типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

Openstack Mirantis курс за обука и сертификација

Openstack Mirantis курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

сертификација

Преглед на OpenStack Mirantis курс за обука

Овој петдневен курс за отворено стек Мирантис е за распоредување инженери, администратори, архитекти или други членови на ИТ тимот одговорни за инсталација и распоредување на OpenStack. Курсот им овозможува на учесниците детално разбирање на чекорите потребни за распоредување на OpenStack средина од нула. Преку процесот на рачно распоредување на OpenStack, освен автоматизација услуга, учениците учат како да ги идентификуваат проблемите и како да ги надминат пречките кога работите ќе тргнат наопаку. Овој курс бара од студентите да бидат многу запознаени со Linux (оперативен систем) командната линија (баш).

Наменети публиката за Опен Стад-Мирантис обука

  • Администратор на системот
  • Инженери за распоредување
  • Архитекти на решенија

Предуслови за сертификација на OpenStack Mirantis

  • Силно искуство со користење на Linux командната линија.
  • Искуство за уредување на conf датотеки со vi или друг кли уредувач

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти
Дел 1Архитектура на отворен простор
Читање на 1Преглед на историјата на проектот и изданија.
Читање на 2Основен преглед на проектот
Читање на 3Типична архитектура на компоненти со отворен код.
Читање на 4Компоненти специфики и детали.
Читање на 5Логички и физички мрежи во OpenStack.
Дел 2Рачна инсталација на отворено место
Читање на 6Конфигурирај го оперативниот систем (Ubuntu 14.04) и вмрежување.
Читање на 7Инсталирање и конфигурирање на бази на податоци (MySQL) и пораки (RabbitMQ) сервери.
Читање на 8Инсталирање и конфигурирање на OpenStack Идентитетот (Keystone).
Читање на 9Инсталирање и конфигурирање на OpenStack сервисот за слики (поглед).
Дел 3OpenStack Networking & Storage
Читање на 10Инсталирање на услугата OpenStack Networking (неутронска)
Читање на 11Конфигурирање на мрежно поврзување (неутрон) за да го користите ML2 plug-in со Open vSwitch-возачот
Читање на 12Инсталирање и конфигурирање на OpenStack Compute (нова), Конфигурирање на OpenStack Compute (nova) со KVM хипервизорот.
Читање на 13Инсталирање и конфигурирање на таблата на OpenStack (хоризонт)
Читање на 14Инсталирање и конфигурирање на складирање на OpenStack блок (пепел)
Читање на 15Конфигурирање на складиште за складирање на OpenStack (cinder) за користење на два задни страни (LVM)
Читање на 16Инсталирање и конфигурирање на OpenStack Orchestration (топлина)
Дел 4Преглед на гориво и архитектура
Читање на 17Преглед на гориво, Архитектура на гориво.
Читање на 18Инсталирајте гориво
Читање на 19Распоредување на OpenStack околината со гориво
Читање на 20Ограничувања на горивото
Читање на 21Отстранување проблеми со горивото.
Дел 5Хоризонт
Читање на 22Преглед на проектот
Читање на 23Стартување на јазли од табла & cli.
Читање на 24Управување со проекти
Читање на 25Управување со корисници и квоти.
Читање на 26Управување со мрежи.
Дел 6KeyStone
Читање на 27Преглед на проектот.
Читање на 28Управувај со сервисот за идентитет на клучот преку cli
Дел 7Поглед
Читање на 29Преглед на проектот
Читање на 30Управувајте со слики преку cli
Дел 8Свифт
Читање на 31Преглед на проектот
Читање на 32Случаи на употреба и употреба
Читање на 33Репликација, безбедност / ACL?
Читање на 34Свифт операции, Подигнување во сегменти
Читање на 35Додавање на метаподатоци на објекти, одржување.
Дел 9ТОПЛИНА
Читање на 36Топлина позадина и употреба случаи.
Читање на 37Топлинска архитектура.
Читање на 38Тематска оркестрација TEmplate (HOT) формат.
Читање на 39Автоматско загревање на топлина.