типОбука во училница
време2 денови
РЕГИСТАР
Office 365 EndUser

Office 365 EndUser курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Офис 365 EndUser курс за обука

Овој курс вклучува целосно разбирање на Microsoft Office365 за крајните корисници кои се стремат да ги користат Office Apps на оперативниот систем Windows и OS X. Доставата на курсот вклучува демонстрации за обезбедување на простор за складирање на облак услугата наречена One Drive во сопственост на Microsoft. Различни планови понудени од страна на Office365 кои се состојат од поддршка на е-пораки, пристап до услуги за социјално вмрежување преку Exchange, SharePoint, Skype, Office Online, Интеграција на Yammer и многу повеќе се објаснуваат за време на курсот.

Objectives of Office 365 EndUser Training

Prerequisites for Office 365 EndUser Certification

 • Основни компјутерски вештини.
 • Познавање на Microsoft Office & Basic SharePoint Вештини.

Course Outline Duration: 1 Day

Модул 1: Преглед на Office 365

Овој модул ќе им помогне на учениците да разберат што е Office 365 и компонентите кои го сочинуваат Office 365. Студентите ќе научат како Office 365 може да ја зголеми продуктивноста на работата со тоа што ќе им овозможи да работат кога и каде што треба

 • Канцеларија 365 Преглед
 • Пристап до Office 365
 • Управување со Office 365 профили

Лабораторија: Запознавање со Office 365

 • Пријавете се за Office 365
 • Разгледајте ја канцеларијата 365 и управувајте со вашиот профил

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Разбирање канцеларија 365
 • Опишете ги различните компоненти на Office 365
 • Пријавете се во Office 365
 • Управувајте со вашиот профил на Office 365

Модул 2: Користење на Outlook Online

Овој модул опишува како да се користи Outlook Online. Студентите ќе научат како да управуваат со својата е-пошта, да креираат контакти, да креираат групи, да управуваат со прилози, да креираат прикази во календарот и да управуваат со поставките на Outlook.

 • Управување со е-пошта
 • Управување со календари
 • Управување со контактите
 • Конфигурирање на Outlook опциите

Лабораторија: Користење на Outlook Online

 • Управување со e-mail
 • Работа со прилози
 • Работа со прегледи на календарот
 • Управување со контакти
 • Конфигурирање на опциите Outlook Online

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Креирајте, испратете и одговорете на е-пошта
 • Пребарувајте и филтрирајте е-пошта
 • Направете состаноци
 • Управувај со потсетници
 • Додајте и споделете календари
 • Додајте и ажурирајте ги информациите за контакт
 • Увези контакти, креирајте групи и контакти за пребарување
 • Користете автоматски правила за управување и организирање е-пошта
 • Управување со дистрибутивни групи

Модул 3: Користење на Skype за бизнис

Овој модул ќе ги запознае студентите со Skype за бизнис. Студентите ќе научат како да користат Skype за бизнис за размена на инстант пораки, веб конференции и аудио и видео конференции.

 • Skype за бизнис преглед
 • Инстант пораки во Skype за бизнис
 • Конференции во Skype за бизнис

Лабораторија: Користење на Skype за бизнис

 • Управување со контакти и групи во Skype за бизнис
 • Користење на инстант пораки со Skype за бизнис
 • Конференции во Skype за бизнис

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Опишете ги карактеристиките на Skype за бизнис
 • Користете Skype за бизнис за инстант пораки
 • Креирајте аудио и веб-конференции
 • Управување со контакти и групи во Skype за бизнис

Модул 4: Користење на SharePoint Online

Овој модул ги воведува студентите во SharePoint Online. Студентите ќе научат како да лоцираат и споделуваат документи во SharePoint Online. По комплетирањето на овој модул, учениците ќе можат да го прилагодат своето место на SharePoint, да бараат содржина, да ги прилагодуваат работните процеси во SharePoint Online и да го конфигурираат управувањето со информации базирано на листа.

 • Работа со содржината на веб-страницата и навигацијата
 • Управување со работните процеси во SharePoint Online
 • Спроведување политики за управување со информации

Лабораторија: Користење на SharePoint Online

 • Барај содржина на сајтот
 • Прилагодете навигација на страницата
 • Управување со одобрение за содржина

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Барај содржина на сајтот
 • Прилагодете ги веб-страниците на SharePoint Online
 • Спроведете информативни политики
 • Управување со работните процеси за одобрување на содржини
 • Разбирање на организаторот на содржини

Модул 5: Користење OneDrive for Business и OneNote Online

Овој модул ќе им покаже на учениците како да креираат, менуваат, зачувуваат и споделат документи користејќи OneDrive for Business. Студентите ќе научат како да креираат и отвораат OneNote преносни компјутери и работат со секции и страници на OneNote и како да додаваат нова содржина на новата страница OneNote.

 • Преглед на OneDrive
 • Преглед на OneNote Online

Лабораторија: Користење на OneDrive за бизнис

 • Креирајте, прегледувајте и уредувате датотеки со OneDrive for Business
 • Управувајте со вашите датотеки со OneDrive for Business

Лабораторија: Користење на OneNote Online

 • Креирајте и организирајте OneNote тетратка
 • Земете и управувајте со белешки
 • Лоцирајте и споделувајте информации

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Опишете ја разликата помеѓу OneDrive и OneDrive за бизнис
 • Креирајте и управувајте со датотеки користејќи OneDrive for Business
 • Видете ги вашите датотеки OneDrive од други уреди
 • Споделете ги вашите датотеки OneDrive со други
 • Креирајте и организирајте тетратки на OneNote
 • Споделете информации од тетратка
 • Најдете информации во тетратка
 • Управувајте со содржината на тетратката

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.