потврден администратор

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Овластен администратор на Nexpose

Оваа дводневна интерактивна класа, предводена од Rapid7 Security Consultant, ќе ве води низ некои основни до средни функции на производот, најдобри безбедносни практики и техники за скенирање на ранливости на различни уреди во рамките на типично мрежно опкружување.

Целна публика:

Насочена кон професионалци за безбедност кои немаат никакво искуство со Nexpose, оваа практична сесија за обука е совршена за поединци во рамките на една организација која има задача да креира програма за безбедност од теренот или да мигрира од друга алатка за управување со ранливоста. Често се оданочува и има ресурси, што им овозможува на професионалци за безбедност способноста да научат како да користат Nexpose, во голема мера ќе го подобри вашето разбирање на вашата мрежа. Оние кои се заинтересирани за автоматизирање на вашето скенирање и прибирање на сеопфатни извештаи за лесна анализа ќе го најдат овој курс совршено вклопување.

предуслови:

 • Искуство со оперативни системи за Windows и Linux
 • Основни познавања на мрежните протоколи
 • Основни познавања на IPv4 растојанието помеѓу адресите
 • Знаење за управување со ранливоста на системот

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Вовед во Nexpose и архитектурата
 • Враќање на резервна активност
 • Инсталирање и спарување на мотор за скенирање
 • Разбирање на осум чекори за скенирање
 • Креирање сопствен шаблон за скенирање и ингеренциите
 • Организирање на вашите податоци
 • Вклучување на рачно скенирање
 • Планирање на вашето распоредување
 • Навигација на корисничкиот интерфејс
 • Креирање сопствени шаблони за извештаи и известување
 • Ранливост и бодување на ризик
 • Управливо управување
 • Административен преглед
 • Управување со корисници

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Некои корисни информации што треба да се имаат на ум:

 • Сертификациите се земаат на интернет по погодност на ученикот и се формат на отворена книга
 • Испитот купување е добар за еден (1) обид за испит
 • Испитот е должина на 2 часови
 • Откако испитот започнува, учениците не смеат да го прекинат испитувањето
 • Оценката што донесува е 80% или повисока
 • Учениците кои постигнуваат оценка ќе можат да го испечатат својот сертификат за завршување

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти