типОбука во училница
време2 денови
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

РАБОТА НА ИТЛИ-ВРЕМЕТРАЕЊЕ

ITIL v3 Средно SO - Сервис за обука курс и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ITIL среден сервис оперативен курс за обука

Оваа квалификација обезбедува целосен преглед на ниво на управување на услугата, вклучувајќи ги и сите негови сродни активности ITIL Средно сертификати се достапни за секој кој го положилФондација ITIL испит. Таа има модуларна структура со секој модул кој обезбедува различен фокус на управување со ИТ услуги. Можете да земете малку или колку повеќе Средни квалификации што ви требаат. Средните модули одат во повеќе детали од Фондацијата сертификација, и да се обезбеди признати од страна на индустријата сертификација. ITIL Средно сертификати се поделени во две категории -Животен циклус на услугииСервисна способност. Некои можеби ќе сакаат да се концентрираат на еден сет на модули, но можете да одберете да одберете модули од тековите на видот на услугата Lifecycle и Service Capability со цел да ги комбинирате управувањето и техничките знаења. Се препорачува да имате претходна изложеност на основните концепти во ИТ и најмалку две години професионално искуство кое работи во Управување со ИТ услуги пред да преземете некој од модулите на ИТИЛ посредник.

 • Потокот на животен циклус на услуги се фокусира на практиките на ITIL® во контекстот на Lifecycle на услугата. Главниот фокус е самиот животен циклус, како и процесите и практиките што се користат во него.
 • Поток на услужната способност е за оние кои сакаат да добијат длабоко разбирање на специфичните процеси и улоги на ITIL®. Примарниот фокус е на процесните активности, извршувањето на процесот и користењето во текот на целиот животен циклус на ИТ.

Наменети публика заСертификација на оперативниот сервис на ITIL

 • Главни службеници за информации (CIOs)
 • Главни технолошки офицери (ГТО)
 • менаџери
 • Надзорен персонал
 • Тимските лидери
 • Дизајнери на услуги
 • ИТ архитекти
 • ИТ планери
 • ИТ консултантите
 • ИТ менаџери за ревизија
 • ИТ менаџери за безбедност

Предуслови

Кандидатите кои сакаат да бидат обучени и испитани за оваа квалификација, веќе мора да поседуваат сертификат за ITIL Foundation во Управување со ИТ услуги, кој мора да биде презентиран како документарен доказ за да се добие прием
Кандидатите кои ги поседуваат следните квалификации на ITIL исто така се подобни и ќе бидат потребни слични докази:
• Претходно ITIL (V2) Фондацијата плус Фондацијата мост
• ITIL експерт сертификат за управување со ИТ услуги (постигнат преку Управување со услуги или Практични патишта за премостување)

Преглед на курсот

 • Вовед во услужната операција
 • Принципи на работа на сервисот
 • Сервисни оперативни процеси
 • Активности за заедничка услуга
 • Организирање за операција на услуги: функции
 • Технологија размислувања
 • Имплементација на услужната операција
 • Предизвици, критични фактори за успех и ризици.
Режим за испоракалокацијаВреметраење на курсотЗапиши се
Обука во училница Gurgaon 2 деновиЗапиши се сега

Претстојните обуки

септември 2018
22
Септември 2018

ITIL Средно континуирано подобрување на услугите (CSI - 22nd септември 2018)

ITIL-ВРЕМЕТРАЕЊЕ-КОНТИНУАЛНО-УСЛУГИ-УСОВРШУВАЊЕ ITIL v3 Средно SO - Сервис

Иновативни технолошки решенија спроведуваат 2 денови Обука за континуирано подобрување на услугите на ITIL од 22nd Септември 2018 до 23rd Септември 2018

Дознај повеќе "

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

 • Број на прашања: 8 Прашања по хартија
 • Времетраење: 90 минути за сите кандидати на нивниот јазик
 • Предавање резултат: Потребни се знаци на 28 за да помине (од достапни 40) - 70%
 • Формат за тестирање: Повеќекратен избор

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • ITIL v3 Средно SO - Сервисна обука за обука во Гургаон
 • ITIL v3 Средно SO - сервис Операција сертификација цена во Gurgaon
 • Институт за ITIL v3 средно SO - сервис операција во gurgaon
 • ITIL v3 Средно SO - Сервисна операција во Гургаон
 • ITIL v3 Средно SO - Сервис сертификација во Gurgaon
 • ITIL v3 Средно SO - Сервис Операција курс во Гургаон
 • Најдобро ITIL v3 средно SO - сервис операција за обука на интернет
 • ITIL v3 Средно SO - Сервисна обука за обука