типОбука во училница
време4 денови
РЕГИСТАР

Градење на Напредно Red Hat Enterprise Applications (JB501) курс за обука и сертификација

Градење на Напредно Red Hat Enterprise Applications (JB501) курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Градење на напредни апликации за Red Hat Enterprise Applications (JB501)

Курсот се базира на студија на случај. Неколку производи со Red Hat Middleware се користат во решението, вклучувајќи ја Red Hat JBoss Data Grid, Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss BPM Suite, JBoss Fuse и Red Hat JBoss A-MQ. Студентот ќе го користи Јава EE 6, Java Persistence API (JPA), деловни процеси, деловни правила, патеки на Камел, кеширање и редат во интеграциите. Секој чекор на патот, студентите учествуваат во архитектонски дискусии во врска со дизајнот, бидејќи тие работат кон конечно решение. Од студентите се очекува да имаат претходно знаење и основни вештини во користените производи.

Цели на JB501 обука

 • Камилски патишта
 • JMS опашки
 • OSGi распоредување
 • Кеширање
 • Податоци мрежа далечинско пребарување
 • Бизнис централни проекти
 • Развој на бизнис процес
 • Развој на бизнис правила
 • JAX-RS и JAX-WS веб-услуги
 • Java EE 6 теми: JPA, CDI, EJB, JSF
 • Автоматско тестирање со JUnit, Arquillian и Селен

Публика за курсот JB501

Овој курс е наменет за претпријатието Java програмери.

Предуслови за сертификација на JB501

Овој курс бара да се добие сертификат, да се завршат следниве курсеви, или еквивалентно искуство наведено:

 • Red Hat сертифициран JBoss Developer (RHCJD), завршување на JBoss Enterprise Application Development (JB225), или искуство со пишување на претпријатие апликации со користење на Java EE 6 спецификации, рамки и API-и.
 • Сертификат за стручност во истрајност, завршување на JBoss Development: истрајност со Hibernate (JB297), или искуство со пишување на Java ентитети со JPA и Red Hat JBoss Hibernate.
 • Сертификат за експертиза во развојот на камили, завршување на развојот на камила со Осигурувач на Red Hat JBoss (JB421), или искуство со пишување на камилички правци во Јава.
 • Завршување на Ред Хет JBoss A-MQ развој и распоредување (JB437) или искуство со пишување на апликации кои користат JMS API.
 • Завршување на Ред Хет JBoss развој на податоци мрежа (JB453), или искуство пишување на апликации кои користат кеширање рамки и middleware.
 • Сертификат за експертиза во деловното процесирање дизајн, завршување на Развој на работните апликации со Red Hat JBoss BPM Suite (JB427), или искуство со дизајнирање на деловни процеси користејќи BPMN2.
 • Сертификат за стручност во деловните правила, завршување на имплементирање на Red Hat JBoss BRMS (JB465), или искуство со пишување деловни правила во бизнис правила јазик, по можност Drools.

Курс Преглед 4 дена

 • Опишете ја архитектонската рамка и барања.
 • Опишете ги компонентите и нивната интеракција.
 • Кодот и тестирајте го делот од апликацијата дека:
  • Нарачува оброци за лет.
  • Обезбедува статус на лет до клиентот.
  • Генерира извештај за контрола на летот за администраторите.
  • Доделува пилот на лет.
  • Доделува порта за заминување на летот.
  • Ги регистрира перформансите на проверка на безбедноста на авионот.
  • Го пресметува потребното гориво и го става нарачката.

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти