типОбука во училница
РЕГИСТАР

Oracle база на податоци 12c Инсталација и надградба

Oracle база на податоци 12c Инсталација и надградба обука курс и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle база на податоци 12c Инсталирајте и надградба на курс за обука Преглед

Оваа работилница за инсталирање и надградба на Oracle Database 12c ви дава детални информации за да ви помогне да инсталирате софтвер Oracle Database 12c. Експертските инструктори на Oracle ќе ве научат како да креирате база на податоци за контејнери и да обезбедите дополнителни бази на податоци. Во овој курс, ќе се запознаете со Oracle Database Облак Услуга.

Цели на Oracle база на податоци 12c Инсталација и надградба обука

 • Стекнат разбирање на Oracle база на податоци Облак служба
 • Инсталирајте Oracle Grid инфраструктура за самостоен сервер
 • Користете Oracle Restart за управување со компоненти
 • Надградба на базата на податоци на Oracle база на податоци 12c
 • Креирај контејнерска база на податоци
 • Креирај Oracle база на податоци
 • Инсталирајте Oracle база на податоци 12c софтвер

Intended Audience of Oracle Database 12c Install and Upgrade Course

 • Технички Администратор
 • Администратор на складиште на податоци
 • Администратори на бази на податоци
 • Поддршка инженер

Prerequisites for of Oracle Database 12c Install and Upgrade Certification

Работење на знаење за SQL и користење на PL / SQL пакети

Course Outline Duration: 2 Days

Oracle база на податоци 12c Преглед

 • Oracle база на податоци 12c Вовед
 • Oracle база на податоци архитектура Преглед
 • Oracle база на податоци инстанца конфигурации
 • Oracle база на податоци мемориски структури
 • Процесни структури
 • Архитектура на складирање бази на податоци
 • Структури на логичка и физичка база
 • Преглед на контејнери и вградени бази на податоци

Инсталирање Oracle Grid инфраструктура за самостоен сервер

 • Преглед на Oracle Grid инфраструктура за самостоен сервер
 • Системски побарувања за Oracle грид инфраструктура
 • Конфигурирање на чување на Oracle за автоматско чување на управување (ASM)
 • Инсталирање Oracle Grid инфраструктура за самостоен сервер
 • Надградба на Oracle грид инфраструктура за самостоен сервер

Инсталирање на софтвер на Oracle база на податоци

 • Планирање на вашата инсталација
 • Системски побарувања за Oracle база на податоци
 • Подготовка на оперативниот систем
 • Користење на 4 KB секторски дискови
 • Поставување променливи за животна средина
 • Проверка на системските барања
 • Користење на Oracle Universal Installer (OUI)
 • Вршење на инсталација на Silent Mode

Креирање на Oracle база на податоци со користење на DBCA

 • Планирање на структурата за чување на бази на податоци
 • Избор не-CDB или CDB
 • Видови на бази на податоци (врз основа на обемот на работа)
 • Избор на соодветен карактер
 • Разбирање како се користат карактерите
 • Поставување на параметрот за иницијализација NLS_LANG
 • Користење на Помошник за конфигурација на базата (DBCA)

Користење на Restart на Oracle

 • Oracle Restart преглед
 • Oracle Restart Почеток на процесот
 • Контрола на Oracle Restart
 • Избор на точни SRVCTL комунални услуги
 • Oracle Restart конфигурација
 • Користење на SRVCTL комунални услуги
 • Добивање Помош за SRVCTL комунални услуги
 • Стартување на компоненти со помош на SRVCTL комунални услуги

Вовед во надградба на Oracle база на податоци 12c

 • Методи за надградба
 • Методи за миграција на податоци
 • Поддржани изданија за директна надградба
 • Преглед на процесот на надградба
 • Вршење на надградба на тркалање
 • Надградба на КБР

Подготовка за надградба на Oracle база на податоци 12c

 • Развивање на план за тестирање
 • Тестирање
 • Барања за бази на податоци Користење на Oracle Етикета за безбедност или Oracle база на податоци Гробница
 • Барање за бази на податоци користејќи Oracle Warehouse Builder
 • Користење на алатката за информации за претходна надградба
 • Поддршка до базата на податоци
 • Инсталирање на софтверот Oracle Database 12c
 • Подготовка на новиот Oracle Home

Надградба на Oracle база на податоци 12c

 • Надградба со помош на помошник за надградба на база на податоци (DBUA)
 • Рачно надградба до Oracle база на податоци 12c
 • Мигрирање на не-CDB во CDB

Извршување задачи по надградбата

 • Мигрирање кон обединета ревизија
 • Вршење на задачи по надградба по рачно надградување

Мигрирање на податоци со помош на Oracle Data Pump

 • Преглед на податочна пумпа
 • Мигрирање со користење на податочна пумпа
 • Увезување преку користење на мрежна врска

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти