типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

PRINCE2 ПРАКТИК

PRINCE2 Фондацијата и лекарот курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Prince2 Фондацијата и лекарот курс за обука

PRINCE2® (проекти во контролирани околини), е широко користен метод за управување со проекти кој ве води низ сите основни елементи за успешен проект. PRINCE2® е флексибилен метод и е насочен кон сите видови проекти. PRINCE2® фондацијата и практикантот ќе ги запознаат професионалците со овој де факто стандард развиен и широко користен од владата на Обединетото Кралство и се користи во приватниот сектор на меѓународно ниво. Тој ги отелотворува воспоставените и докажани најдобри практики во управувањето со проекти. Овој курс ќе ве подготви и за PRINCE2® Foundation и PRINCE2® Practitioner, а придобивките од добивање на оваа сертификација ќе го надмине трошокот за сертификација prince2.

Цели на Фондацијата PRINCE2 и практичари

 • Разбирање на потребата за управување со проекти
 • Планирајте, организирајте и спроведете PRINCE2 проекти
 • Делегирајте задачи и извршете проект на контролиран начин
 • Управување со ризиците ефикасно, така што тие не влијаат на проектот негативно
 • Осигурајте се дека испорачаниот проект ги исполнува условите и ја користи организацијата

Наменети публика заPRINCE2 Фондацијата и лекарот курс

PRINCE2 сертификација е наменета за менаџери и професионалци кои сакаат да стекнат експертиза за управување со проекти со примена на одредени насоки и најдобри практики како што е споменато во PRINCE2 стандардот.

Предусловза PRINCE2 фондација и сертификација на лекари

Општи знаења за управување со проекти.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Структурен пристап кон управување со проекти
  • Поставување на сцена за структуриран пристап во управувањето со сите проекти, критериуми за успех на проектот, модел на PRINCE2® методот вклучувајќи ги и интегрираните елементи на принципите, процесите, темите и прилагодувањето.
 2. Пристап базиран на процеси
  • PRINCE2® се фокусира на клучните процеси потребни за успешно управување со проекти кои мора да бидат присутни, но може да бидат "скроени" за да ја одразат сложеноста, обемот и ризиците со кои се соочува проектот. PRINCE2® Process Model ќе се користи за да им помогне на делегатите да разберат и да го ценат она што треба да се направи за управување со секој проект, зошто тоа треба да се направи и кога е во животниот циклус на проектот.
 3. Бизнис случај
  • Кој е деловен случај, резултати, резултати, придобивки и придобивки, развивање, верификација и одржување на деловен случај; потврдувајќи ги придобивките и Планот за преглед на придобивките
 4. Организација
  • Структура на тимот за управување со проекти и Проектниот одбор, Проектот за осигурување, Проект менаџер, Тим Менаџер, Промена на власт и поддршка на проектот улоги и одговорности. Управување со засегнатите страни, стратегија за комуникациски менаџмент.
 5. планови
  • Нивоа и содржина на планови, планови за исклучок, пристап базиран на производ за планирање - Опис на производот на проектот, Структура на дефект на производот, Опис на производот, Дијаграм на проток на производи; PRINCE2® чекорите за планирање.
 6. Напредок
  • Менаџмент и технички фази, толеранција и подигнување на исклучоци, проектен одбор и контрола на проектни менаџери за напредок и извештај за напредокот, бази на листи за контрола, зафаќање и известување, контролирани од настанот и временски контроли.
 7. Промени
  • Процедура за издавање и контрола на промени, процедура за управување со конфигурација, стратегија за управување со конфигурација, основно, ракување со промени, Следење и заштита на производи, Промена на власта и промени буџет.
 8. Квалитет
  • Квалитет дефиниран, Проверка на квалитетот ревизија, Критериуми за прифаќање, Критериуми за квалитет, Стратегија за управување со квалитет, Осигурување на квалитет, Контрола на квалитет и Квалитет Преглед техника.
 9. Ризик
  • Управување со ризик и ризик, Управување со ризици во проекти, Стратегија за управување со ризици, Процедура за управување со ризици и Буџет за ризик.
 10. Рацете на
  • Проект сценарио работи во текот на курсот од почеток до крај. Сеопфатен сет на задачи помага да се обезбеди практична примена на методот. Многу задачи се дизајнирани да им помогнат на делегатите да ги поврзат четирите интегрирани елементи на PRINCE2® - принципи, процеси, теми и прилагодување. Исто така, постојат примероци на испитни прашања за делегатите за да се практикуваат пред да се полага испитот на Фондацијата

Престојни настани

јули 2018
01
Јули 2018

Фондацијата Принц 2 (1st-јули-2018)

PRINCE2 FOUNDATION

Иновативните технолошки решенија спроведуваат 1 ден обука за принцот 2 Foundation од 1st јули 2018.

Дознај повеќе "

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Формат за испитување

 • Целно тестирање
 • 8 прашања - 10 ставки за прашања по прашање, секој што вреди еден знак
 • 44 марки или повеќе се потребни за да помине (од достапни 80) - 55%
 • Времетраење од две и пол часа (150 минути), без дополнително време за читање
 • Отвори книга за испитување (само прирачник за PRINCE2)

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти