типОбука во училница
РЕГИСТАР
Мајкрософт администрирање на Microsoft Exchange Server 2016 (M20345-1)

M20345-1 - администрирање на Microsoft Exchange Server 2016 курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M20345-1 XCHARX Administering Microsoft Exchange Server 2016 Training

Во овој курс ќе научите како да инсталирате, конфигурирате и управувате со Exchange Server 2016, како и да управувате со примачи на пошта и јавни папки, вклучувајќи и како да извршите операции за масовно користење со помош на Exchange Management Shell. Исто така, ќе научите како да управувате со клиентската поврзаност, транспортот и хигиената на пораките, имплементирајте и управувате со високо расположиви размена на Exchange Server, како и да ги имплементирате резервните решенија за закрепнување и решавање на катастрофи

Objectives of M20345-1 XCHARX Administering Microsoft Exchange Server 2016 training

 • Изведување на распоредување и основно управување со Exchange Server 2016
 • Управувај со Exchange Server 2016
 • Создавајте и управувајте со разни примачи на објекти во Exchange Server 2016
 • Користете Shell за управување со управување за да креирате и да управувате со различни објекти на примателот во Exchange Server 2016 и да извршувате различни задачи за да ги автоматизирате процедурите за управување со Exchange
 • Конфигурирајте го клиентското поврзување со Exchange Server 2016 и управувајте со услуги за клиентски пристап
 • Спроведување и управување со висока достапност
 • Спроведете резервна копија и катастрофи за Exchange Server 2016
 • Конфигурирајте ги опциите за транспорт на пораки
 • Конфигурирајте ја хигиената на пораките и безбедносните опции
 • Имплементирајте и управувајте со распоредувањето на Exchange Online
 • Безбеден и одржувај Exchange Server 2016

Intended Audience for M20345-1 XCHARX Administering Microsoft Exchange Server 2016 course

 • ИТ професионалци кои се стремат да бидат администратори на пораки на ниво на претпријатие
 • ИТ генерали и професионалци за помош на персоналот кои сакаат да научат за Exchange Server 2016
 • Администраторите кои доаѓаат на курсот се очекува да имаат најмалку тригодишно искуство во областа на информатичката технологија (мрежна администрација, служба за помош или системска администрација)

Prerequisites M20345-1 XCHARX Administering Microsoft Exchange Server 2016 Certification

 • Две или повеќе години искуство со распоредување и управување со Windows Server 2012 R2 или Windows Server 2016 средини; искуство со секојдневни Windows Server 2012 R2 / 2016 систем администрација за управување и одржување задачи
 • Најмалку две години работно искуство со домените на Active Directory (AD DS)
 • Најмалку две години работно искуство кое работи со резолуција на име, вклучувајќи DNS
 • Искуството работи со сертификати, вклучувајќи ги и PKI сертификатите

Course Outline Duration: 5 Days

1. Распоредување на Microsoft Exchange Server 2016

 • Преглед на Exchange Server 2016
 • Барања и опции за распоредување за Exchange Server 2016

2. Managing Microsoft Exchange Server 2016 servers

 • Управување со Exchange Server 2016
 • Преглед на серверот за размена на 2016 поштенско сандаче
 • Конфигурирање на серверите за поштенско сандаче

3. Управување со објекти на примачот

 • Exchange Server 2016 приматели
 • Управување со примачите на Exchange Server
 • Конфигурирање на листи за адреси и политики

4. Управување со Microsoft Exchange Server 2016 и објекти на приматели со користење на Shell за управување со Exchange

 • Преглед на командата за управување со Exchange
 • Управување со Exchange Server 2016 со користење на Shell за управување со Exchange
 • Управување со Exchange Server 2016 со помош на скрипти за управување со Exchange Management

5. Implementing client connectivity

 • Конфигурирање на услуги за клиент пристап во Exchange Server 2016
 • Управување со клиентските услуги
 • Клиентско поврзување и објавување на Exchange Server 2016 услуги
 • Конфигурирање на Outlook на веб
 • Конфигурирање на мобилни пораки на Exchange Server 2016

6. Управување со висока достапност на Exchange Server 2016

 • Висока достапност на Exchange Server 2016
 • Конфигурирање на бази на податоци со високо достапни бази на податоци
 • Конфигурирање на висока достапност на услугите за клиентски пристап

7. Implementing disaster recovery for Microsoft Exchange Server 2016

 • Спроведување на резервна копија на Exchange Server 2016
 • Спроведување на Exchange Server 2016 обновување

8. Конфигурирање и управување со транспортот на пораки

 • Преглед на транспортот на пораки
 • Конфигурирање на транспортот на пораки
 • Управување со транспортните правила

9. Конфигурирање на заштита од антивирус, антиспам и малвер

 • Распоредување и управување со Edge Transport сервер за безбедност на пораки
 • Спроведување антивирусно решение за Exchange Server 2016
 • Спроведување на решение за антиспам за Exchange Server 2016

10. Спроведување и управување со распоредувањето на Microsoft Exchange Online

 • Преглед на Exchange Online и Office 365
 • Управување со размената на интернет
 • Спроведување на миграцијата на Exchange Online

11. Мониторинг и смена на проблеми Microsoft Exchange Server 2016

 • Следење на Exchange Server 2016
 • Смена на проблеми Exchange Server 2016

12. Обезбедување и одржување на Exchange Server 2016

 • Обезбедување на сервер за размена со контрола на пристап на база на улоги (RBAC)
 • Конфигурирање на логирање на ревизија на Exchange Server 2016
 • Одржување на Exchange Server 2016

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.