типОбука во училница
РЕГИСТАР
IBM Q Радар SIEM фондации

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Q Радар SIEM фондации

QRadar SIEM обезбедува длабока видливост во мрежа, корисник и апликативна активност. Таа обезбедува собирање, нормализација, корелација и сигурно складирање на настани, протоци, средства и слабости. Осомничени напади и прекршувања на политиките се означени како прекршоци. Во овој курс, ќе научите да се движите низ корисничкиот интерфејс и како да ги истражите прекршоците. Ги пребарувате и анализирате информациите од кои QRadar SIEM склучи сомнителна активност. Практичните вежби ги зајакнуваат научените вештини.

предуслови:

 • Основни TCP / IP мрежни вештини
 • Системско административно знаење
 • Основни вештини за безбедност на информациите

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Модул-1: Вовед во IBM Security QRadar SIEM
 • Модул-2: Како QRadar SIEM собира безбедносни податоци
 • Модул-3: Користење на контролната табла QRadar SIEM
 • Модул-4: Испитување на дело кое е предизвикано од настаните
 • Модул-5: Истражување на настаните од прекршок
 • Модул-6: Користење профили на средства за да се испитаат прекршоците
 • Модул-7: Испитување на дело кое е предизвикано од текови
 • Модул-8: Користење правила и градежни блокови
 • Модул-9: Креирање QRadar SIEM извештаи
 • Модул-10: Вршење напредно филтрирање

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • П Радар SIEM фондации обука во Гургаон
 • Q Radar SIEM Foundations certification cost in Gurgaon
 • Institute for Q Radar SIEM Foundations in gurgaon
 • Q Radar SIEM Foundations in Gurgaon
 • Q Radar SIEM Foundations certification in gurgaon
 • Q Radar SIEM Foundations course in Gurgaon
 • Best Q Radar SIEM Foundations Training Online
 • Q Radar SIEM Foundations training
-count batches > 1 -->