PFSense Администраторска обука

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

PFSense Администраторска обука

Курсот pfSense Fundamentals и Advanced Application е дводневен тренинг настан дизајниран да ви помогне да управувате и одржувате вашата мрежа користејќи pfSense како еден од клучните елементи. Оваа класа ќе ви овозможи да учествувате во сценариото во реалниот свет, кое го водат инструкторите користејќи виртуелни интерактивни лабораториски средини.

целната публика

Овој документ е наменет за администратори на складиште на податоци кои имаат темелно познавање на Base SAS софтверот на UNIX или PC платформи. Еве ги главните карактеристики на SAS и производите што ќе треба да ги знаете:

 • SAS мотори
 • Изјава LIBNAME
 • Изјавите на датотеките и инфилите
 • Погледни чекори на податоците
 • PROC SQL изгледи
 • SAS / ACCESS софтвер (PROC пристап и PROC DBLOAD)
 • SAS / CONNECT софтвер.

предуслови:

 • Присутните треба да имаат основно разбирање за вмрежување и заштитен ѕид.
 • Не е потребно претходно знаење со софтверот pfSense.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Вовед
 • pfSense, Основи
 • Заштитниот ѕид
 • NAT 101
 • услуги
 • VPN
 • Мулти-WAN
 • VLANs
 • Висока достапност
 • Разно Теми

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти