типОбука во училница
РЕГИСТАР

Престојни настани

 1. CEH V10 (10th December 2018)

  декември 10 - декември 14
 2. ITIL Intermediate Service Operations (SO XCHARX 15th December 2018)

  декември 15 - декември 16
 3. 20533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (15th December 2018)

  December 15 @ 9:00 am - December 29 @ 6:00 pm
 4. ITIL Intermediate Service Transition (ST – 22nd December 2018)

  December 22 @ 9:00 am - December 23 @ 6:00 pm
HP софтвер за автоматизација на тестирање

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

HP за тестирање на софтверска автоматизација за тестирање

Програмата започна од HP, именувана како HP-SU (софтверски универзитет). 70% од софтверот за тестирање на пазарот е направено со помош на HP дизајнирани алатки за автоматизација. Оваа програма специјално дизајнирана на индустријата ориентирани модели и ги имаат сите потребни концепти и контексти во полето за тестирање на софтвер. Се концентрира на прирачник и автоматско тестирање на апликациите базирани на GUI и API, заедно со многу користени алатки за автоматизација на HP.

Програмата нуди:

 1. Вовед во тестирање:

  Во која учениците ќе ги разберат основните концепти за тестирање на апликација со разбирање на SDLC (Lifestycle Development Software) и работат на STLC (Lifecycle Software Testing Software). Оваа програма дефинира различни SDLC модели и нивоа на тестирање, различни типови на тестирање, како да ги добиете барањата од клиентите и кој е ОК? И каква е нејзината улога? Во процесот. Исто така, се концентрира на проценката на ризик за тековните проекти и потоа создавање на потребните документи (план за тестирање, тест случај и РТМ). Извршувањето на тест случаи се прави за да ги добиеме резултатите и да провериме дали го добивме очекуваниот исход или не. Ние исто така ќе разговараме за типови на тестирање (Manual & Automation) и генерираме KPI (Key Performance Indicators) за обезбедување на квалитет.

 2. Унифицирано функционално тестирање (UFT / QTP):

  Тоа е алатка за автоматизација развиена од HP за проверка на функционалноста на апликациите базирани на GUI или API. Како што е алатка за автоматизација, таа создава VB скрипти за тестирање. Студентот ќе научи вештини за креирање на нови скрипти, менување на скрипти за подобрување на тестирањето. Во додатоците, кои ќе додадат интелигенција и флексибилност во сценариото, вклучувајќи ги и синхронизацијата, контролните точки и параметризацијата.

  Подоцна во текот на курсот, учесниците ги прифаќаат принципите кои често ги следат програмерите, бидејќи тие дизајнираат пософистицирани скрипти за тестирање. За да се зголеми повторната корисност тие ќе создадат еднократно дејство, функционални библиотеки и складишта на споделени објекти, учесниците ќе бидат вооружени со вештина што се применува за тестирање на речиси секаква апликација.

 3. Виртуелен корисник генератор (VuGen):

  Тестирањето на перформанси треба да се синхронизира напор кон AUT да се стави товарот, што е многу проблематично или може да се добие не повеќе од 30% -40% од резултатот од работата со рачни напори. За да се надминат ваквите ситуации и да се добие барем од 90% -95% од резултатите од тестот, тестот за перформанси го користи VuGen за да создаде Vuser скрипти. Вуген ја запишува интеракцијата помеѓу клиентот / серверот (комуникациите), за да ги фати податоците за испраќање и примање. Таа користи преведувач на јазик C за снимање на SUT-процесот, што создава C-скрипта. Во почетокот започнува со активности за снимање за да се дефинира однесувањето и дејството на виртуелните корисници кои работат во C / S архитектура.

  По основната скрипта е дизајнирана, тогаш се префрлува на подобрување на скриптата со тоа што Parameterize (спречување на кеширање на податоци) и создава точки за верификација (проверува серверски одговор). Ова ќе додаде интелигенција и флексибилност во сценариото. Овој курс Vugen е дизајниран да даде практично работно знаење за проверка на однесувањето на апликацијата под тежок товар користејќи алатка за автоматизација.

 4. Load Runner (LR):

  За да извршат нефункционално тестирање како тестирање на перформанси, тестерите за изведба користат алатки за автоматизација како LoadRunner. Се користи за генерирање прецизно оптоварување преку Серверот за да се провери ефикасноста на SUT (Сервер под тест).

