типОбука во училница
РЕГИСТАР

Oracle 11 g PL SQL Developer Advance

Oracle 11 g PLSQL програмери за напредно обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle 11 g PLSQL програмер напреден курс за обука

Во оваа Oracle база на податоци 11G Напредно PL / SQL обука, експертските инструктори на Oracle Универзитетот ќе ви помогнат да ги истражите напредните карактеристики на PL / SQL за дизајнирање и местење на PL / SQL. Ќе дознаете како се поврзува со базата на податоци и другите апликации на најефикасен начин.

Научете

 • PL / SQL дизајнирање на најдобрите практики.
 • Креирајте PL / SQL апликации кои користат колекции.
 • Спроведување на виртуелна приватна база на податоци со ситно-грануларен пристап за контрола.
 • Напиши го кодот за поврзување со надворешни C и Java апликации.
 • Напишете код за поврзување со големи објекти и користете ги SecureFile LOBs.
 • Напиши и наместете PL / SQL код ефикасно за да ги максимизирате перформансите.

Цели наOracle 11 g PLSQL Developer Advance Training

 • Дизајн PL / SQL пакети и програмски единици кои ефикасно се извршуваат
 • Напишете код за поврзување со надворешни апликации и оперативниот систем
 • Креирајте PL / SQL апликации кои користат колекции
 • Напиши и наместете PL / SQL код ефикасно за да ги максимизирате перформансите
 • Спроведување на виртуелна приватна база на податоци со ситно-грануларен пристап за контрола
 • Напишете код за поврзување со големи објекти и користете ги SecureFile LOBs

Иновативните технолошки решенија нудат PL / SQL програмер за напредна обука во 9 различни локации во Индија - Бангалор, Ченнаи, Делхи, Гургаон, Хајдерабад, Калкута, Мумбаи, Ноида и Пуне.

Наменети публика заOracle 11 g PLSQL програмери напреден курс

 • Администратори на бази на податоци
 • Развивачи на апликации
 • PL / SQL програмер

ПредусловизаOracle 11 g PLSQL Developer Advance сертификација

  • Познавање на SQL
  • PL / SQL програмирање искуство
  • Предуслови за преглед

Кандидатот треба да има сертификат "Oracle PL / SQL Developer Associate"

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Вовед
  • Цели на курсот
  • Тркачка агенда
  • Табели и податоци користени за овој курс
  • Преглед на развојните средини: SQL Developer, SQL Plus
 2. PL / SQL програмирање Концепти Преглед
  • Идентификуваат PL / SQL блок структура
  • Креирајте процедури
  • Креирајте функции
  • Ограничувања на листата и упатства за повикувачки функции од SQL изрази
  • Креирај пакети
  • Преглед на имплицитни и експлицитни курсори
  • Листа на синтакса за исклучок
  • Идентификувајте ги пакетите што ги обезбеди Оракл
 3. Проектирање PL / SQL код
  • Опишете ги предефинираните типови на податоци
  • Создајте подтипови врз основа на постоечки типови за апликација
  • Наведете ги различните упатства за дизајн на курсорот
  • Променлив курсорот
 4. Користење на збирки
  • Преглед на колекции
  • Користете асоцијативни низи
  • Користете Вгнездени маси
  • Користете VARRAYs
  • Споредете ги вгнездените табели и VARRAY
  • Напиши PL / SQL програми кои користат колекции
  • Користете Колекции ефикасно
 5. Манипулирање со големи објекти
  • Опишете објект на висока топчето
  • Користете BFILEs
  • Користете DBMS_LOB.READ и DBMS_LOB.Запишете за да манипулирате со LOBs
  • Креирајте привремено LOB програмски со DBMS_LOB пакетот
  • Запознавање со SecureFile LOBs
  • Користете LOB SecureFile за складирање на документи
  • Конвертирај LOB-ови BasicFile во SecureFile LOB формат
  • Овозможи редукција и компресија
 6. Користење на напредни интерфејс методи
  • Повикување надворешни процедури од PL / SQL
  • Придобивки од надворешни процедури
  • C напредни интерфејс методи
  • Јава напредни интерфејс методи
 7. Перформанси и подесување
  • Разбирање и влијание на компајлерот
  • Подесување PL / SQL код
  • Овозможи интра-единица инклузивно
  • Идентификување и прилагодување на проблемите со меморијата
  • Препознајте мрежни проблеми
 8. Подобрување на перформансите со кеширање
  • Опишете кеширање на резултатите
  • Користете кеш резултат од SQL барањето
  • PL / SQL функција кеш
  • Преглед PL / SQL функции кеш размислувања
 9. Анализа на PL / SQL код
  • Наоѓање информации за кодирање
  • Користење DBMS_DESCRIBE
  • Користење на ALL_ARGUMENTS
  • Користење DBMS_UTILITY.FORMAT_CALL_STACK
  • Собирање на податоци за PL / Опфат
  • Поглед на каталог USER / ALL / DBA_IDENTIFIERS
  • DBMS_METADATA пакет
 10. Профилирање и трасирање PL / SQL код
  • Траење на PL / SQL Извршување
  • Следење на PL / SQL: чекори
 11. Имплементирање на VPD со фино-гранулирана контрола на пристап
  • Разбирање колку ситно-зрната контрола на пристап функционира во целост
  • Опишете ги карактеристиките на ситно-грануланата контрола на пристап
  • Опишете контекст на апликацијата
  • Креирај контекст на апликација
  • Поставете контекст на апликацијата
  • Наведете ги процедурите DBMS_RLS
  • Спроведете политика
  • Пребарувајте ги изгледите на речникот што ги држат информациите за ситно-гранулиран пристап
 12. Заштита на вашиот код против напади на SQL Injection
  • SQL Injection Преглед
  • Намалување на површината на напад
  • Избегнување на динамички SQL
  • Користење на аргументи за поврзување
  • Филтрирање на влез со DBMS_ASSERT
  • Проектирање на код Имунолошки на SQL инјекции
  • Тестирање код за SQL вбризгување недостатоци

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com Или контактирајте не на +-91 9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

По завршувањето на овој курс Кандидатите треба да дадат "Oracle 11g Напредно PL / SQL 1Z0-146" Испит за да се добие сертификат. За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти