типонлајн курс
РЕГИСТАР
Oracle база на податоци 11g администрација Работилница II

Oracle база на податоци 11g: администрација Работилница II курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle база на податоци 11g: администрација Работилница II

Оваа Oracle база на податоци 11g: администрација Работилница II издание 2 обука зема администраторот на базата на податоци надвор од основните задачи опфатени во првата работилница. Ќе започнете со стекнување на длабоко разбирање на најважните одговорности на DBA: извршување на резервна копија и обновување.

Цели

 • Конфигурирајте Oracle база на податоци за оптимално закрепнување
 • Конфигурирање на пример на база на податоци, така што ресурсите се соодветно распределени меѓу сесиите и задачите
 • Распоред на работните места да се извршуваат во или надвор од базата на податоци
 • Користете компресија за да го оптимизирате складирањето на базата на податоци и да ја дуплирате базата на податоци
 • Назад и враќање на базата на податоци (и нејзините делови) со RMAN (командна линија и Enterprise Manager)
 • Користете технологија на повратна врата за да ги видите податоците од минатите држави и да ги вратите или предметите или целата база на податоци назад во мината држава
 • Користете соодветна и флексибилна конфигурација на меморијата за вашата база на податоци
 • Идентификувајте мачни сесии на бази на податоци и слабо вршење на SQL

целната публика

 • Администратори на бази на податоци
 • Поддршка инженер
 • Технички консултант
 • Технички Администратор

Предуслови

 • Oracle база на податоци 11g база на податоци администрација
 • Oracle база на податоци 11g: Работилница за администрација I

Course Outline Duration: 5 Days

Oracle база на податоци 11g: Архитектура на бази на податоци и операции за наплата

 • Oracle база на податоци архитектура
 • Бекап и обновување операции

Oracle база на податоци 11g: RMAN каталог и создавање на бекап

 • Каталог за наплата на RMAN
 • Создавање резервни копии со RMAN

Oracle база на податоци 11g: Изведување на задачи за обновување и наплата

 • Задачи за враќање и наплата
 • Вршење на кориснички-управувана резервна копија и наплата

Oracle база на податоци 11g: Користење, следење и подесување на RMAN

 • Користење на RMAN за вршење на наплата
 • Следење и подесување на RMAN

Oracle база на податоци 11g: База на податоци за дијагностицирање и ретроспективи технологии

 • Дијагностицирање на Oracle база на податоци
 • Ретроспективи технологии

Oracle база на податоци 11g: Управување со меморијата и ефикасноста на базата на податоци

 • Управување со меморијата
 • Управување со ефикасноста на базата

Oracle база на податоци 11g: Управување со ресурсите на база на податоци и распоредувачот

 • Управување со ресурси
 • Автоматизација на задачи и администрација

Oracle база на податоци 11g: Управување со базата на податоци простор и умножување

 • Oracle база на податоци 11g премиерот 2: Управување со базата на податоци простор и умножување
 • Дупликати бази на податоци

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти