типонлајн курс
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

PRINCE2 ПРАКТИК

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Принц2 Фондацијата и лекарот 2017

PRINCE2® (проекти во контролирани околини), е широко користен метод за управување со проекти кој ве води низ сите основни елементи за успешен проект. PRINCE2® е флексибилен метод и е насочен кон сите видови проекти. PRINCE2® фондацијата и практикантот ќе ги запознаат професионалците со овој де факто стандард развиен и широко користен од владата на Обединетото Кралство и се користи во приватниот сектор на меѓународно ниво. Тој ги отелотворува воспоставените и докажани најдобри практики во управувањето со проекти. Овој курс ќе ве подготви и за PRINCE2® Foundation и PRINCE2® Practitioner, а придобивките од добивање на оваа сертификација ќе го надмине трошокот за сертификација prince2.

Цели на принцот Фондацијата 2017 обука

 • Разбирање на потребата за управување со проекти
 • Планирајте, организирајте и спроведете PRINCE2 проекти
 • Делегирајте задачи и извршете проект на контролиран начин
 • Управување со ризиците ефикасно, така што тие не влијаат на проектот негативно
 • Осигурајте се дека испорачаниот проект ги исполнува условите и ја користи организацијата

целната публика

PRINCE2 сертификација е наменета за менаџери и професионалци кои сакаат да стекнат експертиза за управување со проекти со примена на одредени насоки и најдобри практики како што е споменато во PRINCE2 стандардот.

Предуслови

Општи знаења за управување со проекти.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

Модул 1 - Разбирање на клучните концепти поврзани со проекти и PRINCE2

 • дефиницијата и карактеристиките на проектот
 • Шесте аспекти на ефикасноста на проектот да се управуваат
 • интегрираните елементи на PRINCE2: принципи, теми, процеси и проектна околина
 • што го прави проектот PRINCE2 проект
 • карактеристиките и придобивките на PRINCE2
 • контекстот на купувачот / добавувачот на кој се базира PRINCE2

Модул 2 - Разбирање на тоа како принципите PRINCE2 го поткрепуваат методот PRINCE2

 • Објаснете ги принципите PRINCE2
 • Објаснете кои аспекти на проектот може да се прилагодат, кој е одговорен и како се документираат одлуките за прилагодување

Модул 3 - Разбирање на темите PRINCE2 и како тие се применуваат во текот на целиот проект

Модул 4 - Разбирање на процесите PRINCE2 и како тие се изведуваат во текот на целиот проект

Модул 5 - Примени ги принципите PRINCE2 во контекст

 • Анализирајте ја примената на принципите PRINCE2 во контекст

Модул 6 - Применуваат и прилагодуваат релевантни аспекти на PRINCE2-темите во контекст

Модул 7 - Примени ги принципите PRINCE2 во контекст

 • Анализирајте ја примената на принципите PRINCE2 во контекст

Модул 8 - Применуваат и прилагодуваат релевантни аспекти на PRINCE2-темите во контекст

 • Применуваат PRINCE2 барања за темата на бизнис-случај, покажувајќи разбирање за:
 • Проценете дали пристапот за примена на темата за бизнис случаи е ефикасен и погоден за цел, земајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Применува PRINCE2 барања за организацијата тема, покажувајќи разбирање на:
 • Проценете дали пристапот за примена на темата на организацијата е ефикасен и погоден за цел, земајќи го во предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Применуваат PRINCE2 барања за темата за квалитет, покажувајќи разбирање за:
 • Проценете дали пристапот за примена на темата за квалитет е ефикасен и погоден за цел, земајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Применува PRINCE2 барања за примена на планот тема, покажувајќи разбирање на:
 • Проценка дали пристапот за примена на темата на плановите е ефикасен и погоден за цел, имајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Применуваат PRINCE2 барања за примена на темата за ризик, покажувајќи разбирање за:
 • Проценете дали пристапот за примена на темата за ризик е ефикасен и погоден за цел, земајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Применуваат PRINCE2 барања за примена на темата за промена, покажувајќи разбирање за:
 • Проценка дали пристапот за примена на темата за промена е ефикасен и погоден за цел, земајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата
 • Примена на PRINCE2 барања за контрола на напредокот, покажувајќи разбирање на:
 • Проценете дали пристапот за примена на темата за напредок е ефикасен и погоден за цел, земајќи го предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и барањата на темата

Модул 9 - Примени (и прилагоди) релевантни аспекти на PRINCE2 процесите во контекст

 • Спроведување на започнување на проектните активности, покажувајќи разбирање за:
 • Проценка дали започнувањето на активности / акции на проектниот процес, улогите и одговорностите се ефективни и соодветни за целите, земајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот
 • Спроведување на насочување на проектните активности, покажувајќи разбирање за:
 • Проценка дали насочувањето на активностите / активностите, улогите и одговорностите на проектниот процес е ефикасно и соодветно за целите, имајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот
 • Спроведување на иницирање на проектните активности, покажувајќи разбирање за:
 • Проценка дали иницирањето на активности / акции на проектниот процес, улогите и одговорностите се ефективни и соодветни за целите, земајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот
 • Спроведување на контролирање на фаза процес активности, покажувајќи разбирање на:
 • Проценка дали контролирањето на активности / улоги, улоги и одговорности на фаза, се ефективни и соодветни за целите, земајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот
 • Извршете ги активностите за процесот на доставување на производот, демонстрирајќи разбирање на:  Препорачаните асоцијативни активности препорачани улоги и одговорности  Како можат темите да се применат
 • Проценка дали активностите / дејствата, улогите и одговорностите на процесот на испорака на производ се ефективни и соодветни за целите, земајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот

Модул 10 (продолжение) - Примени (и прилагоди) релевантни аспекти на PRINCE2 процесите во контекст

 • Спроведување на управување со фаза границата процес активности, покажувајќи разбирање на:
 • Проценка дали управувањето со активностите / дејствата, улогите и одговорностите на фаза на границата е ефикасно и соодветно за целите, имајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот
 • Спроведување на затворање на проектните активности, покажувајќи разбирање за:
 • Проценка дали затворањето на проектните активности / активности, улоги и одговорности и дејства се ефективни и соодветни за целите, земајќи ги предвид: контекстот, принципите PRINCE2 и целта и целите на процесот

Траење на курсот: 3 дена

Престојни настани

септември 2018
01
Септември 2018

Принцот 2 фондација и лекар (1st септември 2018)

PRINCE2-ПРАКТИЧНИК Prince2 Фондацијата и лекарот 2017

Иновативни технолошки решенија спроведуваат 3 денови Обука за принцот 2 Foundation и лекар од 1st септември 2018, 8th и 9th септември 2018.

Дознај повеќе "

15
Септември 2018

Prince2 Agile (15th септември 2018)

Иновативните технолошки решенија спроведуваат 2 денови Серија на Prince2 Agile на 15th и 16th септември 2018.

Дознај повеќе "

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Принс2 Foundation & Practitioner 2017 обука во Гургаон
 • Prince2 Foundation & Practitioner 2017 сертификација цена во Gurgaon
 • Институт за принц2 Фондацијата и лекарот 2017 во Гургаон
 • Принс2 Фондацијата и лекарот 2017 во Гургаон
 • Принц2 Фондацијата и лекарот 2017 сертификација во Gurgaon
 • Prince2 Фондацијата и лекарот 2017 се разбира во Гургаон
 • Најдобар принц2 фондација и лекари 2017 обука онлајн
 • Принс2 Foundation & Practitioner 2017 тренинг