типОбука во училница
РЕГИСТАР

Oracle CPQ Облак Жолта појас Rel 2016 R1 Ed 1

Oracle CPQ Облак Жолта појас Rel 2016 R1 Ed 1 курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle CPQ Облак Жолта појас Rel 2016 R1 Ed 1 курс за обука

на Oracle CPQ Облак Жолта појас разбира им овозможува на учениците да ги совладаат основните вештини и знаења неопходни за администрирање на Oracle CPQ Облак сајт. Администраторите ќе научат како да ја конфигурираат апликацијата за да ги задоволат едноставните случаи на користење, имајќи ги предвид и корисниците на продажба и идните администратори. Вежби и демонстрации во текот на курсот им даде на учениците практично искуство во поставувањето на Oracle CPQ Облак сајт за пример компанија која бара заеднички употреба на апликацијата.

Курсот започнува со преглед на Oracle CPQ Облак апликација, нејзиниот процес и други теми за општа администрација. Откако ќе се воспостави основа за администрирање на системот, курсот опфаќа три главни области на администрација: Конфигурација, трговија и Дизајнер на документи. Најдобри практики и размислувања за дизајн се дадени за секоја област од апликацијата. На крајот на курсот, учениците ќе можат да изградат основна конфигурација, да направат функционални промени во процесот на трговија и да внесуваат податоци за динамички трансакции во нов излез на Document Designer.

Objectives of Oracle CPQ Cloud Yellow Belt Rel 2016 R1 Ed 1 Training

 • Конструирај основен конфигуратор додека ги користи најдобрите практики
 • Спроведување функционални промени во стандардниот Трговски процес
 • Креирајте основен извор на документи, кој користи динамички податоци од трансакциите
 • Поврзете излез на дизајнер на документи со изгледот на трговија, со што ќе го завршите основниот Oracle CPQ Cloud процес
 • Креирајте мобилни распореди за конфигурација и трговија кои се оптимизирани за искуство со таблет
 • Опишете Oracle CPQ Облак процес како што се однесува и на продавачите и администраторите

Intended Audience of Oracle CPQ Cloud Yellow Belt Rel 2016 R1 Ed 1 Course

 • Администратор на системот
 • Проект менаџер
 • Консултант за имплементација
 • Консултант за конфигурација
 • Конфигурациски имплементатор

Prerequisites for Oracle CPQ Cloud Yellow Belt Rel 2016 R1 Ed 1 Certification

 • Microsoft Excel / OpenOffice Calc

Course Outline Duration: 4 Days

Вовед во курсот

 • Oracle CPQ Облак Процес Преглед
 • Преглед од страна на корисникот

Општа администрација

 • Преглед на администраторот
 • Често користени административни алатки (менаџерот на датотеки, одржување на корисници и преземање на масовно превземање на податоци)
 • Дел / точка мајстор и масовно предавање на податоци
 • Табели со податоци

конфигурација

 • Вовед во конфигурација
 • Хиерархија на производот
 • Конфигурабилни атрибути и низи
 • Конфигурациски текови и уредувач на распоред
 • Конфигурациски правила
 • Асоцијации со атрибути на атрибути
 • Конфигурациски поставки

Трговија

 • Вовед во трговија и административна навигација
 • Атрибути за трговија
 • Уредувач за уредување на трговија
 • Трговски акции и управување со Формула
 • Одобренија и шаблони за е-пошта
 • Правила за трговија
 • Чекори, профили на учесници и правила за транзиција

Дизајнер на документи

 • Вовед во дизајнер на документи
 • Креирање на нов дизајнер на документи и преглед на излезот
 • Уредувач на дизајнер на документи
 • распоред
 • Елементи
 • Услови и јамки

мобилни

 • Вовед во мобилен
 • Конфигурација на мобилен
 • Трговија на мобилен

Средини и миграција

 • Развој, тестирање и производство средини
 • Миграционен центар

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти