типОбука во училница
датумСептември 9, 2017
време2 денови
РЕГИСТАР

MS Excel обука

Преглед

Предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

MS Excel курс за обука и сертификација

Microsoft’s Excel is most commonly & powerful used tool which is used worldwide. Innovative technology solutions is having a pool of trainers on Excel who can deliver Microsoft Excel trainings from Basic to Advance level. ITS has delivered more than 1000+ batches on Excel. Delivering training on VBA for Excel is our specialization. ITS is keep on running trainings on Excel in Corporate and for individual as well. Our specially designed course on Microsoft Excel is very easy to learn and it helps to acquire skills to become proficient in excel. ITS do have trainings available on MS-office 2007 / 2010 / 2013 и 2016 as well. We are expert in Excel Online training and can be customize as per participant need. For more enquiry on Excel training, please call @ : +-91 9870480053

Предуслови

Кандидатите треба да знаат основни познавања од компјутер.

Course Outline Duration: 2 Days

 1. Управување и форматирање на работни книги и работни листови
  • Управување и поставување на листови и работни книги
  • Гледање на ист ексел лист во повеќе јазичиња
  • Замрзнување на врвот ред или првата колона со помош на замрзнување панели
  • Техники за најдобро зачувување на времето за управување со опции за поставување Page
  • Различни техники за форматирање, заедно со условното форматирање врз основа на вредности, дупликати записи, податочни шипки и сл
 2. Изработка на извештаи на Excel преку разни формули, функции и референци
  • Функции на текст како Лен, Приврзаност, Горна, Долна, Правилна и Скратена.
  • Логички функции како If и повеќе Ifs
  • Математички функции како Sum, Abs, Round, Roundup & Rounddown
  • Статистички функции како што се брои, Counta, Countblank, Countif, Countifs, Sumif, Sumifs, Average, Averageifs, Min, Max, Small и Large
  • Функции за пребарување како што се Vlookup и Hlookup на точно и приближно совпаѓање
  • Замрзнување на адреса на клетки во формула со поставување на знак $ (Апсолутна референца)
  • Поврзување повеќе листови и работни книги во формула (3D реферирање)
 3. Работа со податоци
  • Креирање и модифицирање на прилагодените листи
  • Одделување на податоците користејќи текст во колони
  • Сортирање на податоците по азбучен ред на поединечни и повеќе полиња
  • Сортирање на податоците во кориснички налог со увоз на листите
  • Сортирање на податоците во ред од лево кон десно
  • Извлекување на податоците користејќи филтри и напредни филтри (филтри за броеви, текстуални филтри, датум и време филтри, уникатни записи, дупликат евиденција и филтрирање на боја)
 4. Анализирање на податоците преку Pivot Tables
  • Избор на најдобрите распореди и додавање на полиња
  • Примена на повеќе функции на стожерните маси
  • Конверзии на празни ќелии и вредности на грешки со 0
 5. Претставување на податоци во графичка форма
  • Избор на најдобрите графикони според податоците
  • Користење на табели за колони, табели со карти, линиски графики и графики за пишување
  • Форматирање графики, додавање на наслови на табели и менување на локации на табели
  • Поврзување на графикони со Word и PowerPoint
 6. Работа со напредни функции на Excel
  • Изведување на пребарувања во десното поле наместо лево
  • Вршење на lookups на повеќе табели со различни услови
  • Изведување на пребарувања на повеќе полиња
  • Изведување на скенирање на чувствителни на случај
  • Комбинирање на хоризонтални и вертикални пребарувања преку функциите Match & Index
  • Датум функционира како денес, сега, ден, месец, година, работни денови и мрежни денови
  • Статистички функции како средна и режим
 7. Работа со Конвенцијата за опсег и именување
  • Примена на име во ќелија и опсег на клетки
  • Модифицирање, бришење имиња на опсегот и автоматско креирање на Имиња врз основа на наслови
 8. Ракување со податоци
  • Поврзување на Excel податоци со Word документи, PDF датотеки и надворешни објекти преку хиперлинкови
  • Увезување на податоци од надворешни извори како текстуални датотеки, CSV фајлови, итн
  • Претставување на податоците во подобра структура со користење на табели
  • Отстранување на дупликат записи од податоците на Excel
  • Дизајнирање на брзи таблички / форми преку ограничување на специфични податоци преку валидација на податоци
  • Заштита на контролните плочи / форми преку заклучување и отклучување на одреден дел од листовите
  • Консолидирање на извештаите од различни работни книги преку Консолидација на податоци
 9. Анализа на Excel податоци
  • Примена на субтотали за анализа на податоците за поединечни и повеќе полиња
  • Групирање и дегрупирање на Excel податоците во Pivot Tables
  • Додавање на пресметаните полиња во пивот табели
 10. Вршење на што ако алатки за анализа
  • Пресметување на влезната вредност врз основа на излезната вредност користејќи цел за пребарување
  • Анализа на податоците со повеќе сценарија со користење на сценарија менаџер
 11. Автоматизација на задачи и графичка репрезентација (според достапноста на времето)
  • Претставување на податоци со комбинирање на колоните и линиските графики на повеќе оски
  • Претставување на придонеси за податоци од страна на Pie of Pie chart или Bar of Pie Charts
  • Подобрување на задачите преку кратенки на тастатура
  • Автоматизација на задачите со макроа за снимање
  • Зачувување на работни книги со Macro Compatible опции

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти

Осврти

MSExcel содржината на курсот е дадена подолу