типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Mongo DB курс за обука и сертификација

Mongo DB курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Mongo DB Training Course OVerview

MongoDB програмери и администратори сертификација од ITS ќе ви овозможат да господар на вештини за да стане MongoDB искусен професионалец.Со текот на ова MongoDB обука ќе бидете подготвени за работа со совладување на моделирање на податоци, ингестија, пребарување и Sharding, репликација на податоци со MongoDB заедно со инсталирање, ажурирање и одржување на MongoDB околината.

Цели на MangoDB обука

 • Развивање на експертиза за пишување на Java и Јазол JS апликации кои користат MongoDB
 • Да ги совладате вештините на репликација и Sharding на податоци во MongoDB за да ги оптимизирате перформансите за читање / запишување
 • Perform installation, configuration and maintenance of MongoDB environment
 • Добијте практично искуство во креирање и управување со различни типови индекси во MongoDB за извршување на барањето
 • Развивање вештини за обработка на огромни количини на податоци користејќи алатки MongoDB
 • Прецизно чувајте неструктурирани податоци во MongoDB
 • Стекнат вештини во MongoDB конфигурација, резервната методи, како и мониторинг и оперативни стратегии
 • Стекнат во-длабочината на разбирање на управување со DB белешки, реплика во собата и концептот Master-Slave

Предуслови за сертификација на MangoDB

Нема потреба за никакво специфично знаење. Основна идеја за бази на податоци може да биде корисна.

Заинтересирана публика на MangoDB курсот

 • Администратори на бази на податоци
 • Архитекти на бази на податоци
 • Развивачите на софтвер
 • Софтверски архитекти
 • Професионалци на база на податоци
 • Проект менаџери
 • ИТ програмери, Тестери
 • Аналитичари
 • Истражувачки професионалци
 • Системски администратори

Course Outline Duration: 3 Days

Вовед во NoSQL и MongoDB

Базите на податоци, типови на релациони бази на податоци, предизвиците на RDBMS, NoSQL базата на податоци, неговото значење, како NoSQL одговара на потребите за големи податоци, Вовед во MongoDB и неговите предности, MongoDB инсталација, JSON функции, типови на податоци и примери.

Инсталација на MongoDB

Инсталирање на MongoDB, основни MongoDB команди и операции, инсталација MongoChef (MongoGUI), MongoDB типови на податоци.

Практична вежба - Инсталирај MongoDB, Инсталирај MongoChef (MongoGUI)

Важноста на NoSQL

Потребата за NoSQL, типови NoSQL бази на податоци, OLTP, OLAP, ограничувања на RDBMS, ACID својства, CAP теорема, база на имот, учење за JSON / BSON, собирање на податоци и документи, MongoDB користи, MongoDB Запишување загриженост - Непризнаено, весник, Fsync.

Практична вежба - Напишете JSON документ

Операции со CRUD

Разбирање на CRUD и неговата функционалност, CRUD концепти, MongoDB Query & Syntax, читање и пишување на пребарувања и оптимизација на барањето.

Практична вежба - Користете Внеси побарување за да креирате внес на податоци, Користете го барањето за читање на податоци, Користете ажурирање и заменете queris за да Ажурирајте, Користете операции за бришење на барањето во DB-датотека

Моделирање на податоци и шема на дизајн

Концепти за моделирање на податоци, разлики помеѓу моделирањето на MongoDB и RDBMS, структура на дрво модели, оперативни стратегии, мониторинг и резервна копија.

Практична вежба - Напишете дрво структура на модел на податоци за семејната хиерархија

Управување со податоци и администрација

Во овој модул ќе ги научите MongoDB® административните активности како што се проверка на здравството, резервна копија, обновување, зачувување на податоци и профилирање, увоз / извоз на податоци, подесување на перформансите итн.

Практична вежба - Користете го копчето за бришење и клучните копчиња за бришење, Изведете резервна копија и обновување на базата на податоци за атарот, Увези податоци од CSV датотека, Извоз на податоци во CSV-датотека

Индексирање и агрегација на податоци

Концепти за агрегација на податоци и типови, концепции за индексирање податоци, својства и варијации.

Практична вежба - Дали агрегацијата користи нафтовод, сортира, прескокнува и ограничува, создава индекс на податоци со користење на единечен клуч, користејќи мултимедија

MongoDB безбедност

Разбирање на безбедноста на ризиците на базата на податоци, MongoDB безбедносен концепт и безбедносен пристап, MongoDB интеграција со Java и Robomongo.

Практична вежба - MongoDB интеграција со Java и Robomongo.

Работа со неструктурирани податоци

Имплементирање на техники за работа со различни неструктурирани податоци како слики, видеа, податоци за евиденција и други, разбирање на датотечниот систем GridFS MongoDB за складирање на податоци.

Практична вежба - Работат со различни неструктурирани податоци како слики, видеа, податоци за евиденција и други

Проект MongoDB

Јава е еден од најпопуларните програмски јазици за работа со MongoDB. Овој проект ви кажува како да работите со MongoDB Java Driver, и да користите MongoDB како Java Developer. Стани умешен во креирањето на табела за вметнување на видео користејќи Java програмирање. Некои од задачите и чекорите кои се вклучени се како под-

 • Инсталација на Јава
 • Поставување на MongoDB JDBC драјвер
 • Поврзување со базата на податоци
 • Разбирање на колекции и документи
 • Читање и пишување на основите од базата на податоци
 • Учење за библиотеките на Виртуелна машина на Јава

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти