типОбука во училница
РЕГИСТАР
ITIL УПРАВУВАЊЕ НА ЛИФЕКСИКЛИТЕ

ITIL Managing Across The Lifecycle – ITIL MALC Training Course & Certification

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ITIL управување со животниот циклус - ITIL MALC Курс за обука

Целта на квалификацијата за Управување преку животниот циклус (MALC) е да им даде на кандидатите вештини за поддршка на испорака на услуги на организацијата преку премостување на фазите на животниот циклус на услугите. Квалификацијата покажува дека кандидатите ја научиле вредноста на еден комбиниран услуги за управување практика наспроти посебни предметни области. ITIL ® процесите и практиките, како што се научени од потоците на животниот циклус и способноста на средните сертификати, се ставаат во контекст на доставување на оваа вредност.

Резултатите од учењето се наменети да донесат кандидат од ITIL® содржина знаење за ITIL ® содржина апликација и интеграција на знаење, и да се обезбеди вештини кои можат да се користат на работното место на опиплив начин. Тестирањето и валидацијата на знаењето се одвиваат на нивото на таксономија на Блум 4 (анализирање) и нивото 5 (евалуирање), што го одразува фокусот на интеграцијата во споредба со ITIL® 2011 средните квалификации.

Додека MALC ги опфаќа најшироките перспективи за вештини за управување со услуги, на пример оние поврзани со управување со проекти и дизајнирање на апликации, нема намера да ги учат овие практики, туку да се однесуваат како контексти за ITIL® апликацијата. Сеуште се очекува високо разбирање за овие. Оваа обука се фокусира на стратешко планирање, планирање, користење и мерење на ITIL® практиките во интегриран функционален модел:

 • Како фази на животниот циклус на услугите формираат интегрирана целина
 • Процес интеграција и интерфејси
 • Заеднички податоци / информации / знаење

Цели

 • Клучни концепти на услужниот животен циклус
 • Комуникација и управување со засегнатите страни
 • Интегрирање на процесите за управување со услуги во услужниот животен циклус
 • Управување со услугите низ услужниот животен циклус
 • Управување и организација Мерење
 • Имплементација и подобрување на способноста за управување со услуги.

Intended Audience of ITIL Managing Across The Lifecycle Course

Управниот низ целиот животен циклус ќе биде од интерес за:

 • Поединци кои имаат потреба од разбирање на деловниот и менаџментот на нивото на животниот век на јадрото на ITIL и како тој може да се имплементира за да се подобри квалитетот на обезбедувањето на ИТ услуги во рамките на една организација
 • Поединци кои бараат сертификат за ITIL Expert во Управување со ИТ услуги за кои оваа квалификација е конечен задолжителен модул што води кон сертификација на експерт
 • Поединци кои бараат напредок кон ITIL мајстор во управување со ИТ услуги за кои ITIL Expert е предуслов
 • Типична улога вклучува (но не е ограничена на): ЦИО, виш ИТ менаџер, ИТ менаџер и супервизор, ИТ професионалец и ИТ Операција лекар.

Предуслови

Кандидатите кои сакаат да бидат обучени и испитани за оваа квалификација мора веќе да имаат две (2) кредити од сертификатот за ITIL фондација и мора да имаат најмалку 15 кредити во вкупен износ од најмалку 17 кредити. 15 кредити може да се добијат од ITIL Средно квалификации. Некои кредити од претходните квалификации на ITIL и комплементарни квалификации, исто така, можат да се сметаат за 15 кредити. Учесниците на ITIL експерт сертификат за управување со ИТ услуги исто така ги исполнуваат условите. Документарни докази за сите кредити мора да бидат претставени од кандидатите за квалификација на МАЛЦ.

Преглед на курсот

MALC01: Клучни концепти на животниот циклус на услугата
• Управување со услуги и управување со услуги
• Животниот циклус на услугата
• Услуга вредност во различни фази на животниот циклус на услугата
• Други клучни концепти.

MALC02: комуникација и управување со засегнатите страни
• Координација на управувањето со деловните односи во текот на животниот циклус на услугите и улогата на управувањето со деловните односи во комуникацијата
• Управување и комуникација со засегнатите страни
• Вредноста на добра комуникација и обезбедување на нејзиниот проток низ животниот циклус на услугата.

MALC03: Интегрирање на процесите за управување со услуги во текот на животниот циклус на услугата
• Интеграција на процесите за управување со услуги преку животниот циклус на услугите
• Влијанието на услугата стратегија на другите фази на животниот циклус
• Вредноста на перспектива на животниот циклус на услугите при дизајнирање на сервисни решенија
• Влезните и излезни процеси и фази во животниот циклус на услугата
• Вредноста на бизнисот и интерфејсите на сите процеси во животниот циклус на услугата ITIL.
MALC04: Управување со услуги низ животниот циклус на услугата
• Идентификација и проценка на потребите и барањата на клиентите и засегнатите страни во сите фази на животниот циклус на услугите и да им се даде соодветен приоритет
• Како пакетот за дизајн на услуги обезбедува врска помеѓу дизајнирањето на услуги, транзицијата на услугата и услужната работа
• Управување со процесите на меѓусекторски циклуси за да се обезбеди соодветно влијание и вклученост во сите потребни фази на животниот циклус на услуги
• Спроведување и подобрување на услугите, користејќи клучни извори на информации за идентификување на потребата за подобрување
• Предизвиците, критичните фактори за успех и ризиците од фазите на животниот циклус на услугите, и потенцијалните конфликти и натпреварувачки проблеми низ животниот циклус на услугата.
MALC05: Управување и организација
• Управување
• Организациска структура, вештини и компетенции
• Видови на услуги и стратегии за услуги.
MALC06: Мерење

• Мерење и демонстрирање на деловната вредност
• Одредување и користење на метрика
• Дизајн и развој на мерни рамки и методи
• Системи за следење и контрола
• Употреба на алатки за управување со настани за да се зголеми видливоста на инфраструктурата и испораката на ИТ услуги.
MALC07: Имплементација и подобрување на способноста за управување со услуги
• Спроведување на управување со услуги
• Проценка на управување со услуги
• Подобрување на управувањето со услугите
• Клучни фактори за имплементација и подобрување на практиката за управување со услуги и самите услуги
• Клучни фактори при планирање и имплементирање на технологии за управување со услуги.

Режим за испоракалокацијаВреметраење на курсотЗапиши се
Обука во училница Gurgaon 2 деновиЗапиши се сега

јануари 2019

19
Јануари
2019

Гургаон,

Б 100 A, јужен град 1, кули за потпис,

Gurgaon,

Харајана

122001

Индија

+ Google на сајтот

ITIL Service Operations Training

We are conducting ITIL Service Operations Training weekend batch at our ITS Gurgaon venue. ITIL Service Operations Training weekend batch – 2 Days session Training fee includes: Study material (e-kit) Official Training Certified Instructor Lunch

Дознај повеќе »

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.