  LoadRunner е пакет софтвер се состои од три софтверски алатки:

  • Виртуелен корисник генератор (VuGen)
  • Контролер
  • Анализатор

  Load Runner овозможува тестерот за изведба да создаде Vusers (Virtual Users) за да стави акутно оптоварување на серверите во однос на различни техники за тестирање на изведбата, како што се тестирање Load Load, стрес тестирање, тестирање на издржливост, тестирање на обемот итн.

 5. Управување со животен циклус на апликации (ALM):

  Се фокусира на основите на Управување со животниот циклус на апликациите, кои ќе ви помогнат да управувате со целиот животен циклус на развој на апликации и фаза на тестирање. Во почетокот курсот ќе почне да работи на административниот дел од Управувањето со витален циклус на апликациите, кој му овозможува на корисникот да креира и да управува со проекти и корисници заедно со корисничките права. По админ дел корисник ќе помине низ животниот циклус на апликацијата од Release за дефинирање на времетраењето на целиот животен циклус, Потребно е да се дефинира функционалноста на апликацијата, Тестот план ќе биде корисен за планирање на процесот на тестирање и состојба, Test Lab ќе им овозможи на корисниците да извршат тест план за апликација, Дефект модул за креирање и управување со дефекти и приказот на Dashboard кој ќе биде одговорен за генерирање на извештаи и графикони за подобра анализа на апликацијата.

целната публика

 • Свеж корисник
 • Секое дипломирање помина студент
 • Познавање на SDLC или STLC
 • Мануелен / автоматски тестер
 • Проектен менаџер
 • Центар за квалитет / администратори на ALM
 • Осигурување на квалитетот води
 • Инженери за изведба

Предуслови

 • Познавање на Windows
 • Познавање на MS Office или соодветен софтвер
 • Разбира процеси на апликативен софтвер
 • Веб-страници и подесувања на прелистувачот
 • Концепти за тестирање - За АЛМ

Course Outline Duration: 8 Days

 1. Вовед во тестирање
  • Разбирање SDLC & STCL
  • Нивоа на тестирање
  • Различни видови на тестирање (Бела кутија и црна кутија)
  • Разбирање на потребите инженеринг
  • Креирање на податоци за тестирање, правила за тестирање и случаи на тестирање за тестирање на AUT
  • Видови на тестирање (тест за рачно и автоматизирано тестирање)
  • Процена проценка и анализа на ризик
  • Генерирање KPI за планирање и следење
 2. UFT / QTP - Обединето функционално тестирање
  • Разбирање на употребата на UFT
  • Работен процес на UFT
  • Снимете и одговорете на сценариото
  • Креирање и модифицирање на основните VB скрипти
  • Подобрување на основната скрипта со примена - Параметризација, контролни точки, регуларни изрази и точка за синхронизација.
  • Анализирање на резултатите
 3. ВуГЕН - Виртуелен корисник генератор
  • Разбирање на потребата од алатка за тестирање на изведбата
  • Разбирање на C / S архитектура
  • Креирање скрипта во C со помош на функцијата за советување на протоколот
  • Различни видови на снимање (HTML и URL)
  • Примена - точка на трансакција, точка на параметризација и верификација за подобрување на сценариото
  • Користење на корелација за одржување на динамички податоци
  • Користење на Rendezvous точка да се стави акутно оптоварување на серверот
  • Анализирање на резултатите
 4. LR - Load Loader
  • Разбирање на функцијата Load Loader
  • Внесување на Вуген скрипти во Контролорот
  • Креирање сценарија
  • Разбирање на разликата помеѓу прирачни и целни сценарија
  • Креирање на рачно сценарио
  • Дефинирање на виртуелни кориснички поставки (Ramp-Up, Ramp-Down, Времетраење на тестот)
  • Дефинирање на SLA (Договор за ниво на услуга)
  • Извршување на сценарио
  • Следење на процесот со помош на RTM (Мониторинг во реално време)
  • Анализирајќи го резултатот во анализаторот
 5. ALM - Управување со животниот циклус на апликации
  • Предност на ALM во SDLC или STLC
  • Креирање на домен, проекти и корисници во Администратор на веб-страница
  • Креирај изданија, циклуси и конструирајте барања
  • Анализирајте ги ризиците поврзани со барањата
  • Организирајте ги тестовите и предметите во дрвото за тестирање
  • Дизајн и создавање на планови за тестирање
  • Генерирајте скрипти за тестирање од чекорите за дизајн
  • Креирај тест сетови, Изврши рачно и автоматски тестови
  • Снимете ги резултатите од извршувањето на резултатите од тестот
  • Пријавете се и управувајте со дефекти
  • Генерирајте графикони и извештаи користејќи ја контролната табла

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

По завршувањето HP за тестирање за тестирање на автоматизација кандидатите треба да дадат HP3-S01 испит.

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.

HP Software Automation Testing Training in Gurgaon | HP Software Automation Testing Training Institute in Gurgaon

Innovative Technology solutions provides and the only training company in Gurgaon who provides class room training on HP Software Automation Testing as per the customer requirement. Our training programs is specially designed for professionals or fresher’s to get placements in MNCs. Innovative Technology solutions is delivering major of IT trainings in Gurgaon and HP Software Automation Testing Training is one of the most demanded training. ITS offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure to understand or learn the in-depth knowledge on HP Software Automation Testing from our HP Software Automation Testing Training. Our HP софтвер за автоматизација на тестирање обука во Gurgaon is conducted by specialist working certified corporate trainers and professionals having real time implementation experience on HP Software Automation Testing.

Innovative technology solutions is well-equipped HP Software Automation Testing Training Center in Gurgaon. Innovative Technnology solutions is the well-known HP Software Automation Testing Training Center in Gurgaon with appropriate infrastructure and lab facilities. HP Software Automation Testing labs are online, so candidate can access the labs from home as well. Innovative Technology solutions in Gurgaon mentored more than 50000+ candidates on different IT skills and we have public batches on HP Software Automation Testing Certification Training in Gurgaon at very reasonable fee. We have in house trainer and course curriculum can be customized as per your requirement.

Our training labs are well equipped with Projector, computers, LAN with high speed internet to work on cloud. We also serve lunch for corporate.

Innovative Technology solutions is one of the best HP Software Automation Testing Training Institutes in Gurgaon with placement support.

Innovative Technology solution is corporate delivery training company and provide training to organizations like HCL, Colt, Kronos, BCG etc. working with MNC’s makes us capable to place our students in top MNCs across the globe.

HP Software Automation Testing Training Introduction

HP Software Automation Testing is one of the finest, economical and widely used Technology. Major of IT or non IT companies are using HP Software Automation Testing services for their cloud hosting solutions. Major of companies required the employees who are hands on HP Software Automation Testing. After visualizing the demand of HP Software Automation Testing, Innovative Technology solutions started offering HP Software Automation Testing training in Gurgaon for individual and HP Software Automation Testing training for corporates. Innovative Technology solutions do offers trainings on HP Software Automation Testing in classroom or online mode. Our trainers goes to Customer location and deliver training.

Why you should join Innovative Technology solutions for HP Software Automation Testing Training in Gurgaon

Top Reasons which makes us best among all others:

 • Best corporate trainers are delivering training.
 • 100% hands on.
 • Trainer discuss the real time challenges of industry and solutions to them.
 • Corporate trainers for HP Software Automation Testing training
 • Standard training curriculum as suggested by Principle.
 • HP Software Automation Testing training in Gurgaon available on weekend or weekday basis
 • Preparation for JOB interview or placement
 • Different payment modes are available like – online, cash, bank transfer or EMI.

Corporate training on HP Software Automation Testing, Corporate trainer for HP Software Automation Testing , Bootcamp for HP Software Automation Testing training. Best HP Software Automation Testing training in India

Innovative technology solutions is Corporate training delivery company, since 2010 and delivered 5000+ corporate batches. Innovative is one of the best trainers in India on HP Software Automation Testing training. Our trainers are well versed with online training solutions. Our trainer’s everyday delivers online HP Software Automation Testing training. Professionals from USA, UK and other countries also enrol themselves for our Online HP Software Automation Testing training programme. Taking online or classroom HP Software Automation Testing training from India is always cost effective.


ОсвртиAre you looking for HP Software Automation Testing Certification training in India


✓ HP Software Automation Testing training in Gurgaon


✓ HP Software Automation Testing training from India


✓ HP Software Automation Testing online training


✓ HP Software Automation Testing training


✓ HP Software Automation Testing classroom training


✓ HP Software Automation Testing certification

✓ HP Software Automation Testing video tutorial


✓ HP Software Automation Testing training in India


✓ Enterprise training on HP Software Automation Testing


✓ Use HP Software Automation Testing efficiently


✓ HP Software Automation Testing guide


✓ best HP Software Automation Testing training institutes in delhi ncr