типОбука во училница
време4 денови
РЕГИСТАР

Виртуелизација на KVM

KVM виртуелизација обука курс и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

KVM курс за виртуелизација

KVM (за виртуелната машина базирана на јадрото) е целосно решение за виртуелизација за Linux на x86 хардвер кој содржи екстензии за виртуелизација (Intel VT или AMD-V). Се состои од модул кој може да се полнат, кVm.ko, кој ја обезбедува основната инфраструктура за виртуелизација и модул специфичен за процесорот, kvm-intel.ko или kvm-amd.ko

Наменска публика на обука за виртуелизација на KVM

Системски администратори и Девојки кои сакаат да го разберат и да го користат KVM како едноставно решение за виртуелизација на Линукс или како дел од опкружувањата на OpenStack

Предуслови за сертификација на виртуелизација на KVM

Линукс систем администрација и вмрежување знаење

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 1. Вовед во управување со хипервизорот на KVM
  • Вовед - KVM - Карактеристики
  • Разговараат за можностите и придобивките
  • Објаснете различни хипервизорни нивоа
  • Споредете и поддржате ги поддржаните GUEST модели
  • Објаснете апстракции: DOM0 и DOMUs
  • Покријте поддржани платформи, карактеристики и ограничувања
  • Разговараат за важноста на VNC во Ксенов модел
  • Истражете ја околината во училницата
 2. Инсталација на KVM
  • Разговарајте за KVM архитектура
  • Идентификувајте ги клучните компоненти
  • Проверете ја основната конфигурација
  • Обезбедете соодветни ресурси
  • Инсталирајте KVM компоненти
  • Погледни го KVM стапало
  • Инсталирајте дополнителни компоненти за управување
  • Конфигурирање на премостување на мрежа за автономни пристап
  • Подгответе се да распоредите GUESTs (VMs)
 3. Debian | Ubuntu GUESTs
  • Идентификување и обезбедување на извори
  • Дефинирајте нови VM контејнери
  • Провери ги својствата на GUEST и Defaults
  • Стартувајте ги операторите на оперативниот систем
  • Обезбедете мрежни комуникации
  • Повторете ги распоредувањата колку што е потребно
  • Откажи како што е потребно
 4. CentOS | RedHat GUESTs
  • Обезбедување извори преку Apache HTTPD
  • Дефинирајте VM контејнери
  • Инсталирајте користејќи мрежна поддршка
  • Обезбедете мрежни комуникации
  • Повторете ги распоредувањата колку што е потребно
  • Откажи каде што е можно
 5. Windows GUESTs
  • Пронајдете ги и референтните извори
  • Дефинирајте ги новите GUEST контејнери
  • Инсталирајте Windows со користење на заеднички образец
  • Изведете задачи по инсталацијата
  • Обезбеди комуникација
  • Идентификувајте ја употребата на ресурсите на VM
  • Разговарајте за наодите
 6. VM Deployments | CLI
  • Разговарајте за користа
  • Идентификувајте ги клучните алатки
  • Примени ги општите опции за VM дефиниција
  • Обезбедување на виртуелни машини од CLI
  • Откажи како што се бара
  • Поправете ги прашањата колку што е потребно
  • Идентификуваат нови VM распоредувања
  • Потврди мрежни комуникации
 7. В.М. Клонирање
  • Разговарајте за користа
  • Идентификувајте ги клучните алатки
  • Клон постоечки виртуелни машини со различни алатки
  • Поправете пост-клонирање
  • Осигурајте ја функционалноста на клоновите
  • Откажи каде што е потребно

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти