типОбука во училница
РЕГИСТАР

Професионален скоп мајстор (PSM)

Професионална Scrum мајстор PSM сертификација и курс за обука

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Професионален Scrum мајстор курс за обука

НаПрофесионален учител(PSM) е водечка обука на Scrum Master на пазарот која ја разви Scrum.org и Кен Швабер, ко-креатор на Scrum. Донесувањето на оценката ќе ви даде на индустријата признати ПСМ сертификација. Оваа потврда НИКОГАШ не истекува, и ве тера да биде дел од елитна заедница на носители на ПИМ значки.

Цели на професионален Scrum мајстор курс

 • Јасно разбирање на правилата на Scrum преку емпириската основа на Scrum
 • Дејствува како Scrum мајстори за Scrum тимови и засегнати страни од длабинско разбирање на службеното раководство
 • Ефективно започнете да го користите Scrum
 • Зголемување на ефективноста на Scrum во тек

Наменети публиката на професионални Scrum мајстор за обука

Професионалниот Scrum Мастер курс е за сите кои се вклучени во развој на софтвер со користење Scrum рамка. Тоа е особено корисно за оние луѓе во рамките на една организација одговорни за добивање на најмногу од Scrum, вклучувајќи Scrum мајстори, менаџери, и Scrum тим членови.

Предуслови за професионален Scrum мајстор сертификација

Нема посебни предуслови за посетување на оваа обука или обид за испит.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Теоријата и принципите на Скум
 • Рамката на Scrum
 • Дефиниција на Готово
 • Водење на Scrum проект
 • Работа со луѓе и тимови
 • Скар во вашата организација
 • Улогата на мајсторот Скум
 • Работа со организациски предизвици

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

По успешното завршување на Професионалниот испитувачTM Се разбира, кандидатите ќе добијат лозинка за да се обидат од Проценката Професионален Scrum Master I (PSM I), а потоа можат да продолжат да ги преземаат нивоата II и III. Оценките ги спроведува Scrum.org и сертификацијата се одржува од нив.

Тестот

ПСМ I, II и III ниво на сертификати се постигнуваат за добивање на минимален резултат на донесување во ригорозна проценка, која се одржува на интернет.

PSM јас носителите темелно ги разбираат основите и можат да ја користат глобално прифатената терминологија и пристапи кон Scrum.PSM II носителите имаат длабоко разбирање на принципите и процесите кои ја поткрепуваат рамката Scrum и ефективно можат да го применат Scrum во организацискиот контекст. PSM III носителите на сертификати демонстрираат одлично ниво на владеење над Scrum.

Детали за испит:

PSM I

 • Провизија: $ 150
 • Предавање резултат: 85%
 • Рок: 60 минути
 • Број на прашања: 80
 • Формат: повеќекратен избор, повеќекратен одговор и точно / неточно
 • Ниво на тешкотија: Средно ниво
 • Лозинките немаат рок на важење, но важат само за еден обид

PSM II

 • Провизија: $ 250
 • Предавање резултат: 85%
 • Рок: 90 минути
 • Број на прашања: 30
 • Ниво на тешкотија: Напредно
 • Формат: повеќекратен избор, повеќекратен одговор и точно / неточно
 • Области на PSM и области на предметни подрачја на PSPO
 • Препорачан курс: Професионален учител
 • Препорачана сертификација: PSM I
 • Лозинките немаат рок на важење, но важат само за еден обид

PSM III

 • Провизија: $ 500
 • Предавање резултат: 85%
 • Рок: 120 минути
 • Формат: Комбинација на 34 повеќекратен избор и есеј
 • Ниво на тешкотија: Напредно
 • Потребна проценка: PSM I (мора да помине) и PSM II
 • Лозинките немаат рок на важење, но важат само за еден обид.

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти