типОбука во училница
РЕГИСТАР

Јазол JS курс за обука и сертификација

Јазол JS курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Јазол JS Преглед на курсот

Node.js е платформа од страна на серверот завиткана околу јазикот на JavaScript за изградба на скалабилни, настан-управувано апликации. Ова е збунувачко за дури и искусни програмери бидејќи традиционалните Го вклучите Javascript- околината отсекогаш била клиентска страна - во прелистувачот на корисникот или во некоја апликација која разговара со некој сервер. JavaScript не е разгледан кога станува збор за серверот кој одговара на барањата на клиентот, но тоа е токму она што го нуди Node.js.

Цели на Node.JS обука

 • Напиши апликации за командната линија во Node.js
 • Разговарајте со API со Node.js
 • Организирајте го кодот со модули
 • Се справи со потоци
 • Ракувајте со грешки

Наменети слушатели за курсот NodeJS

Искусен со најмалку еден објектно-ориентиран јазик како Ruby, Python, PHP или Java, само малку искуство со JavaScript, и сосема ново за Node.js.

Предуслови за сертификација на јазол JS

 • Основни вештини на JavaScript.
 • Веб развој позадина

Course Outline Duration: 3 Days

Глава 1: Воведување во NodeJs

   • За NodeJS
   • Работа на NodeJS
   • Работа со CLI и јазол REPL
   • Уред за управување со јазол: npm
   • Прва програма Node.js
   • Рачна активност
   • NodeJS архитектура
   • Разбирање на јамка на настани и повратен повик
   • Детали за основната конфигурација на апликацијата за јазол

Глава 2: Модули / пакети

   • Основи на модулите
   • Вовед во Node.js вградени во модули
   • Вовед во НПМ
   • Инсталирање, ажурирање и отстранување на модули
   • Практична активност (инсталирање, ажурирање и отстранување на модул)
   • Креирање сопствени модули
   • Хендс-активност 2 (создаде модул за еднократно користење)
   • Разбирање npm cli
   • Објавување модули до npm
   • Практична активност 3 (објавува модул до npm)
   • Разбирање на стил на кодирање на НПМ
   • Избор на вистински НПМ модул за вашиот проект

Поглавје 3: Настани и струи

   • Читање и пишување на бафери
   • Практична активност (читај и пишувај во тампон)
   • Разбирање на настаните и моделот на емитер на настанот
   • Разбирање на потоците на Node.js
   • Практична активност 2 (имплементирање на потоци)
   • Модул на датотечниот систем
   • Хендс-активност 3 (Изврши датотека операции)

Глава 5: мрежна комуникација и веб-технологија во NodeJS

   • Мрежна комуникација во Node.js
   • Поставување TCP / IP сервер и клиент
   • Практична активност (имплементирање на TCP / IP комуникација)
   • Комуницирање користејќи UDP
   • Поставување на HTTP-сервер
   • Управување со барања и одговор во HTTP
   • Хендс-активност 2 (Создавање на HTTP сервер)

Глава 4: Веб апликации со ExpressJS и MongoDB

    • Вовед во ExpressJS
    • Инсталација и конфигурација на ExpressJS проектот
    • Вработена активност (прва ExpressJS апликација)
    • Рутирање
    • Рутинска активност 2 (спроведување на рутирање во ExpressJS)

   ДЕН 2

   • middleware
   • Хендс-активност 3 (Спроведување на middleware модули)
   • Безбедносни прашања
   • DB комуникација: MongoDB
   • Хендс-активност 4 (Поврзете се и побарајте на mongodb)
   • HTML шаблони: Jade / Handlebars
   • Рутинска активност (имплементирање на Jade шаблони)
   • Корисничка идентификација во ExpressJS
   • Сесии и колачиња
   • Хендс-активност 6 (Ракување со сесии)
   • Продавници за сесии
   • Вовед во Browserify

Поглавје 6: комуникација во реално време со помош на приклучок IO

   • Вовед во веб-приклучоци
   • Поставување и конфигурирање на socket.io
   • Рутинска активност (Поставување на приклучок за размена помеѓу клиентот и серверот)
   • Во реално време комуникација со socket.io
   • Користење на автентикација со помош на socket.io
   • Хендс-активност 2 (автентикација на корисникот со помош на приклучок io)
   • Вовед во автентикација базирана на токен користејќи JWT

Глава 7: вилушки, мешавини и процесниот модул

   • Разбирање на процесите во NodeJS
   • Создавање на вилушка и мешавина
   • Рацете на активност (вилушка и потомство процес)
   • Процесна комуникација во Node.js
   • Рачна активност 2 (ракување со повеќе процеси)

Глава 8: Тестирање во NodeJS

   • Вовед во Утврди во Node.js
   • Тестирање со помош на Моха
   • Практична активност (пишување тестови со употреба на мока)
   • Вовед во Јасмин
   • Практична активност 2 (пишување тестови користејќи јасмин)
   • Користење на модулот за тврдење на Чаи

Глава 9: NodeJS во технолошкиот свет

  • Кластерот модул
  • Рачна активност (имплементирање модул на кластер)
  • Модул за комунални услуги
  • Практична примена 2 (модул за имплементација на комунални услуги)
  • ZLIB
  • Пасош
  • Практична примена 3 (Имплементација на автентичност на пасош)
  • Изоморфен javascript над NodeJS
  • Десктоп апликации во NodeJS

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти