типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

HP ArcSight ESM 6.9 Security Administrator

Преглед

Предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

HP ArcSight ESM 6.9 Security Administrator

Овој курс е наменет за сите администратори на системот, кои треба да: Инсталирање, администрирање, одржување и решавање на проблеми на HP ArcSight ESM компоненти -Изработка и имплементирање на интеграции помеѓу HP ArcSight ESM и другите апарати HP ArcSight -Проективно испитување на здравјето на животната средина на HP ArcSight ESM CORRE .

Предуслови

За да бидете успешни во овој курс, ќе имате разбирање за:

 • Заеднички безбедносни уреди, како што се IDS и firewalls
 • Заеднички функции на мрежниот уред, како што се рутери, прекинувачи, хабови итн.
 • TCP / IP функции, како што се CIDR блокови, подмрежа, адресирање, комуникации, итн.
 • Основни задачи и функции на оперативниот систем на Windows
 • Можни нападна активности, како што се скенирање, човекот во средината, душкање, DoS, итн, и можни ненормални активности, како што се црви, тројанци, вируси итн.
 • SIEM терминологија, како што се закана, ранливост, ризик, средства, изложеност, заштитни мерки итн.
 • 6 месеци искуство со администрирање на HP ArcSight ESM
 • Завршено HP ArcSight ESM Администратор

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Модул 1: ESM CORRE 6.9 Архитектура
 • Модул 2: Инсталирање на ESM CORRE 6.9
 • Модул 3: Инсталирање и навигација на конзолата ESM
 • Модул 4: Користење на CORRE со ArcSight апарати
 • Модул 5: Инсталирање на конектори
 • Модул 6: Управување со ArcSight SmartConnectors
 • Модул 7: Користење на интерфејсот на прелистувачот на управувачката конзола
 • Модул 8: проток на настани во реално време со помош на ESM конзолата
 • Модул 9: Управување со мрежниот модел
 • Модул 10: Инсталирање на FlexConnectors
 • Модул 11: ArcSight пренасочување на конектори
 • Модул 12: Конфигурирање на известувања
 • Модул 13: Управување со SSL сертификати
 • Модул 14: Одржување на листи и трендови
 • Модул 15: ArcSight Web и Командниот центар
 • Модул 16: Управување со настани
 • Модул 17: ArcSight ESM Admin автентикација
 • Модул 18: Одржување на CORRE System Health
 • Модул 19: Користење на пакетите за ArcSight
 • Модул 20: Поправање на CORR-мотор
 • Модул 21: ArcSight ESM CORRE Назад и враќање
 • Модул 22: Управување со CORRE Дневни партиции
 • Модул 23: Работа со HP ArcSight поддршка

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти