типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР
Обезбедување SQL бази на податоци

Обезбедување на SQL бази на податоци за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Обезбедување SQL курс за обука на бази на податоци

Овој курс е дизајниран да ги научи студентите како да се обезбедат SQL Server бази на податоци и на премиса и во SQL Azure.

Цели на Обезбедување SQL бази на податоци за обука

 • Обезбедување на базата на податоци на серверот
 • Надградба на SQL Server
 • Конфигурирај SQL Server
 • Управување со бази на податоци и датотеки (споделени)
 • Обезбедување, мигрирање и управување со бази на податоци во облак

Intended Audience for Provisioning SQL Databases Course

Примарната публика за овој курс е поединци кои управуваат и одржуваат SQL Server бази на податоци. Овие лица ја извршуваат администрацијата и одржувањето на базата како нивна примарна област на одговорност, или работат во средини каде што базите на податоци играат клучна улога во нивната примарна работа.

Вториот публика за овој курс се поединци кои развиваат апликации кои испорачуваат содржини од SQL Server бази на податоци.

Prerequisites Provisioning SQL Databases Certification

Овој курс бара да ги исполнувате следниве предуслови:

 • Основни познавања на Microsoft Windows оперативниот систем и неговата основна функционалност.
 • Работно познавање на Transact-SQL.
 • Работно познавање на релациони бази на податоци.
 • Некои искуство со дизајн на бази на податоци

Course Outline Duration: 5 Days

Модул 1: компоненти на SQL Server 2016

Овој модул ги опишува разните SQL Server 2016 компоненти и верзии.Лесони

 • Вовед во SQL Server платформа
 • Преглед на SQL Server Архитектура
 • SQL Server Сервиси и опции за конфигурација

Лабораторија: Дискусии: верзии на SQL Server

 • Кога ќе користиме посебна инсталација на SQL Server и кога ќе користиме посебна инстанца?
 • Која верзија на SQL Server е најсоодветен во вашата организација?

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете компоненти и верзии на SQL Server.
 • Опишете SQL Server архитектура и употреба на ресурси.
 • Опишете ги SQL Server сервисите и како управувате со конфигурацијата на тие услуги.

Модул 2: Инсталирање на SQL Server 2016

Овој модул го опишува процесот за инсталирање на SQL Server 2016.Лесони

 • Размислувања за SQL Инсталирање на серверот
 • TempDB датотеки
 • Инсталирање на SQL Server 2016
 • Автоматска инсталација

Лабораторија: Инсталирање на SQL Server

 • Проценете ги достапните ресурси
 • Инсталирајте пример на SQL Server
 • Изврши проверки за инсталација на пост
 • Автоматска инсталација

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете ги размислувањата при инсталирање на SQL Server.
 • Опишете ги TempDB датотеките.
 • Инсталирај SQL Server 2016.
 • Автоматизира инсталација на SQL Server.

Модул 3: Надградба на SQL Server до SQL Server 2016

Овој модул го опишува процесот за надградба до SQL Server 2016. Лекции

 • Барања за надградба
 • Надградба на SQL Server Сервиси
 • Мигрирање на SQL Server податоци и апликации

Лабораторија: Надградба на SQL Server

 • Креирај Пријава најави
 • Враќање на резервни копии на базата
 • Ниво на сирачиња на корисници и на ниво на компатибилност со бази на податоци

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете ги барањата за надградба за SQL Server.
 • Надградба на SQL Server.
 • Мигрирајте ги податоците и апликациите на SQL Server.

Модул 4: Работа со бази на податоци

Овој модул ги опишува претходно инсталираните системски бази на податоци, физичката структура на бази на податоци и најчестите опции за конфигурација поврзани со нив.

 • Вовед во складирање на податоци со SQL Server
 • Управување со чување на системските бази на податоци
 • Управување со чување на кориснички бази на податоци
 • Преместување и копирање на датотеки со бази на податоци
 • Side-by-Side надградба: Мигрирање на SQL Server податоци и апликации
 • Проширување на баферскиот басен

Лабораторија: Управување со чување на податоци

 • Конфигурирање на чување на tempdb
 • Креирање бази на податоци
 • Приложување на база на податоци
 • Овозможи продолжување на баферскиот басен

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете складирање на податоци со SQL Server.
 • Управување со чување на системските бази на податоци.
 • Управување со чување на кориснички бази на податоци.
 • Премести и копирај датотеки со базата на податоци.
 • Опишете го надградувањето од страна на страна: Мигрирање на процесот на податоци и апликации на SQL Server.
 • Опишете и употребете екстензии на баферскиот басен.

Модул 5: Изведување на одржување на базата на податоци

Овој модул ги опфаќа плановите за одржување на база на податоци

 • Обезбедување интегритет на бази на податоци
 • Одржување на индексите
 • Автоматизирање на рутинска база на податоци за одржување

Лабораторија: Изведување на одржување на базата на податоци

 • Користете DBCC CHECKDB за проверка на интегритетот на базата
 • Обнови индекси
 • Креирајте план за одржување на база на податоци

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Обезбеди интегритет на бази на податоци.
 • Одржувајте индекси.
 • Автоматско одржување на рутинска база на податоци.

Модул 6: Опции за складирање на базата

Опишете SQL Server опции за складирање.Лесони

 • SQL Server складирање на ефикасноста
 • SMB Fileshare
 • SQL Server чување во "Мајкрософт" Сино
 • Рашири бази на податоци

Лабораторија: Имплементација на Рашири база на податоци

 • Стартувај советник за базата на податоци за истегнување
 • Спроведете ја базата на податоци за истегнување

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете ја ефикасноста на складирањето на SQL Server.
 • Опишете SMB Fileshare.
 • Објаснете го чување на SQL Server во Microsoft Azure.
 • Опишете Рашири база на податоци.

Модул 7: Планирање да се распореди SQL Server на Microsoft Azure

Овој модул опишува како да планирате да се распореди SQL Server на Azure.Lessons

 • SQL Server Виртуелни машини во Сино
 • Лази чување
 • Сино SQL автентикација
 • Распоредување на Azure SQL база на податоци

Лабораторија: планирање и распоредување на Azure SQL база на податоци

 • Планирајте ја Azure SQL база на податоци, вмрежување, нивоа на изведба, безбедност
 • Обезбедување на Azure SQL база на податоци
 • Поврзете се со Azure SQL база на податоци

По завршувањето на овој модул, ќе можете:

 • Опишете ги SQL Server виртуелните машини во сино.
 • Опишете сино складирање.
 • Објаснете Azure SQL автентикација, ревизија и усогласеност.
 • Распоредување на Azure SQL база на податоци.

Модул 8: Мигрирање на бази на податоци на Azure SQL база на податоци

Овој модул опишува како да мигрирате бази на податоци во Azure SQL база на податоци.Лесони

 • Алатки за тестирање миграција на бази на податоци
 • Прашања за компатибилност со миграцијата на базите на податоци
 • Мигрирање на SQL Server база на податоци на Azure SQL база на податоци

Лабораторија: Мигрирање на бази на податоци на SQL Server до Сино

 • Изведете тест за миграција
 • Мигрирате SQL Server база на податоци на Azure SQL база на податоци
 • Тестирајте мигрирана база на податоци

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Опишете различни алатки за тестирање на миграцијата на базата на податоци.
 • Објаснете прашања за компатибилност со миграцијата на базата на податоци.
 • Мигрирате SQL Server база на податоци на Azure SQL база на податоци.

Модул 9: Распоредување на SQL Server на виртуелната машина на Microsoft Azure

Овој модул опишува како да се распореди SQL Server на Microsoft Azure VMs.Lessons

 • Распоредување на SQL Server на Azure VM
 • Базата за распоредување на волшебникот на Microsoft Azure VM

Лабораторија: Распоредување на SQL Server на Сино Виртуелна машина

 • Обезбедување на Azure В.М.
 • Користете ја распоредната база на податоци за лазурниот VM Wizard

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Распоредување на SQL Server на сино VM.
 • Користете ја база на распоредување на волшебникот на Microsoft Azure VM.

Модул 10: Управување со бази на податоци во Облакот

Овој модул опишува како да управуваат со SQL Server на Azure.Lessons

 • Управување со Azure SQL база на податоци за безбедност
 • Конфигурирај сино складирање
 • Лазурно автоматизација

Лабораторија: Управување со бази на податоци во облакот

 • Конфигурирајте ја Сигурната безбедност
 • Автоматизирај сино распоредување

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:

 • Управување со Azure SQL база на податоци за безбедност.
 • Конфигурирај сино складирање.
 • Спроведување на лазурната автоматизација.

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.