типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

20533 Имплементација на Microsoft Azure инфраструктурни решенија

20533 - Имплементација на Мајкрософт Лазур Инфраструктурни Решенија за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Имплементација на курсот за обука на Microsoft Azure инфраструктурни решенија

Овој курс е наменет за ИТ професионалци кои се запознаени со управувањето со ИТ-распоредувања во просториите кои вклучуваат AD DS, технологии за виртуелизација и апликации. Учениците обично работат за организации кои планираат да ги лоцираат некои или сите нивни инфраструктурни услуги Сино. Овој курс исто така е наменет за ИТ професионалци кои сакаат да го полагаат Microsoft Certification Exam, 70-533, имплементирање на Azure Infrastructure Solutions.

Цели на имплементација на обуката "Мајкрософт" за инфраструктурни решенија

 • Опишете ги компонентите на лазурната архитектура, вклучително и инфраструктурата, алатките и порталите.
 • Имплементирајте и управувајте со виртуелното поврзување во Azure и поврзете се со просториите на локално ниво.
 • Планирајте и создадете Лазур виртуелни машини.
 • Конфигурирајте, управувајте и следете ги Визуелните машини Лазур за да ја оптимизирате достапноста и сигурноста.
 • Распоредување и конфигурирање на веб апликации и мобилни апликации.
 • Спроведување, управување, зачувување и следење на решенија за складирање.
 • Планирајте и имплементирајте услуги за податоци врз основа на SQL база на податоци за поддршка на апликации.
 • Распоредување, конфигурирање, следење и дијагностицирање облак-услуги.
 • Создадете и управувајте со станарите на Azure AD и конфигурирајте интеграција на апликации со Azure AD.
 • Интегрирајте го локалниот Windows AD со Azure AD.
 • Автоматизирајте ги операциите во управување со Azure со користење автоматизација.

Наменети публика за спроведување на Мајкрософт Лазурните инфраструктурни решенија курс

Овој курс е наменет за ИТ професионалци кои имаат некакво познавање на облак технологии и сакаат да дознаат повеќе за Azure.

 • ИТ професионалци кои сакаат да распореди, конфигурираат и администрираат услуги и виртуелни машини (VM) во Azure.
 • ИТ професионалец кој користи Microsoft System Center за управување и организирање на серверската инфраструктура.
 • Администратори на Windows Server, кои бараат да ги оценат и мигрираат улогите и услугите на Active Directory во просторот во облакот.
 • ИТ професионалци кои сакаат да го користат Windows Azure да бидат домаќини на веб-страниците и позадинските услуги на мобилни апликации.
 • ИТ професионалци кои се искусни во други не-Мајкрософт облак технологии, ги исполнуваат предусловите за курсот, и сакаат да се вклопуваат воз на Лазур.
 • ИТ професионалци кои сакаат да го полагаат Microsoft Certification Exam 70-533, имплементирање на Azure Infrastructure Solutions.

Предуслови за спроведување на сертификација на Microsoft Azure инфраструктурни решенија

Пред да присуствуваат на овој предмет, учениците треба да ги имаат следните технички познавања:

 • Заврши сертификација на Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA) во Windows Server 2012.
 • Разбирање на технологии за виртуелизација на место, вклучувајќи: виртуелни машини, виртуелно вмрежување и виртуелни хард дискови (VHD).
 • Разбирање на мрежна конфигурација, вклучувајќи: TCP / IP, систем на име на домен (DNS), виртуелни приватни мрежи (VPNs), firewalls и технологии за шифрирање.
 • Разбирање на веб-страниците, вклучувајќи: како да креирате, конфигурирате, следите и распоредувате веб-страница на Интернет-информациски услуги (IIS).
 • Разбирање на концептите на Active Directory, вклучувајќи: домени, шуми, контролери на домените, репликација, протокол за Kerberos и протоколот за пристап до директен директориум (LDAP).
 • Разбирање на концептите на базата на податоци, вклучувајќи: табели, пребарувања, структуриран јазик за пребарување (SQL) и шеми на база на податоци.
 • Разбирање на еластичност и обновување на катастрофи, вклучувајќи операции за бекап и обновување.

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Вовед во Сино

 • Облак технологија Преглед
 • Преглед на лазурната инфраструктура
 • Лазурни портали
 • Управување со Azure користејќи Windows PowerShell
 • Преглед на Azure ресурси менаџер

2. Спроведување и управување со сини мрежи

 • План Виртуелни мрежи
 • Спроведување и управување со Сино Виртуелни мрежи
 • Конфигурирање на врски со лазурните виртуелни мрежи

3. Спроведување Виртуелни машини

 • Преглед на виртуелни машини на Azure Resource Manager
 • Планирање за Сино виртуелни машини
 • Распоредување на виртуелни машини на Azure Resource Manager
 • Авторизирање на Лазурните ресурси менаџер шаблони

4. Преглед на класични виртуелни машини Управување со виртуелни машини

 • Конфигурирање на виртуелни машини
 • Управувајте и конфигурирајте ги дисковите за виртуелна машина
 • Управување и следење на лазурните виртуелни машини

5. Ги спроведува услугите на Azure App

 • План за распоредување на апликации во App Service
 • Распоредување, конфигурирање и следење на веб-апликации
 • менаџер на сообраќајот

6. Планирајте и спроведете ги услугите за чување, резервна копија и обновување

 • Планирај, имплементирај и управувај со складирањето
 • Ги имплементира мрежните мрежи за обезбедување на лазур
 • Имплементирање на Сино Backup и Azure Site Recovery

7. План и имплементација на Azure SQL база на податоци

 • Распоредување на Azure SQL база на податоци
 • Следи ја Azure SQL база на податоци
 • Управување со Azure SQL база на податоци за безбедност и Azure SQL база на податоци Бизнис Континуитет

8. Спроведување на услугите на PaaS Облак

 • Планирање и распоредување на PaaS облак услуги
 • Конфигурирај протокол за далечинска работна површина (RDP)
 • Следење на услугите на облак

9. Спроведување на Azure Active Directory (AD)

 • Креирај и управувај со Azure АД станари
 • Конфигурирајте интеграција на апликации со Azure AD
 • Преглед на Azure AD Premium

10. Управување со AD во хибридна средина

 • Проширете ги позиционираните Active Directory распореди во сино
 • Синхронизација на Директориум
 • Спроведување федерација

11. Спроведување Лазур менаџмент и автоматизација

 • Спроведување на Microsoft Operations Management Suite (OMS)
 • Компоненти за автоматизација
 • PowerShell WorkflowsУправување со автоматизација

Претстојните обуки

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • 20533: Имплементација на обуката за обука на Microsoft Azure Infrastructure Solutions во Гургаон
 • 20533: Имплементација на трошоците за сертификација на Мајкрософт Лазурните инфраструктурни решенија во Гургаон
 • Институт за 20533: Имплементација на Microsoft Azure инфраструктурни решенија во Гургаон
 • 20533: Имплементација на Microsoft Azure инфраструктурни решенија во Гургаон
 • 20533: Имплементација на сертификатот на Microsoft Azure Infrastructure Solutions во Гургаон
 • 20533: спроведување на Мајкрософт Лазур инфраструктурни решенија курс во Гургаон
 • Најдобра 20533: Имплементација на Мајкрософт Лазур Инфраструктурни Решенија Обука на интернет
 • 20533: Имплементација на обука за Microsoft Azure Infrastructure Solutions