типОбука во училница
РЕГИСТАР

отпорност на пожар (WAF)

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

SecureSphere Web Application Firewall (WAF)

Обуката Imperva SecureSphere Web Application Firewall (WAF) е четиридневен, практичен курс со настава и практично лабораториско искуство во симулирана ИТ опкружување. Студентите учат и практикуваат како да воспостават заштита на нивните веб апликации користејќи ја водечката индустрија SecureSphere WAF. Кон оваа цел, учениците ќе генерираат сообраќај и ќе вршат напади врз лабораториски сервери за да ги набљудуваат прва рака како SecureSphere ги учи и заштитува овие ресурси.

предуслови:

 • Основни познавања за мрежно поврзување
 • Windows Server и / или UNIX вештини
 • Интернет и TCP / IP искуство

Course Outline Duration: 4 Days

 • Администрација на SecureSphere:
  • Вовед во SecureSphere
  • Моделирање на заштитениот центар на податоци
  • конфигурација
  • Вовед во политиките
  • Акции за архивирање и известување
  • Сигнали и следење
  • Известување
  • Администрација
 • Веб примена Firewall:
  • Дискавери
  • Веб динамички профилирање
  • Напредни веб-политики
  • ThreatRadar
  • Надворешна интеграција со WAF
  • Подесување
  • НОВО

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти