типОбука во училница
време4 денови
РЕГИСТАР

Управување со проекти

Проект за управување со професионални - PMP курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

PMP курс за обука

Професионален менаџмент на проекти (PMP) е програма за квалификација надгледувана од Институт за проектен менаџмент (PMI). Во компјутерот и индустрии за информатичка технологија, терминот Проект за управување со (ПМ) се однесува на методолошки пристап кон развој на софтвер преку дефинирани фази наречени иницирање, планирање, извршување, контролирање и затворање.

Цели на курсот PMP

 • Разбирање на проекти и управување со проекти (PM) дисциплини
 • Запознајте се со процесите за управување со проекти опишани во PMBOK Водич, Петтото издание
 • Разгледајте повеќе практични прашања за да ја подобрите нивната шанса за полагање на тестот
 • Откријте совети и трикови за тоа како да одговорите на испитот

Наменета публика за обука на ПМП

 • Проект менаџери
 • Проектни лидери
 • Членови на проектниот тим
 • Менаџери (директори, генерални менаџери)
 • Професионалци заинтересирани за аплицирање за PMP испит.

Предуслови за PMP сертификација

Не постои предуслов за овој курс.

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 1. Иницирање на проект
  • Применуваат процеси за управување со проекти
  • Креирај Повелба за проектот
  • Развијте ја прелиминарната изјава за опфатот на проектот
 2. Планирање на проектна работа
  • Развивање на план за управување со проекти
  • Креирај план за управување со опсегот
  • Креирај изјава за делокруг
  • Развивање на структура на дефект (WBS)
 3. Развивање на проектни планови, проценки на трошоците и буџети
  • Направете листа на активности
  • Креирај проектна мрежна дијаграмска проценка Активност ресурси
  • Проценување на активностите
  • Идентификувајте ја критичната патека
  • Развијте план на проектот
  • Проценка на трошоците на проектот
  • Воспоставување на основно ниво на трошоци
 4. Планирање на квалитетот на проектот, персоналот и комуникациите
  • Креирај план за управување со квалитет
  • Документи, улоги, одговорности и врски за известување
  • Стекнување на проектниот тим
  • Креирај План за управување со комуникации
 5. Анализа на ризици и планирање на ризик одговор
  • Креирај план за управување со ризици
  • Идентификување на проектни ризици и тригери
  • Изведете квалитативна анализа на ризик
  • Изведете квантитативна анализа на ризик
  • Развивање на план за одговор на ризик
 6. Планирање на проектните набавки
  • Подготви изјава за работа на Договорот
  • Подготви документ за набавки
 7. Извршување на проектна работа
  • Директно управување со проектот
  • Изведување на осигурување на квалитет
  • Развијте го проектниот тим
  • Дистрибуција на информации
  • Побарајте одговорите на продавачот
  • Изберете Продавачи
 8. Мониторинг и контрола на проектна работа
  • Следење и контрола на проектна работа
  • Управување со промените во основите на изведба
  • Преглед на резултатите и резултатите од работата
  • Контролен опсег на проектот
 9. Мониторинг и контрола на распоред и трошоци на проектот
  • Контролирајте го распоредот на проектот
  • Контролни трошоци на проектот
 10. Следење и контрола на квалитетот на проектот, кадровската екипираност и комуникациите
  • Изведете контрола на квалитет
  • Управување со проектниот тим
  • Пријави изведба на проекти
  • Управување со засегнатите страни
 11. Следење и контрола на проектниот ризик и договори
  • Следење и контрола на проектниот ризик
  • Администрирајте договор
 12. Затворање на проектот
  • Затвори проект
  • Затворете го договорот

Претстојните обуки

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно контакт нас.


Осврти