типОбука во училница
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

Ранорекс v8.x обука во Гургаон

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Ranorex v8.x (основно за напредно) обука

Ранорекс Студиое рамка за автоматизација на тест за GUI обезбедена од компанијата Ranorex GmbH, компанија за развој на софтвер. Рамката се користи за тестирање на десктоп, веб-базирани и мобилни апликации. Ранорекс Студио поддржува развој на автоматски тест модули со користење на стандардни програмски јазици како што се C # и VB.NET

Цели

 • Идентификација на објект со користење на RanoreXpath
 • Автоматско тестирање на апликациите на прозорец
 • Автоматизирање на веб апликација за тестирање
 • Тестирање на податоци
 • Креирање и извршување на тест користејќи рачно C # скриптирање
 • Креирање скрипти со користење на описно програмирање
 • Хибриден модел со заштитен модул и Код модул
 • Далечинско извршување користејќи далечински агент на Ranorex
 • Далечинско извршување на веб-тест со интеграција на селенот

Предуслови

 • Концепти за софтверско тестирање
 • Xpath & CSS Concepts
 • C # Јазични основи

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

Ден 1

 • Вовед во алатката Ranorex
 • Компоненти на алатката Ranorex
 • Ранорекс Студио IDE Толкување
 • Работа со алатката Ranorex Spy
 • Техники на идентификација на објекти на Ranorex
 • Следење на објекти на прозорец апликација
 • Разбирање на RanoreXpath
 • Рачно пишување RanoreXpath
 • Работа со Волшебникот Инструментација Ранорекс
 • Инсталирање на додаток на Ranorex во Firefox и Chrome
 • Следење на објекти на веб апликации во IE, Firefox и Chrome
 • Користење на CSS во RanoreXpath
 • Користење на регуларниот израз во RanoreXpath
 • Различни видови на режими за генерирање на RanoreXpath
 • Разбирање на разликата помеѓу Simple, Reduce & StepCostReduce модел
 • Прилагодување на RanoreXpath со квантилни / брачни фактори
 • Креирање на проект Ranorex C #
 • Толкување на проектот Ranorex & решение
 • Разбирање на датотечниот систем на проектот Ranorex
 • Разбирање на референци користени во проектот
 • Работа со прозорец апликација
  • Снимање на тест за примена на прозорец
  • Интерпретирање на снимени податоци за клучни зборови
  • Толкување на C # кодот зад податоците за клучни зборови
  • Вклучување и анализирање на резултатите од логото Ranorex
 • Работа со веб апликација
  • Снимање на тест за веб апликација
  • Интерпретирање на снимени податоци за клучни зборови
  • Толкување на C # кодот зад податоците за клучни зборови
  • Вклучување и анализирање на резултатите од логото Ranorex
 • Ранорекс Архитектура
 • Работа со складиштето Ranorex
  • Додавање ставки во складиштето користејќи Следење
  • Додавање ставки на отворено складиште со кратенка <Ctrl> + <LWin>
  • Рачно додавање на ставките во складиштето и дефинирање на патеката
  • Создавање дополнително складиште и додавање на објекти
  • Чистење Репозиториум со неискористени предмети
  • Мапирање одреден репозиториум на модулот за снимање
  • Мапирање и вметнување складиште во модул за снимање
  • Користење на едно складиште како Споделено складиште
 • Рачно креирање и извршување на модул
 • Инсталирање на далечински агент на Ranorex
 • Додавање на повеќе конфигурации на TestRun за далечинско егзекуции
 • Вклучување на Ranorex diff. TestRun Конфигурации на Тест Suite на еден или повеќе Далечински Агент

Ден II

 • Креирање на индивидуални папки за управување со разни предмети
 • Создавање на индивидуална складиште
 • Креирање на еднократно под-модули за автоматизација од крај-до-крај
 • Создавање на тест-тест во Suite Suite со под-модули
 • Вклучување и анализирање на резултатите од тестот Suite
 • Креирање на податоци за тестирање во надворешна датотека на Excel
 • Додавање надворешна датотека на Excel како извор на податоци
 • Создавање променлива на модули во модулот
 • Параметрирање на чекорот на модулот / складиштето RanorexPath
 • Додавање на врзани податоци за тестирање и поврзување на Excel колона до модулен параметар
 • Вклучување на тест на случај на тестирање и анализирање на податоци
 • Додавање на валидација во модул за да се проверат параметризирани податоци
 • Пријавување на слика за пријавување
 • Задача: Создаде модуларен DDDT-скрипта за крај-до-крај за веб апликации
 • Работа со тест тела
  • Додавање блок за подесување и надзор за тестирање на случаи и тестирање апартмани
  • Додавање на модули за подесување и следење на блокови
  • Тест за тестирање / Тест Suite со тест тела
 • Работа со валидации
  • Додавање чекор за проверка преку снимање
  • Валидација на постоењето на предмет
  • Текст, големина, валидација на локацијата на изведувачот
  • Вршење на валидација на содржината на сликата
 • Работа со препознавање предмети врз основа на слики
  • Тест за снимање со препознавање врз основа на слики
  • Вклучување и анализирање на резултатите
  • Прилагодување на особините за препознавање на слики
 • Работа со Код модули
  • Додавање модул за код на проект
  • Разбирање на C # кодот структура
  • Додавање на MessageBox код
  • Вклучување и анализирање на резултатите
  • Додавање порака на извештај за извештај
  • Вклучување и анализирање на резултатите
 • Работа со крај-до-крај Код модули (за Win апликација)
  • Креирање на поединечни модули користејќи складиште за:
   • Отворање апликација
   • Потврдување на апликација
   • Завршна апликација
  • Креирање и извршување на тест-тест со модулски модули
  • Додавање на параметар на модуларниот код
  • Додавање валидација во кодот модул
  • Извештај за снимање на екранот од коделен модул
  • Креирање и извршување на ДДТ Тест случај со користење на Код модули
 • Задача:
  • Креирање и извршување на ДДТ Тест случај користејќи Код модули (C # скриптирање) за веб апликација

Ден III

 • Работа со библиотеки
  • Додавање колекција на кориснички код во проект
  • Разбирање на структурата на класата на колекција од C #
  • Додавање на кориснички дефинирани статички методи
  • Повикувајќи кориснички дефинирани методи од коделен модул
  • Вклучување и анализирање на резултатите
 • Работа со описно програмирање
 • Работа со класа на модели за објект
  • Креирање и извршување на POM часови за Win апликација
  • Креирање и извршување POM часови за веб-апликација
 • Работа со Опција за динамичко наоѓање
 • Работа со хибридни тест модели
  • Креирање на нов тест-тест во Suite Suite
  • Додавање редефиниран модул
  • Додавање модул за код
  • Вклучување и анализирање на резултатите
 • Ракување со скокачки прозорци со помош на PopupWatcher
  • Креирање на PopupWatcher класа
  • Додавање Конфигурација за часовници
  • Ракување со скокачки прозорци на ниво на код
  • Ракување со скокачки прозорци на ниво на Suite користејќи Setup & TearDown
 • помеѓу Ranorex далечински агент и крајните точки на Selenium WebDriver
 • Ранорекс и Селениум WebDriver интеграција
  • Конфигурирање на центар на мрежи и јазол на Селен со тајмаут
  • Додавање на Selenium Grid EndPoint
  • Вклучување на Ranorex Web TestCase на оддалечената селенска крајна точка
  • Анализа на резултатите од далечинското извршување

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

По успешното завршување на личноста, два дена (16 час) CSPO курс подучени од обучувач за сертифициран скок (како што е овој курс), ќе добиете сертификат од Scrum Alliance кој ќе ве назначи како сопственик на сертифициран производ. Сертификацијата вклучува двегодишно членство во Scrum Alliance.

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Ranorex v8.x (основно за напредно) обука во Гургаон
 • Ranorex v8.x (Basic to Advanced) трошоци за сертификација во Гургаон
 • Институт за Ranorex v8.x (Основни на Напредни) во Гургаон
 • Ranorex v8.x (Основно за Напредно) во Гургаон
 • Ranorex v8.x (Basic to Advanced) сертификација во Gurgaon
 • Ranorex v8.x (Основен за напреден) курс во Гургаон
 • Најдобра Ranorex v8.x (основно за напредно) обука онлајн
 • Ranorex v8.x (Основно за напредно) обука