типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР
Oracle-12c-база на податоци-администрација-обука

Oracle 12 C база на податоци администрација обука курс и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle 12 C база на податоци администрација курс за обука

Oracle База на податоци: Вовед во SQL обуката ви помага да ги напишете потбериите, да комбинирате повеќе пребарувања во едно пребарување користејќи SET оператори и да ги пријавувате агрегираните податоци користејќи групни функции. Научете го ова и повеќе преку практични вежби.

 • Разбирање на основните концепти на релациони бази на податоци обезбеди пречистен код од страна на развивачите.
 • Креирајте извештаи за сортирани и ограничени податоци.
 • Изврши извештаи за манипулација со податоци (DML).
 • Контролирајте пристап до базата на одредени објекти.
 • Управувајте со објектите на шемата.
 • Управувајте со објекти со прегледи на речник на податоци.
 • Вчитај податоци од редови и колони од табели.
 • Привилегии за контрола на ниво на објект и систем.
 • Креирај индекси и ограничувања; ги менува постоечките објекти на шемата.
 • Креирајте и побарајте надворешни табели.

Цели на Oracle 12 C обука

 • Идентификуваат главните структурни компоненти на Oracle база на податоци 12c
 • Креирај извештаи за агрегирани податоци
 • Напиши Избери извештаи кои вклучуваат пребарувања
 • Вчитај податоци од редови и колони од табели
 • Стартувај DML во Oracle база на податоци 12c
 • Направете табели за складирање податоци
 • Користете ги прегледите за прикажување на податоци
 • Контролирајте пристап до базата на одредени објекти
 • Управувајте со објектите на шемата
 • Прикажете ги податоците од повеќе табели користејќи синтакса ANSI SQL 99 JOIN
 • Управувајте со објекти со прегледи на речник на податоци
 • Напиши под-прашања со повеќе колони
 • Вклучи ги SQL-функциите за добивање на кориснички податоци
 • Користете скаларни и корелирани под-прашања
 • Креирајте извештаи за сортирани и ограничени податоци

Предуслови за Oracle 12 C Сертификација

Покрај нивното професионално искуство, учениците кои ја посетуваат оваа обука треба веќе да ги имаат следните технички познавања:

 • Обработка на податоци
 • Запознавање со концептите и техниките за обработка на податоци

целната публика of Oracle 12 C Course

 • Администратор на складиште на податоци
 • Форми Развивач
 • Системски аналитичари
 • Бизнис аналитичари
 • Инвеститорот
 • Развивачи на апликации
 • PL / SQL програмер

Course Outline Duration: 05 Days

 1. Преглед на Oracle база на податоци 12
  • Конфигурирање на пример и база на податоци
  • Концептуализација на архитектурата Oracle 12c
 2. Изградба на Oracle 12
  • Креирање на базата на податоци
  • Започнување и запирање на базата на податоци
 3. Автоматизирање на администрацијата со Oracle Enterprise Manager (OEM) Cloud Control 12
  • Оценување на OEM архитектурата
  • Одржување на базата на податоци со OEM Cloud Control 12c
 4. Блесна назад Oracle 12
  • Конфигурирање табели за UNDO
  • Следење и менување на промените во податоците
 5. Управување со корисници и ресурси
  • Воспоставување кориснички сметки
  • Спроведување на безбедност
 6. Вршење на управување со вселената
  • Градење на хиерархијата на чување
  • Структурирање на податоци и индексни сегменти
 7. Поделба за изведба и администрација
  • Креирање на партиционирани и субпартнирани табели
  • Одржување на индекс партиции
 8. Градење на толерантна база на податоци
  • Заштита на базата на податоци
  • Резервна копија на базата на податоци и извршување на наплата

Траење на курсот: 05 дена

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.