типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Junos курс за обука и сертификација

Junos курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Junos курс за обука и сертификација Преглед

Овој тридневен курс им нуди на студентите основни знаења потребни за работа со оперативниот систем Junos и за конфигурирање на Junos уредите. Овој курс обезбедува краток преглед на семејствата на уредот Junos и ги разгледува клучните архитектонски компоненти на софтверот. Клучни теми вклучуваат опции за кориснички интерфејс со тежок фокус на интерфејсот на командната линија (CLI), задачите за конфигурација обично поврзани со почетното поставување на уредите, основите за конфигурација на интерфејсот со примери за конфигурација, секундарната конфигурација на системот и основите на оперативниот мониторинг и одржување уреди на Junos. Курсот потоа се базира на основни рутирање знаење и конфигурација примери, вклучувајќи општи рутирање концепти, рутирање политика и филтри заштитен ѕид. Преку демонстрации и практични лаборатории, студентите ќе стекнат искуство во конфигурирање и следење на Junos OS и следење на основните операции на уредот. Овој курс е базиран на Junos OS Отпуштете 15.1X49.

Цели на курсот Junos

 • Опишете ја основната архитектура на дизајн на оперативниот систем Junos.
 • Идентификувајте и дадете краток преглед на Junos уредите.
 • Отидете во рамките на Junos CLI.
 • Врши задачи во оперативните и конфигурациските режими на CLI.
 • Врати уред Junos во фабричка состојба.
 • Изведете задачи за почетно конфигурирање.
 • Конфигурирање и следење на мрежни интерфејси.
 • Опишете ги опциите за корисничка конфигурација и автентикација.
 • Врши задачи за секундарна конфигурација за функции и услуги како системско најавување (syslog) и трасирање, Мрежен временски протокол (NTP), конфигурациски архив и SNMP.
 • Следи ја основната операција за оперативниот систем и уредите Junos.
 • Идентификуваат и користат мрежни комунални услуги.
 • Надградба на Junos OS.
 • Изведување на одржување на датотечниот систем и обновување на лозинката на уредот Junos.
 • Движете се во Junos J-Web интерфејсот.
 • Објаснете ги основните операции и концепти за рутирање.
 • Погледнете и опишете табели за рутирање и препраќање.
 • Конфигурирајте го и следете го статичкото рутирање.
 • Конфигурирање и следење на OSPF.
 • Опишете ја рамката за политиките за рутирање и филтрите за заштитен ѕид.
 • Објаснете ја евалуацијата на политиките за рутирање и филтрите на заштитен ѕид.
 • Идентификувајте примери каде што можете да користите политика за рутирање.
 • Напишете и применувајте политика за рутирање.
 • Идентификувајте примери каде што можете да користите филтри за заштитен ѕид.
 • Напишете и примени филтер на заштитен ѕид.
 • Опишете ја работата и конфигурацијата за пренасочување на обратна патека на еднократно (RPF).

Наменети публиката на обуката Junos

Овој курс им користи на лицата одговорни за конфигурирање и следење на уредите што работат Junos ОС.

Предуслови за сертификација Junos

Студентите треба да имаат основни вмрежување знаење и разбирање на референтниот модел на отворени системи за интерконекција (OSI) и на пакет протоколот TCP / IP.

Course Outline Duration: 4 Days

Ден 1

Глава 1: Вовед во курсот

Глава 2: Основи на оперативниот систем Junos

 • Оперативниот систем Junos
 • Обработка на сообраќај
 • Преглед на Junos Devices

Глава 3: Опции за кориснички интерфејс-Junos CLI

 • Опции на кориснички интерфејс
 • Junos CLI: CLI Основи
 • Junos CLI: Оперативен режим
 • Junos CLI: Конфигурациски режим

Глава 4: Опции за кориснички интерфејс - Интерфејсот J-Web

 • На J-Веб GUI
 • конфигурација
 • Лабораторија 1: Опции на кориснички интерфејс

Поглавје 5: Почетна конфигурација

 • Фабричка-стандардна конфигурација
 • Почетна конфигурација
 • Конфигурација на интерфејс
 • Лабораторија 2: Почетна конфигурација на системот

Ден 2

Глава 6: Конфигурација на секундарниот систем

 • Конфигурација на корисник и автентикација
 • Систем за најавување и трасирање
 • Мрежен временски протокол
 • Архивирање конфигурации
 • SNMP
 • Лабораторија 3: Конфигурација на секундарниот систем

Глава 7: Оперативен мониторинг и одржување

 • Мониторинг платформа и интерфејс операција
 • Мрежни комунални претпријатија
 • Одржување на оперативниот систем Junos
 • Обновување на лозинка
 • Систем за чистење
 • Лабораторија 4: Оперативен мониторинг и одржување

Поглавје 8: Примери за конфигурација на интерфејсот

 • Преглед на хиерархијата за конфигурација на интерфејсот
 • Примери за конфигурација на интерфејс
 • Користење на групи за конфигурација

Глава 9: Основи за рутирање

 • Рутирање Концепти: Преглед на рутирање
 • Концепти за рутирање: Табелата за рутирање
 • Рутирање Концепти: Рутирање на случаи
 • Статичко рутирање
 • Динамичко рутирање
 • Лабораторија 5: Основи за рутирање

Ден 3

Поглавје 10: Политика за рутирање

 • Преглед на правилата за рутирање
 • Студија на случај: политика за рутирање
 • Лабораторија 6: Политика за рутирање

Глава 11: Филтри за заштитен ѕид

 • Преглед на филтри за огнен ѕид
 • Студија на случај: филтри за огнен ѕид
 • Еднократни проверки на обратна патека-препраќање
 • Лабораторија 7: Филтри за заштитен ѕид

Глава 12: Класа на служба

 • Преглед на CoS
 • Класификација на сообраќајот
 • Редење на сообраќај
 • Распоред на сообраќај
 • Студија на случај: CoS
 • Лабораторија 8: Класа на служба

Поглавје 13: Процедури на JTAC

 • Отворање на случај за поддршка
 • Алатки за поддршка на корисници
 • Префрлање на датотеки во JTAC

Поглавје 14: Концепти за безбедност на Џунипер

 • Безбедносни предизвици
 • Џуперот е безбедносен фокус

Додаток A: Основи на IPv6

 • IPv6 Адресирање
 • Протоколи и услуги
 • конфигурација

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти