типОбука во училница
време4 денови
РЕГИСТАР
MySQL курс за обука и сертификација

MySQL курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

MySQL курс за обука Преглед

MySQL Основи за самостојно изучување на Quickstart ќе ви учат за основни MySQL Server Technologies. Ќе дознаете како да ја извршите основната инсталација, да отидете до локации на системот и податочната датотека, да користите алатки за управување со администрација и изведба и многу повеќе.

 • Инсталирај и стартувај MySQL.
 • Идентификувајте ја MySQL архитектурата.
 • Развивање на основно разбирање на релациони бази на податоци.
 • Стекнат блискост со административните алатки за MySQL

Цели на MySQL обука

 • Разбирање на MySQL мотори за складирање, трансакции и карактеристики на заедничките мотори
 • Разбирање на можностите и придобивките од MySQL
 • Стекнете искуство за да го инсталирате и стартувате MySQL серверот
 • Разбирање на основите на Релациони бази на податоци
 • Стекнување на способност за користење на типови на податоци / колони во однос на ефикасен дизајн на бази на податоци
 • Погледнете структура / содржина за дизајн на бази на податоци
 • Стекнат блискост со административните алатки за MySQL
 • Стекнат разбирање на концептите за Backup Recovery
 • Вовед во висока достапност

Предуслови за MySQL сертификација

 • Потребна е основна компјутерска писменост.
 • Претходно искуство со било која програма на командната линија.
 • Познавање на концептите на базата на податоци.

Наменети публика од MySQL курс

Course Outline Duration: 4 Days

 1. Вовед во MySQL
  • Преглед на предметот MySQL
  • MySQL производи и услуги
  • MySQL заедница издание наспроти MySQL Enterprise Edition
  • 4MySQL изданија на производи
 2. MySQL архитектура
  • Преглед на мојата SQL архитектура
  • Концепт за складирање на мотори
  • Брави
  • Резиме на MySQL Architecure
 3. MySQL сервер
  • Моите SQL бинарни дистрибуции
  • MySQL извори на дистрибуција
  • Вчитување на табели за временска зона
  • MySQL и Windows
  • MySQL и Linux
  • Подобрување на MySQL инсталационата безбедност
 4. Конфигурирање на MySQL сервер
  • Конфигурација на MySQL
  • Опција датотеки
  • Динамички серверски променливи
  • SQL режим
  • Лог и статусни датотеки
  • Бинарен дневник
 5. Дизајн на шема
  • Моделирање на бази на податоци
  • Нормализација
  • Денормализација
  • Типови на податоци
  • Поделба
 6. Податоци за метаподатоци и NEW_PERFORMANCE шема
  • Методи за пристап на метаподатоци
  • INFORMATION_SCHEMA и MySQLДатабази
  • Нов PERFORMANCE_Schema
  • Користење на SHOW и DESCRIBE
  • Клиентот mysqlshow
 7. Вовед во складирање мотори
  • Преглед на моторот за складирање
  • MyISAM, InnoDB и МЕМОРИЈА за чување на мотори
  • Други уреди за складирање
  • Избор на соодветни уреди за складирање
  • Користење на повеќекратни мотори за складирање
  • Табела за споредба на мотор за складирање
 8. MySQL клиенти и административни алатки за MySQL
  • Преглед на административни клиенти
  • Повикувајќи MySQL клиентски програми
  • Користење на клиентот MySQL
  • Клиентот mysqladmin
  • MySQL административни алатки
 9. Концепти за резервни копии и обнова и алатки
  • Концепт за закрепнување на Backup
  • Пријавување на ниво на редови и изјави
  • Видови резервни копии
  • Резервни алатки
  • Обнова податоци
 10. репликација
  • MySQL репликација во акција на Интернет
  • Дизајнирање за висока достапност
  • Преглед на репликацијата на MySQL
  • MySQL репликација карактеристики
  • Да започнеме со репликација

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.