типОбука во училница
РЕГИСТАР
PCS _ Pulse Connect безбедна

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

PCS - Pulse Connect безбедна

Овој четиридневен курс ја дискутира конфигурацијата на Pulse Connect Secure во типична мрежна околина. Клучни теми вклучуваат технологии за пристап на Secure Sockets Layer (SSL), основна имплементација и опции за конфигурација и управување. Преку демонстрации и практични лаборатории, студентите ќе стекнат искуство во конфигурирањето, тестирањето и решавањето на проблемите со основните и напредните аспекти на Pulse Connect Secure.

предуслови:

 • Овој курс претпоставува дека учениците имаат умерена позадина во основите на меѓусебното поврзување, основните безбедносни концепти, администрацијата на мрежата и поддршката за апликацијата.

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 • Ден 1
  • Глава 1: Вовед во курсот
  • Глава 2: Pulse Secure Connect безбедна
  • Глава 3: Првична конфигурација и лабораторија за почетна конфигурација
  • Глава 4: Технологија и терминологија
  • Глава 5: Улоги на корисници и кориснички улоги Лаб
 • Ден 2
  • Глава 6: Основно запишување и суспендирање и лабораторија за основно запишување и суспендирање на проблеми
  • Поглавје 7: Политики на ресурси и профили и полиси за ресурси и профили Лабораторија
  • Глава 8: лабораторија за проверка на автентичност и автентикација
  • Глава 9: Напредни опции за автентикација и напредни опции за автентикација Лаб
  • Поглавје 10: Сертификати и сертификати Лаб
 • Ден 3
  • Глава 11: Апликации на клиентот и серверот и клиент и серверски апликации Лаб
  • Поглавје 12: Заштита на клиентот и сигурносна клиентска лабораторија
  • Поглавје 13: Безбедна соработка и безбедност на лабораторија за сигурна соработка
  • Глава 14: Заштита на крајната точка и лабораторија за безбедност на крајната точка
 • Ден 4
  • Глава 15: Администрација и суспендирање; Администрација и суспендирање на лабораторија
  • Глава 16: Напредно суспендирање; Напредно лабораторија за справување со проблеми
  • Глава 17: Виртуелизација, лабораторија за виртуелизација
  • Глава 18: Кластерирање; Кластеринг лаб

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти