типОбука во училница
РЕГИСТАР

Oracle база на податоци 12c R2 резервна копија и наплата

Oracle база на податоци 12c R2 резервна копија и обновување курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Oracle база на податоци 12c R2 резервна копија и обновување курс за обука

Во оваа Oracle Workshop 12c R2 Backup и Recovery база на податоци, учениците учат како да извршат резервна копија и обновување врз основа на сродни компоненти на Oracle Database Database. Обезбедени се разни сценарија за резервни копии, неуспеси, обновување и обновување, така што учениците ќе научат да ги оценуваат сопствените барања за обновување и да развијат соодветна стратегија за процедури за бекап и обновување. Овој курс вклучува интерактивна работилница, со сценарија кои им овозможуваат на учесниците можност за дијагностицирање и закрепнување од неколку неуспешни ситуации.

Цели заOracle база на податоци 12c R2Резервна копија и наплатаобука

 • Опишете Oracle база на податоци архитектура компоненти поврзани со бекап и обновување операции
 • Планирајте ефикасни процедури за бекап и обновување
 • Опишете Oracle база на податоци резерви методи и операции за обновување кои можат да се користат за решавање на базата на податоци неуспех
 • Конфигурирајте ја базата на податоци за обновување
 • Користете Менаџер за наплата (RMAN) да креирате бекап и да извршите операции за обновување
 • Користете го советникот за наплата на податоци за да ги дијагностицирате и поправите грешките
 • Користете Oracle Flashback технологии за да закрепне од човечка грешка
 • Изведете заштитена база на податоци за бекап и обновување
 • Изврши обнова на табела во точка-во-време
 • Опишете Cloud Tooling за резервна копија и обновување

Наменети публика од Oracle база на податоци 12c R2Резервна копија и наплатаСе разбира

 • Технички консултант
 • Технички Администратор
 • Администратор на складиште на податоци
 • Администратори на бази на податоци
 • Поддршка инженер

Предуслови за Oracle база на податоци 12c R2Резервна копија и наплатасертификација

 • Познавање на Oracle база на податоци 12c
 • Познавање на SQL и PL / SQL (за користење на DBA)
 • Oracle база на податоци 12c R2: Работилница за администрација

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

Вовед

 • Контекст на наставната програма
 • Проценете ги вашите барања за обновување
 • Категории на неуспеси
 • Oracle бекап и обновување решенија
 • Oracle Maximum Availability Architecture
 • Oracle Secure Backup
 • Предности на користење на Oracle Data Guard
 • Основна работилница Архитектура

Почнување

 • Основни концепти на Oracle база на податоци, критични за Backup и Recovery
 • Oracle DBA алатки за бекап и обновување
 • Поврзување со Oracle Recovery Manager (RMAN)
 • Брз почеток: приод за решавање проблеми

Конфигурирање за обновување

 • RMAN команди
 • Конфигурирање и управување со упорни нагодувања
 • Користење на Областа за брзо обновување (FRA)
 • Контрола на датотеката
 • Повтори лог датотека
 • Архивирање дневници

Користење на каталогот за обновување на RMAN

 • Креирање и конфигурирање на каталогот за обнова
 • Управување со записите за базата на податоци за цели во каталогот за наплата
 • Користење на RMAN зачувани скрипти
 • Одржување и заштита на каталогот за обновување
 • Виртуелни приватни каталози

Резервни стратегии и терминологија

 • Резиме на резервни копии и терминологија
 • Балансирање на резервни копии и обновување на барања
 • Резервна копија на табели за читање само за читање
 • Резервна копија и обновување на складиште на податоци: најдобри практики
 • Дополнителни терминологија за резервни копии

Вршење на бекап

 • RMAN резервни типови
 • Поединечно ажурирани резервни копии
 • Брза поединечна резервна копија
 • Блокирај проследување на промени
 • Oracle-предложена резервна копија
 • Известување за бекап
 • Управување со бекап

Подобрување на вашите резервни копии

 • Компресирање на бекап
 • Користење на медија менаџер
 • Резервна копија и враќање за многу големи датотеки
 • Креирање RMAN мултисекција бекап, прокси копии, дуплекс бекап поставува и резервни копии на резервните множества
 • Креирање и управување со архивските бекап
 • Резервни датотеки за наплата
 • Испраќање на контролната датотека во датотека за трага
 • Каталогизирање на дополнителни резервни датотеки

Користење на RMAN-шифрирани резервни копии

 • Создавање на RMAN-шифрирани бекап
 • Користење на шифрирање на транспарентен режим
 • Користење шифрирање на лозинка-режим
 • Користење на двонасочен енкрипција

Дијагностицирање на грешки

 • Намалување на проблемот со дијагностицирање на проблемот
 • Автоматско дијагностичко складиште
 • Советник за наплата на податоци
 • Ракување со блок корупцијата

Конверти за враќање и враќање

 • Враќање и обновување
 • Неисправност на случајот и инстанца / пад на наплата
 • Неуспех на медиумите
 • Целосно обновување (преглед)
 • Точка во времето Обнова (Преглед)
 • Обнова со опцијата RESETLOGS

Вршење на наплата, дел I

 • Обнова на RMAN во режим NOARCHIVELOG
 • Вршење на комплетна наплата (на критични и некритични податоци датотеки)
 • Враќање на ASM групи на дискови
 • Обнова со датотеки со слики
 • Вршење точка-во-Време (PITR) или Нецелосно закрепнување

Вршење на наплата, дел II

 • Обнова на датотеката со параметри на серверот, контролна датотека (еден и сите)
 • Повтори лог датотеката загуба и обновување
 • Повторно креирање на датотека за автентикација на лозинка
 • Индекс, табела за само за читање и Обнова на Tempfile
 • Враќање на базата на податоци на нов домаќин
 • Катастрофи
 • Враќање на RMAN шифрираните бекап

RMAN и Oracle Secure Backup

 • Oracle Secure Backup преглед и опции за интерфејс
 • RMAN и OSB: Преглед и проток на основниот процес
 • Почнувајќи со Oracle Secure Backup
 • Конфигурирање на Oracle Secure Backup за RMAN
 • Операции за резервна копија и обновување на RMAN
 • Oracle Secure Backup Jobs
 • Прикажување на OSB лог датотеки и транскрипти за RMAN активности

Користење на технологии за ретровизија

 • Технологија на ретровизија: преглед и подесување
 • Користење на ретроспективи технологија за пребарување на податоци
 • Табела за ретроспективи
 • Трансакција со ретроспективи (пребарување и резервна копија)
 • Ретровизор за пад и корпа за отпадоци
 • Архива на ретроспективи

Користење на базата на податоци за ретроспективи

 • Архитектура на бази на ретроспективи
 • Конфигурирање на базата на податоци од ретроспективи
 • Вршење на базата на податоци за ретроспективи
 • Најдобри практики за база на повратни информации

Пренесување на податоци

 • Пренесување на податоци преку платформи
 • Пренесување на податоци со резервни копии
 • Пренос на бази на податоци: Користење на податочни датотеки

Спроведување на точка-во-времето Обнова

 • Кога да се користи TSPITR
 • TSPITR Архитектура
 • Вршење RMAN TS Точка-во-времето Обнова
 • Пронаоѓање на табели од резервни копии

Удвојување на база на податоци

 • Користење на дупликат база на податоци
 • Удвојување на база на податоци со "притисни" техники за "повлекување"
 • Избирање техники за умножување на база на податоци
 • Создавање резервна копија базирана на резервна копија
 • Разбирање на операцијата за умножување на RMAN

RMAN суспендирање и подесување

 • Толкување на RMAN Излез за пораки
 • Принципи за подесување
 • Дијагностицирање на тесни грла
 • RMAN мултиплекс
 • Вратете се на најдобрите најдобри практики за обновување и наплата

Облак алатки за бекап и обновување

 • Резервни дестинации
 • Прилагодете ја конфигурацијата за бекап
 • Резервна копија и обновување по потреба
 • Oracle Backup Cloud Service
 • Инсталирање на Backup Module

Работилница за резервни копии и наплата

 • Структура и пристап на работилницата
 • Бизнис барања за достапност на базата на податоци и процедури
 • Дијагностицирање на неуспесите

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти