типОбука во училница
РЕГИСТАР

Oracle база на податоци 11g RAC администрација

Oracle база на податоци 11g RAC администрација обука курс и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle база на податоци 11g RAC администрација обука

Оваа Oracle база на податоци 11g RAC администрација Објавување на 2 NEW обука Администрација на базата на RAC во околината на Oracle Grid Infrastructure. Експерт Oracle Универзитетот инструктори ќе ви помогнат да ги развиете вештините за администрирање на бази на податоци од кластери користејќи Enterprise Manager и командната линија, како што се SRVCTL, CRSCTL и SQL * Plus.

Цели на Oracle база на податоци 11g RAC администрација курс за обука

 • Инсталирајте, креирајте, администрирајте и следете ја базата на податоци на Real Application Clusters
 • Користете алатки за конфигурација и за управување со бази на податоци за реални примени кластери
 • Услуги за поставување за управување со оптоварувања и апликации со висока достапност
 • Развивање на стратегија за бекап и обновување на бази на податоци за реални апликации
 • Конфигурирање и следење на ресурсите на Oracle Clusterware
 • Преглед на најдобрите достапни практики
 • Идентификувајте ги компонентите на реалните примени кластери

Наменети публиката на Oracle база на податоци 11g администрација курсот RAC

 • Администратори на бази на податоци
 • Поддршка инженер
 • Технички Администратор
 • Администратор на складиште на податоци

Предуслови Oracle база на податоци 11g RAC администрација сертификат курс

 • Општо разбирање на администрацијата на бази на податоци
 • Oracle грид инфраструктура 11g: Управување со Clusterware и ASM - Отпуштете го 2

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

Мрежна инфраструктура: Преглед

 • Oracle грид инфраструктура
 • Што е кластер?
 • Што е кластерско?
 • Oracle Clusterware
 • Oracle кластерски архитектура и услуги
 • Цели за Oracle Clusterware
 • Oracle Clusterware вмрежување
 • Oracle грид инфраструктура за кластер

RAC Concepts

 • Преглед на Oracle RAC
 • RAC Еден јазол на еднократна висока достапност
 • Oracle RAC Еден јазол
 • Oracle RAC Еден јазол и Oracle Clusterware
 • Кластер-awareware решенија за складирање
 • Oracle Кластерот за датотечен систем
 • Предности на користење на RAC
 • Кластери и приспособливост

Инсталирање и конфигурирање на Oracle RAC

 • Инсталирање на софтверот на Oracle база на податоци
 • Создавање база на податоци за кластери
 • Избор на тип на база на податоци
 • Идентификација на базата
 • Опции за управување со базата на кластери
 • Лозинки за сопственици на шеми за базата на податоци
 • Локации на бази на податоци
 • Конфигурација за наплата

Oracle RAC администрација

 • Oracle RAC администрација
 • Кластерот за бази на податоци на кластерот за податоци
 • Кластерот Дома
 • Конфигурациски дел
 • Топологија Прегледувач
 • Предупредувања за менаџерот на претпријатија и RAC
 • Менаџер за претпријатија и RAC
 • Историја на предупредување за менаџерот на претпријатија и RAC

Управување со резервна копија и обновување за RAC

 • RAC и наплата на инстанца
 • Обнова на инстанца и достапност на базата
 • Обнова на случаи и RAC
 • Заштита од неуспех на медиумите
 • Обнова на медиуми во Oracle RAC
 • Паралелно закрепнување во RAC
 • Архивирани конфигурации на лог датотеки
 • RAC и Областа за брзо закрепнување

Концепти за управување со глобалните ресурси

 • Потреба за глобална контрола на конкурентноста
 • Глобален ресурсен директориум (GRD)
 • Глобален менаџмент на ресурси
 • Глобална ремастерија на ресурси
 • Глобална реконструкција на ресурси
 • Глобални процеси за позадински ресурси
 • Глобална пристап до ресурси Координација
 • Глобал Еникис

RAC база на податоци за следење и подесување

 • Димензии на процесорот и времето за чекање
 • RAC-специфично подесување
 • Анализа на влијанието на кеш фузија во RAC
 • Типични временски интервали за RAC операции
 • Почекајте настани за RAC
 • Почекајте ги прегледите на настаните
 • Глобални настани за почеток на кеш: преглед
 • Глобал Еникит чека

Управување со високата достапност на услугите

 • Услуги на Oracle
 • Услуги за бази на податоци за политики и администратори
 • Стандардни сервисни поврзувања
 • Креирање на услуга со Enterprise Manager
 • Создавање услуги со SRVCTL
 • Управување со услуги со Enterprise Manager
 • Управување со услуги со ЕМ
 • Управување со услуги со srvctl

Висока достапност на врски

 • Видови дистрибуција на обемот на работа
 • Балансирање на Load-Time Load-Side од страна на клиентот
 • Неуспешно поврзување на време од страна на клиентот
 • Балансирање на Load-Side Load-Side Side Side Load
 • Брза апликација Известување: Преглед
 • Брза апликација Известување: Предности
 • Видови на настани поддржани од FAN
 • Статус на навивач на навивачи

Надградба и дополнување на Oracle RAC

 • Видови на закрпи
 • Својства на печ
 • Конфигурирање на софтверската библиотека
 • Поставување на амандман
 • Добивање Oracle RAC закрпи
 • Преземање на закрпи
 • Намалување на одредување на одреден период за клистерни околини
 • Ролинг закрпи

Oracle RAC Еден јазол

 • Потврдување на постоечка база на податоци за еден јазол на RAC
 • Oracle RAC Еден јазол онлајн миграција
 • Онлајн размислувања за миграција
 • Вршење онлајн миграција
 • Онлајн илустрација за миграција
 • Онлајн Одржување: Ролинг Патчи
 • Додавање база на Oracle RAC One Node на постоечки кластер
 • Конвертирање на RAC Еден јазол база на податоци за RAC

Квалитет на управување со услуги

 • QoS менаџмент позадина
 • Преглед за управување со QoS
 • QoS менаџмент и Exadata база на податоци машина
 • Фокус за управување со QoS
 • Придобивки за управување со QoS
 • Функционален преглед на QoS менаџмент
 • QoS Управување со политики
 • Серверски базени

Дизајн за висока достапност

 • Причини за непланирано намалување на времето
 • Причини за планираното намалување на времето
 • Решението на Оракл на времето надолу
 • RAC и Комплементарност на податоци на стража
 • Максимална достапност на архитектурата
 • RAC и топологии на податоците
 • RAC и архитект на податоци

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти