типОбука во училница
време2 денови
РЕГИСТАР

Load Runner v11.5 курс за обука и сертификација

Load Runner v11.5 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Вчитај тркач v11.5 Преглед на курсот

За извршување на нефункционални тестирања како тестирање на перформанси, тестерите за изведба користат алатки за автоматизација како LoadRunner. Се користи за генерирање прецизно оптоварување преку Серверот за да се провери ефикасноста на SUT (Сервер под тест). LoadRunner е пакет софтвер се состои од три софтверски алатки:

 • Виртуелен корисник генератор (VuGen)
 • Контролер
 • Анализатор

Вчитај тркач овозможува тестерот за изведба да создаде Vusers (Virtual Users) за да стави акутно оптоварување на серверите во однос на различни техники за тестирање на перформансите, како што се тестирање на оптоварување, стрес-тестирање, тестирање на издржливост, тестирање на обемот итн.

Цели на Load Runner v11.5 обука

 • Основни познавања кои се задолжителни за тестирање на оптоварување
 • Идентификувајте компоненти LoadRunner (LR)
 • Применувајте го препорачаниот тек на работа за да креирате основно LR сценарио
 • Користете скрипти генерирани со помош на VuGen, конфигурирајте ги подесувањата за време на извршување, работете со мониторите за перформанси, иницијализирате Load Generators (LGs) и зголемен број на виртуелни корисници (Vusers) за LR сценарио врз основа на целите за тестирање на оптоварување
 • Изведете тест за оптоварување на вашата апликација со извршување на сценарио
 • Работа со графикони и резиме со анализа

Наменети публиката за Load Runner v11.5 курс

 • Инженер за обезбедување на квалитет и инженери за изведба.
 • За нови корисници кои сакаат да генерираат скрипти за да ја проверат веб апликацијата.
 • Персонал кој работи на процесот на тестирање на оптоварување.

Предуслови за Load Runner v11.5 Cerfication

 • Познавање на Windows.
 • Веб-страници и подесувања на прелистувачот.

Факултативно искуство со:

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 1. Вовед во HP LoadRunner (LR) 11.5x
  • Објаснете ја потребата за тестирање на оптоварување
  • Опишете различни типови на цели за тестирање на перформансите
  • Идентификувајте ги чекорите на LR методологијата
  • Дефинирајте сценарио во контекст на LR
  • Идентификуваат стратегии за создавање на ефективни сценарија
 2. Дизајнирање на сценарио
  • Опишете ги елементите на LR сценарио
  • Објаснете ги основните чекори за создавање на сценарио
  • Конфигурирај генератор на оптоварување во сценариото
  • Дефинирајте ги подесувањата за време на тестирање на оптоварување
  • Опишете ја разликата помеѓу поставките за време на извршување за скрипти и сценарија
  • Конфигурирајте поставки за време на извршување врз основа на целите за тестирање на оптоварување
 3. Распоред на сценарио
  • Конфигурирај го распоредот, започнете го времето
  • Распоред како група и сценарио
  • Иницијализирање на Vusers
  • Користење интерактивни распоред графики
  • Преглед на напредокот на водење на Vusers за време на извршувањето
 4. Користење на монитори за изведба
  • Опишете ја вредноста на монитори
  • Изберете монитори за изведба за да постигнете цели за тестирање на оптоварување
  • Додајте мерења за целите засновани на перформанси
 5. Водење на сценарио
  • Подгответе се за сценарио
  • Дефинирајте го процесот на извршување на сценарио
  • Идентификувајте ги најдобрите практики за ефикасно спроведување на сценарио
  • Водење на сценарио
  • Дискутирајте за вообичаените грешки во извршувањето

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти