вовед за тестирање

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Вовед во тестирање

Овој курс се фокусира на основите на софтвер за тестирање кои ќе ви помогнат да го дофатите знаењето за принципите, моделите и техниките за тестирање, со цел да работите во индустријата за тестирање на софтвер.

Оваа Се разбира се базира на сценарија во реално време, што е корисно за разбирање на концептите за тестирање, SDLC, STLC, рачно тестирање и други теми кои се неопходни за рачно тестирање. Овој курс е фокусиран на идентификување на барањата за примена, одредување на различни нивоа на тестирање, по што корисниците ќе одат на различни типови на тестирање да ги провери функционалните и нефункционалните карактеристики на апликацијата и ќе подготви тест случаи и тест сценарија за да ја провери апликацијата со секој аспект, на крајот ќе се најави дефект и ќе генерира извештај врз основа на извршување на тест-случај.

Цели

 • Идентификувајте ги основите и дефинициите за тестирање на софтверот и неговите принципи
 • Идентификуваат различни SDLC модели
 • Дефинирајте ги техниките за тестирање за да ги задоволите деловните барања
 • Идентификувај го процесот на извршување на тестот
 • Дефинирајте го управувањето со ризик и научете како се однесува на софтверското тестирање
 • Користење на известување и клучни показатели за успех
 • Идентификувајте ги не-функционалните типови на тестирање
 • Идентификувајте напредни концепти за тестирање

целната публика

 • Секој нов корисник кој сака да започне кариера во софтвер тестирање
 • Развивач на софтвер

Предуслови

Работно познавање на

 • Windows
 • Веб-страници и прелистувач

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Преглед
  • Знајте за основите за тестирање:
   • Дефинирајте софтверско тестирање
   • Идентификувајте зошто тестот е важен
   • Дознајте принципи на софтверско тестирање
   • Идентификување на цели на софтверско тестирање
  • Дознајте дефиниција за тестирање
   • Идентификуваат различни нивоа на тестирање:
    • Единица, интеграција, систем, тестирање за прифаќање на корисникот
    • Тестирање
    • Оперативна подготвеност
    • Дефинирајте го животниот циклус на развој на софтвер (SDLC)
  • Идентификуваат концепти и техники за тестирање:
   • Белата кутија за тестирање
   • Тест за црна кутија
 2. Барања и тестирање
  • Идентификувајте ги видовите на барања
  • Дефинирајте бизнис услов
  • Дефинирајте ја односот помеѓу бизнис услов и тест
  • Идентификуваат улогата на бизнис аналитичар
  • Наведете ги придобивките од јасни барања
  • Дефинирајте анализа на барања
  • Поврзете ги покриеноста на барањата со други субјекти
 3. Тест Извршување
  • Идентификувајте ги методите за извршување на тестот
  • Споредба на рачно и автоматизирано тестирање
  • Предности на автоматско тестирање
  • Дефинирајте ги предизвиците од тестирањето за автоматизација
  • Документација на резултати
  • Логирање дефекти
  • Сериозност и приоритет
  • Следење на дефекти
  • Принципи на ефикасно известување за дефекти
 4. Разбирање на ризик
  • Дефинирајте ризик
  • Идентификуваат управување со ризик
  • Фази на управување со ризици
  • Неопходноста за рамнотежа меѓу време и време на тестирање
  • Дефинирајте го деловното тестирање
  • Совети за оптимизација на напорите за тестирање
 5. Мерење на успехот
  • Мерење успех и подобрување
  • Идентификувајте ги показателите и клучните показатели за успешност (KPIs)
  • Идентификувајте совети за избор на KPI
  • Дефинирајте ги чекорите за успешна формула

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Кандидатите можат да одат на ниво на Фондацијата ISTQB сертификација, со цел да започне кариера како Упатство тестер

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти