типонлајн курс
РЕГИСТАР
Microsoft Advanced Technologies на SharePoint 2016 (M20339-2)

** Искористете ги Вашите Microsoft ваучери (SATV) за M20339-2 Напредни технологии на SharePoint 2016 курс за обука и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M20339-2 - напредни технологии на SharePoint 2016 обука

Во овој курс ќе научите како да планирате, конфигурирате и управувате со напредните функции во SharePoint 2016, вклучувајќи ја и имплементацијата на висока достапност, обновување при катастрофи, архитектура на апликации, Microsoft Business Connectivity Services, продуктивност и платформи за соработка и функции. Ќе ги научите новите хибридни карактеристики на SharePoint 2016, заедно со решенијата за деловна интелигенција, управувањето со содржината на претпријатието, инфраструктурата за управување со веб содржини, решенијата, апликациите, како и за развој и имплементација на план за управување и извршување надградба или миграција на SharePoint 2016.

Овој курс користи Microsoft SharePoint 2016 и содржи материјали од официјалниот Microsoft Learning Product 20339-2: Напредни технологии на SharePoint 2016. 

Цели

 • Нови и подобрени карактеристики на основната SharePoint 2016 архитектура
 • Клучни хибридни функции во SharePoint 2016
 • Планирајте и дизајнирајте средина на SharePoint 2016 за висока достапност и катастрофи
 • Планирајте и имплементирајте ги услугите за поврзување со бизнис и безбедна продавница
 • Конфигурирајте ги и управувајте со услугите за продуктивност за распоредување на SharePoint 2016
 • Управувајте со решенија во распоредувањето на SharePoint 2016
 • Планирајте и конфигурирајте ги можностите за социјални компјутери
 • Планирање и конфигурирање на управување со веб-содржини за средина со кои се соочува Интернет
 • Планирајте и конфигурирајте го претпријатието за управување со содржини во распоредувањето на SharePoint 2016
 • Планирајте и конфигурирајте решенија за деловна интелигенција, управување со работата, продуктивност и платформи за соработка и функции
 • Изведете надградба или миграција на SharePoint 2016

целната публика

 • Искусни ИТ професионалци заинтересирани за учење како да инсталираат, конфигурираат, распоредуваат и управуваат со SharePoint 2016 инсталациите или во центарот за податоци или во облакот.
 • Повеќе од четири години искуство со планирање и одржување на SharePoint и други основни технологии на кои зависи SharePoint, вклучувајќи Windows Server 2012 R2 или подоцна, Интернет Информативни Услуги (IIS), Microsoft SQL Server 2014 или подоцна, Active Directory Services (AD DS), и мрежни инфраструктурни услуги.

Предуслов

 • Минимално годишно искуство со имплементирање и администрирање на повеќе фарми на SharePoint 2013 низ големо претпријатие и мапирање на деловни барања за логички и физички технички дизајн
 • Планирање и администрирање на SharePoint 2016 (M20339-1) или имаат еквивалентно знаење и искуство пред да го полагате овој курс
 • Работно познавање на мрежниот дизајн, вклучувајќи мрежна безбедност
 • Управување со софтвер во Windows Server 2012 R2 претпријатие сервер или Windows Server 2016 околина
 • Распоредување и управување со апликации природно, буквално и во облакот
 • Администрирање на IIS
 • Конфигурирање на АД ДС за употреба при автентикација и овластување, и како корисник продавница
 • Управување со апликација од далечина со користење на Windows PowerShell 2.0 или подоцна
 • Управување со бази на податоци и улоги на сервери во SQL Server
 • Поврзување на апликации со SQL Server
 • Спроведување на безбедност врз основа на побарувања

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Вовед во SharePoint 2016

 • Основни компоненти на SharePoint 2016 архитектурата
 • Нови, застарени и отстранети функции во SharePoint 2016
 • SharePoint 2016 и SharePoint Online изданија

2. Хибридни сценарија за SharePoint 2016

 • Разгледајте ги хибридните функции во SharePoint 2016
 • Подгответе се за хибрид SharePoint 2016 распоредување

3. Дизајн стратегии за управување со континуитет на бизнисот

 • Дизајн на база на топологии за висока достапност рекламирање disaster recovery
 • Дизајн на SharePoint инфраструктура за висока достапност
 • План за обновување на катастрофи

4. Планирајте и спроведете услуги за поврзување со бизнис (BCS) и служба за безбедна продавница

 • Планирајте и конфигурирајте BCS
 • Конфигурирајте ја Услугата за безбедна продавница
 • Управувајте со BCS моделите

5. Конфигурирајте ги услугите за продуктивност за распоредување на SharePoint 2016

 • Разбирање на додадената архитектура на SharePoint
 • Обезбедување и управување со апликации и каталози на апликации
 • Обезбедување на услуги за продуктивност

6. Управување со решенија во Microsoft SharePoint 2016

 • Разбирање на архитектурата на решението SharePoint 2016
 • Управување со решенија со песок

7. Поврзување на луѓето

 • Многу кориснички профили
 • Овозможи социјална интеракција
 • Изгради заедници

8. Планирајте и конфигурирајте управување со веб-содржини

 • Планирајте и спроведете инфраструктура за управување со веб содржини
 • Конфигурирајте управувани навигациски и каталошки сајтови
 • Поддршка на повеќе јазици и локации
 • Овозможи дизајн и прилагодување
 • Поддржувајте мобилни корисници

9. Планирајте и конфигурирајте управување со содржини на претпријатија

 • План за управување со содржини на претпријатија
 • Планирајте и конфигурирајте eDiscovery
 • Планирајте управување со евиденција

10. Планирајте и конфигурирајте решенија за деловна интелигенција

 • План БИ архитектура
 • План, распоредување, управување со БИ услуги
 • Планирајте и конфигурирајте напредни алатки за анализа

11. Планирајте и конфигурирајте продуктивност и соработка

 • Планирајте и конфигурирајте ги можностите за соработка
 • Планирајте и конфигурирајте композити

12. Надградете и префрлете се на SharePoint 2016

 • Подгответе се за надградба или миграција
 • Планирајте и управувајте со надградба на веб-страницата

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти