типОбука во училница
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

PRINCE2 FOUNDATION

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Фондацијата Prince2 2017

PRINCE2® (проекти во контролирани околини), е широко користен метод за управување со проекти кој ве води низ сите основни елементи за успешен проект. PRINCE2 фондација обука во Gurgaon е флексибилен метод и е насочен кон сите видови проекти. Курс на фондација PRINCE2 е де факто стандард развиен и широко користен од владата на Обединетото Кралство и е широко прифатен и користен во приватниот сектор, како во Обединетото Кралство, така и на меѓународно ниво. Таа ја отелотворува воспоставената и докажана најдобра практика во управувањето со проекти.

Цели на принцот Фондацијата 2017 обука

 • Разбирање на обемот, концептот и целта на PRINCE2 методологијата
 • Разбирање и извршување на PRINCE2 процеси, принципи и теми
 • Разбирање на вредноста и принципите на структуриран пристап за управување со проекти
 • Опремнете го менаџерот на проектот со знаење за примена на PRINCE2 на проекти

целната публика

Организации или поединци гледаат потреба за контролиран пристап кон управувањето со проекти. Проект менаџери, консултанти и персонал за поддршка кои имаат потреба од сеопфатно разбирање на сите аспекти на животниот циклус на проектот заедно со клучните документи за управување кои треба да се креираат за време на секоја фаза од проектот.

Предуслови

Општи знаења за управување со проекти.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

Модул 1 - Разбирање на клучните концепти поврзани со проекти и PRINCE2

 • дефиницијата и карактеристиките на проектот
 • Шесте аспекти на ефикасноста на проектот да се управуваат
 • интегрираните елементи на PRINCE2: принципи, теми, процеси и проектна околина
 • што го прави проектот PRINCE2 проект

1.2 Опишете:

 • карактеристиките и придобивките на PRINCE2
 • контекстот на купувачот / добавувачот на кој се базира PRINCE2

Модул 2 - Разбирање на тоа како принципите PRINCE2 го поткрепуваат методот PRINCE2

2.1 Објаснете ги принципите PRINCE2:

 • продолжи бизнис оправдување
 • учат од искуство
 • дефинирани улоги и одговорности
 • управувајте по фази
 • управуваат со исклучок
 • се фокусира на производи
 • прилагоди за да одговара на проектот

2.2 Објаснете кои аспекти на проектот може да се прилагодат, кој е одговорен и како се документираат одлуките за прилагодување

Модул 3 - Разбирање на темите PRINCE2 и како тие се применуваат во текот на целиот проект

3.1.1 Објаснете ја целта на:

 • бизнис-дело тема
 • бизнис случај, пристап за управување со придобивки

3.1.2 Опишете минимални барања на PRINCE2 за примена на темата за бизнис случаи

3.1.3 Дефинирајте ги клучните концепти поврзани со оправданоста на бизнисот и разликите меѓу нив: резултати, резултати, придобивки и непридобивки

3.2.1 Објаснете ја целта на:

 • темата на организацијата
 • пристап за управување со комуникации

3.2.2 Опишете што PRINCE 2 бара, како минимум, за примена на темата на организацијата

3.2.3 Опишете ја улогата и одговорностите на:

 • проектен одбор
 • извршен
 • висок корисник
 • висок снабдувач
 • осигурување на проекти
 • промена авторитет
 • проект менаџер
 • менаџер на тимот
 • поддршка на проекти

вклучувајќи ги и улогите кои можат да се комбинираат

3.2.4 Објаснете ги клучните концепти поврзани со организацијата:

 • чинители
 • трите интереси на проектот и како тие се претставени во четирите нивоа на управување

3.3.1 Објаснете ја целта на:

 • квалитетот тема (8.1),
 • опис на производот, опис на проектот, пристап за управување со квалитет, регистар за квалитет

