типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР
ITIL практикант

ITIL практикант курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ITIL практикант курс за обука

Каде што ITIL® Foundation се фокусира на "што" и "зошто", ITIL® практикант покажува "како" да започне со примена на ITIL® рамка и да се прилагодува на секојдневните ситуации и одговорности, давајќи им на поединците поголема доверба во нивната способност да структурираат и да придонесат за иницијативите на ITSM.

ITIL® Practitioner нуди практични упатства за поддршка на вашите деловни цели, развивање на вештини потребни за примена на ITIL® концепти во организацијата и обезбедување на деловна вредност преку доставување соодветни услуги и соодветни за употреба. Во исто време, курсот и квалификацијата даваат доверба менаџери дека дипломираните студенти се подготвени да иницираат и успешно да ги спроведат потребните иницијативи за подобрување. ITIL® практикант се фокусира на пристапот за подобрување на континуираната услуга (CSI) како начин за структурирање на иницијативите за подобрување.

ITIL® практикант исто така опфаќа три клучни области од клучно значење за успехот на сите иницијативи за подобрување:

 • Управување со организациски промени;
 • комуникација;
 • Мерење и метрика.

на ITIL практикант guidance follows 9 Guiding Principles:

 • Се фокусира на вредност
 • Дизајн за искуство
 • Започнете каде сте
 • Работајте холистички
 • Напредок итеративно
 • Погледнете директно
 • Да бидат транспарентни
 • соработуваат
 • Бидете едноставни.

ITIL® Practitioner не ги заменува сите постоечки квалификации за ITIL. Тоа е комплементарна со, и се вклопува во, сегашната ITIL квалификација шема. ITIL практикант не е предуслов за квалификациите за средно ниво на ITIL.

Цели

По успешното завршување на теоретските и испитните компоненти поврзани со оваа сертификација, дипломираните студенти можат да очекуваат да бидат способни да:

 • Користете концепти за управување со ИТ услуги кои се важни двигатели за континуирано подобрување на услугите;
 • Примени ги водечките принципи на ITSM во контекст во реалниот свет;
 • Применуваат пристап на CSI за управување со подобрувања во даден организациски контекст;
 • Користете мерења и метрика за да се олесни постојаното подобрување на услугите;
 • Ефективно да комуницираат за да го олеснат континуираното подобрување на услугите;
 • Применуваат управување со организациски промени за поддршка на континуирано подобрување на услугите;

целната публика

ИТ професионалци, IT персонал за поддршка, инженери за апликации, менаџери на проекти и бизнис, било кој член на ИТ тим вклучен во испораката на ИТ услугите

Предуслови

ITIL фондацијата v3 еквивалент, v3 или 2011 е задолжително барање.

Преглед на курсот

Концепти за управување со услуги

 • Усвојување и прилагодување
 • VOCR: вредност, резултати, трошоци и ризици

водечки принципи

 • Се фокусира на вредност
 • Дизајн за искуство
 • Започнете каде сте
 • Работајте холистички
 • Напредок итеративно
 • Погледнете директно
 • Да бидат транспарентни
 • соработуваат
 • Нека биде едноставно

Пристап за подобрување на услугата

 • Каква е визијата?
 • Каде сме сега?
 • Каде сакаме да бидеме?
 • Како да стигнеме таму?
 • Како да знаеме дека сме пристигнале?
 • Како да го задржиме движењето?

Организациски промени менаџмент (OCM)

 • Што е OCM?
 • Извори на отпор
 • Луѓе транзиција
 • Заинтересираните страни за управување со
 • Управување со спонзори
 • Управување со отпорот
 • Зајакнување

Метрики и мерења

 • CSFs и KPIs
 • Метрички каскади и хиерархии
 • Метрички категории
 • Оценка
  Известување

Порака

 • Прашања предизвикани од лошата комуникација
 • Предности на добра комуникација
 • Комуникација најважен
 • Принципи на комуникација
 • Типови на комуникација

јануари 2019

19
Јануари
2019

Гургаон,

Б 100 A, јужен град 1, кули за потпис,

Gurgaon,

Харајана

122001

Индија

+ Google на сајтот

ITIL Service Operations Training

We are conducting ITIL Service Operations Training weekend batch at our ITS Gurgaon venue. ITIL Service Operations Training weekend batch – 2 Days session Training fee includes: Study material (e-kit) Official Training Certified Instructor Lunch

Дознај повеќе »

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.