типОбука во училница
РЕГИСТАР
NetMotion мобилност 11.04

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

NetMotion мобилност 11.04

Производите на NetMotion се изградени врз основа на архитектура која ја дефинира софтверската дефинирана мобилност. Во основа, се состои од клиентски софтвер на секој мобилен уред, кој комуницира со контролен сервер во облакот или центарот за податоци кој ги турка политиките и дејствијата на клиентот за извршување. Преку оваа архитектура која им дава на администраторите контрола на крајните точки, тие можат да управуваат со апликацијата испорака врз основа на менување на мрежните услови преку софтвер, без оглед на комбинацијата на користените мрежи, вклучувајќи мобилни и Wi-Fi мрежи кои се надвор од нивната директна административна контрола.

Целна публика:

NetMotion Software ги решава многуте предизвици на безжични компјутери со иновативен, водечки индустриски софтвер за мобилност на Enterprise Mobility. Ниту еден друг продавач не им дава на организациите можност да креираат, обезбедуваат и управуваат со сигурни врски преку било која безжична мрежа, овозможувајќи високо продуктивна мобилна работна сила и ефикасен ИТ оддел.

предуслови:

Нема предуслови за овој курс

Course Outline Duration: 3 Days

 • Програма за обука на софтвер за NetMotion
  • Вовед и класа логистика
  • Преглед на производот на мобилноста
  • Архитектура на мобилност
  • Инсталација на мобилност - Виртуелна опкружувачка околина
  • Модул за конфигурација и вежби
  • Проверка
  • Модул за анализа и вежби
  • Модул за политики и вежби
  • Модул за контрола на пристап и вежби
  • Управување со алатки и суспендирање на проблеми
 • Агенда за обука за дијагностицирање на NetMotion
  • Вовед и класа логистика
  • Дијагностика Преглед на производот
  • Клиентска архитектура
  • Инсталација на сервери и клиенти - Виртуелна средина за облак
  • Тестови за дијагностицирање
  • Мрежна изведба
  • Употреба на мрежа
  • Паднати врски
  • Инвентар

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.