3.3.2 Опишете минимални барања на PRINCE2 за примена на нивните квалитети

3.3.3 Објаснете ги клучните концепти поврзани со квалитетот и разликите меѓу нив:

 • квалитетно планирање и контрола на квалитет
 • осигурување на проекти и обезбедување на квалитет
 • очекувањата на клиентите за квалитет и критериумите за прифаќање

3.4.1 Објаснете ја целта на:

 • планот тема
 • план на проектот, план на сцена, план за исклучок, тимски план

3.4.2 Опишете минимални барања на PRINCE2 за примена на темата за планови

3.4.3 Да се ​​потсетиме на чекорите во:

 • препорачан пристап кон планирање, вклучувајќи
 • препорачан пристап кон дефинирање и анализа на производите и објаснување:
 • фактори кои треба да се разгледаат при структурирање на проектот во фази на управување

3.5.1 Објаснете ја целта на:

 • темата за ризик, вклучувајќи ја и целта на буџетот за ризик
 • пристап за управување со ризик, регистар на ризик

3.5.2 Опишете минимални барања на PRINCE2 за примена на темата за ризик.

3.5.3 Дефинирајте ги клучните концепти поврзани со ризикот и разликите меѓу нив:

 • ризик: закана или можност
 • препорачани типови на одговор на ризик
 • сопственик на ризик и учесник во ризик
 • причина, настан и ефект
 • веројатност за ризик, влијание врз ризикот и близината на ризик

3.5.4 Опишете ја препорачаната процедура за управување со ризикот

3.6.1 Објаснете ја целта на:

 • темата за промена, вклучително и целта на буџетот за промена
 • промена на контрола на пристап, конфигурација точка рекорд, прашање регистар, прашање извештај, производ статус сметка

3.6.2 Опишете ги минималните барања на PRINCE2 за примена на темата за промена.

3.6.3 Опишете:

 • видови прашања
 • препорачаното прашање и постапката за контрола на промените.

3.7.1 Објаснете ја целта на:

 • темата за напредок
 • дневниот дневник, дневник за часови, извештаи за часови, работен пакет, извештај за завршна фаза, извештај за крајниот проект, извештај за контролен пункт, извештај за нагласување, извештај за исклучоци.

3.7.2 Опишете минимални барања на PRINCE2 за примена на темата за напредок.

3.7.3 Објаснете ги клучните концепти поврзани со напредокот:

 • настани управувани и временски управувано контроли
 • толеранции и исклучоци, вклучително и како се поставуваат толеранциите и се забележуваат исклучоци

Модул 4 - Разбирање на процесите PRINCE2 и како тие се изведуваат во текот на целиот проект

4.1 Објаснете ја целта на процесите PRINCE2:

 • започнување на проект, вклучувајќи ја и целта на проектот краток,
 • насочување на проект, вклучувајќи ја и целта на документацијата за иницирање на проектот (ПИД),
 • иницирање на проект,
 • контролирање на сцена,
 • управување со испорака на производи,
 • управувајќи со сцената,

затворање на проект.

Траење на курсот: 2 дена

Престојни настани

септември 2018
01
Септември 2018

Принцот 2 фондација и лекар (1st септември 2018)

PRINCE2-ПРАКТИЧНИК Prince2 Фондацијата 2017

Иновативни технолошки решенија спроведуваат 3 денови Обука за принцот 2 Foundation и лекар од 1st септември 2018, 8th и 9th септември 2018.

Дознај повеќе "

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Принс2 фондација 2017 обука во Гургаон
 • Prince2 Фондацијата 2017 сертификација чини во Гургаон
 • Институт за принц2 Фондацијата 2017 во Гургаон
 • Фондацијата Prince2 2017 во Гургаон
 • Фондацијата Prince2 Foundation 2017 во Gurgaon
 • Prince2 Фондацијата 2017 во Гургаон
 • Најдобар принц2 фондација 2017 обука онлајн
 • Принс2 Foundation 2017 обука