типОбука во училница
РЕГИСТАР
Radware Alteon Ниво 1

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Radware Alteon Ниво 1

Обуката за основање на Radware Alteon е за технички персонал вклучен во инсталацијата и одржувањето на прекинувачот Radware Alteon ADC, Серија 5 до 8 од прекинувачот ADC. Овој курс започнува со општ преглед и вклучува детален преглед на потребните чекори со користење CLI и GUI кориснички интерфејси. Курсот ги опфаќа Load Balancing (LB) за Layer 4 и Layer 7 протоколи, користејќи дури и дистрибуција или постојани политики. Самостојни и редундантни ЛБ кои користат висока достапност се детално објаснети во овој курс 3-ден. Дополнителни теми опфаќаат основни основи на SSL, инсталирање и ажурирање на сертификатите и дебагирање. Сите теми се објаснети во теорија и се имплементираат преку практични лабораториски вежби преку далечински пристап до виртуелна лабораториска околина.

предуслови:

 • Делегатите мора да имаат познавања за вмрежување на протоколи за IP и рутирање.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 • Модул-1: Вовед во Radware
 • Модул-2: Преглед на Алтеон
 • Модул-3: Технички преглед
 • Модул-4: слој 2 и 3 менаџмент
 • Модул-5: Балансирање на оптоварување на серверот
 • Модул-6: перзистенција
 • Модул-7: балансирање на содржина на содржина
 • Модул-8: забрзување на апликациите
 • Модул-9: Висока достапност
 • Модул-10: Основен прекинувач за решавање на проблеми
 • Модул-11: Рацете на лаборатории

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти