типОбука во училница
РЕГИСТАР

HP Data Protector

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

HP за заштита на податоците

Овој курс ги обезбедува основните знаења за да им овозможи на администраторите за складирање да го конфигурираат и управуваат со софтверот HP Data Protector. На рацете на лабораторија вежби зајакне теоријата сесии за да се обезбеди темелно разбирање на резервната и обновување концепти, функционалноста на софтверот и неговата примена на типични складирање имплементации.

Цели

 • Инсталирајте и дистрибуирајте го софтверот HP Data Protector во вашата околина или извршете надградба од претходната верзија на HP Data Protector.
 • Конфигурирајте го софтверот на HP Data Protector.
 • Конфигурирајте ги вашите решенија за резервни копии со касети и дискови за употреба со HP Data Protector.
 • Користете го софтверскиот производ на HP Data Protector за да направите резервна копија, враќање и следење од GUI и командната линија.
 • Управувајте со софтверот HP Data Protector

целната публика

Складирање и системски администратори со користење на HP Data Protector софтвер.

Предуслов

 • Системска и мрежна администрација или еквивалентно искуство.
 • За специфични предуслови и барања за постигнување на кое било од поврзаните сертификати, погледнете го описот за сертификација на веб-страницата на HP ExpertOne.

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 1. HP адаптивни резервни копии и решенија за наплата
  • Заштитник на податоци 9.0
  • HP Backup Navigator
  • Податоци Заштитник за управување со пакет
 2. HP Data Protector Architecture
  • Методи за резервна копија и репликација
  • Концептот на мобилен
  • Архитектура за заштита на податоци
  • Мобилен менаџер и Сервер за инсталација
  • Диск, медиуми и агенции за интеграција
  • Внатрешна база на податоци
  • Типична сесија за заштита на податоци
  • Заштита на податоците
 3. Лиценцирање и структура на производи
  • Лиценца за заштита на податоци
  • Преглед на структурата на производот
  • Известување за лиценци и проверка
 4. Брзо вклучување
  • Спецификација за резервна копија на концептот
  • Конфигурирајте медиумски базен и уред
  • Конфигурирај и изврши резервна копија
  • Следи ја сесијата на резервна копија
  • Започнете со Враќање
  • Изврши извештај за една сесија
 5. Инсталација на софтвер за заштита на податоци HP
  • Преглед на инсталацијата, планирање и методи
  • Инсталација на Cell Manager во Windows
  • Управување со Cell Manager во Unix
  • Инсталација на клиентот
  • Извоз и увоз на клиенти
  • Додавање компоненти на клиенти
 6. Надградба
  • Преглед на надградба
  • Поддржани патеки за надградба
  • Надградба на менаџер на Windows Cell
  • Надградба на Unix Cell Manager
  • Мигрирање на Менаџерот на мобилен на друга платформа
 7. Медиумски менаџмент
  • Медиумски базен концепт
  • Својства на медиумскиот басен
  • Креирање медиумски базен
  • Концепт и имплементација на слободен базен
  • Средни својства
  • Следење на локација и приоритет
  • Форматирање на лента медиуми
  • Смеење со медиумски базени
 8. Резервен уред
  • Преглед
  • Концепт на логички уред
  • Формат на лента за заштита на податоците
  • Конфигурирање на уреди за складирање со касета
  • Конфигурирање на мемориски уреди за складирање
  • Уреди за дедупликација
  • Уред и библиотечни алатки
 9. Резерва
  • Типови на спецификација за резервни копии
  • Резервни карактеристики
  • Статични и Динамички уреди Распределба
  • Балансирање на оптоварување - распределба на објектите
  • Резервна копија
  • Креирајте и започнете со Спецификација за резервни копии
  • Проток на процесот на закрепнување
  • Следи ја резервната сесија
  • Рестартирањето не успеа Бекап
 10. Напреден распоредувач
  • Распоред на резервна копија
  • Управувајте со пропуштените Job Executions
 11. Враќање
  • Вршење на Враќање
  • Враќање на секвенцата
  • Објект и сесија Враќање
  • Едно или паралелно враќање
  • Враќање на контролната точка
 12. Мониторинг, известување и известувања
  • Мониторинг и известување
  • Следење на седницата
  • Извештај категории и испорака методи
  • Конфигурирајте и планирајте Извештаи
  • Веб интерфејс за известување
  • Стандарден преглед за известување
  • Додавање известувања
 13. Репликација на медиуми и објекти
  • Интерактивна медиумска копија
  • Операција со автоматизирани медиуми
 14. Интерна база на податоци (IDB)
  • Концепт Вградена база на податоци
  • Архитектура
  • Структура на ИДБ директориум
  • Граници на внатрешна големина на базата
  • Задачи за администрација
  • Управување со IDB расте
  • IDB Одржување
 15. безбедност
  • Контрола на пристап
  • Кориснички групи и кориснички права
  • Додавање корисници и групи
  • Ограничувања на корисникот
  • Интеграција на LDAP
  • Клиентот и безбедноста на мобилните телефони
  • Inet Impersonation
  • Промена на лозинката за веб интерфејс
 16. Ревизија
  • Преглед на ревизија
  • Ревизија на резервна копија на сесијата
  • Подобрен најавување на настани
 17. Катастрофи
  • Методи за наплата на катастрофи
  • Фази на катастрофирање
  • Креирај слика за наплата на катастрофи
  • Подигнување на сликата за наплата
  • Користење на Мониторот за напредок во наплата
  • Disaster Recovery на различен хардвер
 18. Смена на проблеми
  • Пријавете и следете ги датотеките
  • Генерација на траги од грешки
  • Отпакувач на отпакувања на отпакувања
  • Отстранување проблеми со мрежата
  • Отстранување проблеми со уреди
  • Типични проблеми за зачувување и враќање
  • omnihealthcheck
  • Копирај објект
  • Копирање на интерактивен објект
  • Испратено пост и закажано копирање на објекти
  • Филтрирање на објекти и библиотеки
  • Автоматски избор на уред
  • Опции за копирање спецификации
 19. Консолидација на објекти
  • Подобрени прирачни резервни копии
  • Синтетички целосни резервни копии
  • Виртуелни целосни резервни копии
  • Консолидација на интерактивни објекти
  • Испратете пост и закажана објектна консолидација
  • Опции за спецификација за консолидација
  • Користете сценарија за случај

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

По завршувањето Заштитник на податоци Кандидатите за обука треба да дадат "HP0-A113" испит за сертификација

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти