типОбука во училница
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

LPT-портфолио

Преглед на курсот

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

LPT (тестер на лиценциран пенетрација)

LPT (мајстор) е прв целосно во светот, далечински проучен ЛПТ (мајстор) практичен испит, кој ги предизвикува кандидатите преку исцрпувачки 18 часови на перформанси базиран, практичен испит, категоризирани во три практични испити за секој шест часа, која ќе ја тестира вашата упорност и ќе се фокусира на тој начин што ќе ве присили да се надминат со секој нов предизвик. Испитот бара кандидатите да покажат методолошки пристап за тестирање и валидирање на безбедносните одбрани. Испитот за LPT (мајстор) се развива со тесна соработка со малите и средните претпријатија и практичарите ширум светот по темелна работа, задача за работа и анализа на јазот на вештини.

Цели

 • Научете ги основите на мрежните и одбранбените техники
 • Разбирање на мрежни безбедносни закани и слабости
 • Спроведување на контролите за мрежна безбедност и протоколите
 • Дизајнирање и имплементирање на политики за мрежна безбедност
 • Дефинирајте ги контролите за физичка безбедност и техниките за автентикација
 • Конфигурирајте ја заштитата на домаќинот и енкрипција на датотечниот систем
 • Имплементација и управување со заштитен ѕид
 • Конфигурирај и управувај со IDPS (системи за детекција и спречување на навлегување)
 • Обезбедете и управувајте со VPN безбедноста
 • Безбедни безжични мрежи
 • Следење и анализа на мрежниот сообраќај
 • Разбирање мрежни ризици и слабости
 • Мрежен инцидент одговор и менаџмент

целната публика

 • Тест за пенетрација
 • Мрежни администратори
 • ИТ ревизори
 • Инженери за информациска безбедност
 • Безбедносни консултанти

Предуслови

 1. Сертификат за етичко хакерство со сертификат од EC-Советот (CEH)
 2. EC-Советот за сертифицирана безбедност аналитичар сертификација (ECSA)

Содржина на курсот

Модул 01Вовед во проценка на ранливоста и пенетрација
Модул 02Методологија за собирање информации
Модул 03Скенирање и броење
Модул 04Идентификување на слаби страни
Модул 05експлоатација
Модул 06Пост експлоатација
Модул 07Напредни совети и техники
Модул 08Подготовка на извештај
Модул 09Практични граници

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Советот на ЕК го отвори првиот онлајн испитен испит за испитување на пенкало на далечина, како механизам за обезбедување на автентичноста на испитувачот. Ова не само што додава кредибилитет на целокупниот наслов, туку исто така ги елиминира надворешните влијанија кои можат да го променат исходот на испитот. Додека овој тест не го ограничува корисникот на истражувањето да ги истражи неговите истражувачки способности и ги искористи достапните документирани ресурси, тој води проверка на индивидуалната способност за справување со предизвиците со себе.

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти