типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР
Вовед во R за програмери обука и сертификација

Вовед во R за програмери обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Вовед во R за програмери Преглед на курсот

R е јазик за скриптирање за манипулација и анализа на статистички податоци. Тоа беше инспирирано од, и е главно компатибилно со, статистичкиот јазик S развиен од AT & T. Името S, очигледно стои за статистика, беше алузија на друг програмски јазик развиен во AT & T со едно буква, C. S подоцна беше продаден на мала фирма, која додаде GUI интерфејс и го именуваше резултатот S- Плус. R стана попопуларен од S / S-Plus, бидејќи е бесплатен и затоа што повеќе луѓе придонесуваат за тоа. R понекогаш се нарекува "GNU S.

Цели на R програмирање обука

 • имплементација на јавниот домен на широкопочитуваниот S статистички јазик; R / S е де факто стандард кај професионалните статистичари
 • споредливи, и често супериорни, на власт на комерцијални производи во повеќето сетила
 • достапни за Windows, Mac, Linux
 • Покрај овозможување статистички операции, тоа е општ програмски јазик, така што ќе можете да ги автоматизирате вашите анализи и да креирате нови функции
 • објектно-ориентирана и функционална програмска структура
 • вашите набори на податоци се зачувуваат помеѓу сесиите, така што вие не мора повторно да се вчитувате секој пат
 • отворената софтверска природа значи дека е лесно да се добие помош од корисничката заедница, и многу нови функции добиваат придонеси од корисниците, од кои многу се истакнати статистичари

Предуслови за Р програмирање сертификација

Единствениот вистински предуслов е дека имате некое програмско искуство; не треба да бидете стручен програмер, иако експертите треба да го најдат материјалот погоден за нивното ниво исто така. Понекогаш ќе има некои забелешки насочени кон професионални програмери, да речеме за објектно-ориентирано програмирање или Пајтон, но овие забелешки нема да го направат третманот недостапни за оние кои имаат само умерена позадина во програмирањето.

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Преглед
  • Историја на Р
  • Предности и недостатоци
  • Преземање и инсталирање
  • Како да најдете документација
 2. Вовед
  • Користење на R конзолата
  • Добивање на помош
  • Учење за животната средина
  • Пишување и извршување скрипти
  • Заштеда на вашата работа
 3. Инсталирање на пакети
  • Наоѓање ресурси
  • Инсталирање на ресурси
 4. Структури на податоци, променливи
  • Променливи и задачи
  • Типови на податоци
  • Индексирање, подмножество
  • Преглед на податоци и резимеа
  • Именски конвенции
  • Објекти
 5. Добивање на податоци во Р-околината
  • Вградени податоци
  • Читање на податоци од структурирани текстуални датотеки
  • Читање на податоци користејќи ODBC
 6. Контролен проток
  • Тестирање на вистината
  • Подружница
  • Looping
  • Векторски пресметки
 7. Функции во длабочина
  • параметри
  • Врати вредности
  • Променлив обем
  • Ракување со исклучоци
 8. Ракување со датуми во Р
  • Класи на датуми и датуми во Р
  • Форматирање датуми за моделирање
 9. Дескриптивна статистика
  • Континуирани податоци
  • Категорични податоци
 10. Иференцијална статистика
  • Биваријатна корелација
  • Т-тест и непараметриски еквиваленти
  • Чи-квадрат тест
  • Дистрибуција тестирање
  • Тестирање на енергија
 11. Група со пресметки
  • Сплит применуваат комбинација стратегија
 12. Основна графика
  • Основен графички систем во Р
  • Распрскувачи, хистограми, barcharts, кутија и мустаќи, dotplots
  • Етикети, легенди, наслови, оски
  • Извоз на графика во различни формати
 13. Напредна R графика: GGPlot2
  • Разбирање на граматиката на графика
  • Брза функција за заговор
  • Градење графика по парчиња
 14. линеарна регресија
  • Линеарни модели
  • Регресија парцели
  • Конфундирање / интеракција во регресија
  • Бодување на нови податоци од моделите (предвидување)

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.