типОбука во училница
РЕГИСТАР

ITIL V3 INTERMEDIATE

ITIL v3 средно курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

сертификација

ITIL v3 средно курс за обука преглед

на ITIL v3 Средно сертификација е достапен за секој кој го поминалITIL испитување на Фондацијата. Таа има модуларна структура со секој модул кој обезбедува различен фокус на управување со ИТ услуги. Можете да земете малку или колку повеќе Средни квалификации што ви требаат. Средните модули одат во повеќе детали од Фондацијата сертификација, и да се обезбеди признати од страна на индустријата сертификација. На ITIL Средно сертификати се поделени во две категории - Сервисен животен циклус и услужна способност. Некои можеби ќе сакаат да се концентрираат на еден сет на модули, но можете да одберете да одберете модули од приливите на услугата Lifecycle and Service Capability со цел да ги комбинирате управувањето и техничките знаења. Се препорачува да имате претходна изложеност на основните концепти во ИТ и работно искуство со најмалку две години работно искуство Управување со ИТ услуги пред преземање на кој било од модулите на ITIL посредникот.

Потокот на животен циклус на услуги се фокусира на практиките на ITIL® во контекстот на Lifecycle на услугата. Главниот фокус е самиот животен циклус, како и процесите и практиките што се користат во него.

Потокот на услужната способност е за оние кои сакаат да добијат длабоко разбирање на специфични ITIL® процеси и улоги. Примарниот фокус е на процесните активности, извршувањето на процесот и користењето во текот на целиот животен циклус на ИТ.

Наменети публика за ITIL v3 средно сертификација

Целната група на ITIL Средно SO сертификатот вклучува, но не е ограничен на:

 • Главни службеници за информации (CIOs)
 • Главни технолошки офицери (ГТО)
 • менаџери
 • Надзорен персонал
 • Тимските лидери
 • Дизајнери на услуги
 • ИТ архитекти
 • ИТ планери
 • ИТ консултантите
 • ИТ менаџери за ревизија
 • ИТ менаџери за безбедност

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти