типОбука во училница
РЕГИСТАР
селен напреден

Selenium Advanced Training & Certification Course

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Селен за напредување

Овој курс за напредно ниво е дизајниран да донесе професионалци за тестирање кои го користат Селенинот на ново ниво на вештина со алатката. Тестерите ќе научат како да користат напредни функции на Селениум за да ги подобрат автоматизираните тест-селекти од Селениум со помош на уредникот за Eclipse IDE. Упатството за раце е обезбедено за оние кои сакаат да ја истражат моќта на користење на Selenium.WebDriver е измислен за да понуди едноставен и краток програмски интерфејс, како и да адресира бројни ограничувања во API-то на Selenium RC. Оваа обука е во суштина планирана за оние професионалци кои имаат разбирање за основните Java и селен. Денес, Селен WebDriver 2 е најприфатената алатка. Фокусот е на практичната примена на Селениум за да се решат проблемите со автоматско тестирање на веб со софистицираност.

Цели

 • Користат напредни техники на програмирање за да се вози Селен
 • Работа со регуларни изрази и верификација базирана на моделот
 • Да се ​​справи со исклучоците што го спречуваат извршувањето на тестот
 • Изведување на SQL повици за да ги потврдите податоците
 • Програмски пребарување на веб-објекти
 • Динамично снимајте податоци од веб-контроли
 • Дизајнирајте рамка за тестирање управувано од податоци во Селен
 • Креирај дистрибуирано корисничко тестирање за извршување на мулти-кориснички тестови (тестови на Селенин Мрежи)

целната публика

Целната публика е софтверски тестери кои се обидуваат да го автоматизираат тестирањето на веб-апликации со употреба на Селениум на високо техничко ниво. Овој курс е дизајниран првенствено за тестирање професионалци кои користат Селен. Публиката исто така може да вклучи и експерти за обезбедување на квалитет, менаџери или тимски лидери кои се одговорни за интеракција со тестери или кои треба да обезбедат целосно и соодветно спроведување на алатките.

Предуслови

  • Најмалку 3 месеци искуство со спроведување на автоматско тестирање со Селен (препорачано)

or

 • Курс: Вовед во селен
 • Некои искуство за развој на софтвер (препорачано)
 • Општо разбирање на веб-базирани апликации (посакувано)
 • Познавањето на Java програмирањето не е предуслов за овој курс, но таквото знаење е корисно.

Course Outline Duration: 3 Days

Chapter 1: More advanced Features in Selenium

 • JavaScript инјекција
 • Роботот API за прозорци базирани контроли 20
 • Вежба 1.1 - Користење на API за роботи
 • Испитување на поставувања и преземања на датотеки
 • Вежбање 1.2 - Тестирање на фајловите и преземање на датотеки
 • Ракување со датум за избор на време со употреба на Селен
 • Вежба 1.3 - Датум за тестирање на датум
 • SSL сертификат за грешка при ракување со Селен
 • Вежбање 1.4 - Обработка на SSL грешки
 • Изврши го кодот базиран на JavaScript со користење на Селен Webdriver
 • Како да ги пронајдете скршените врски со помош на Селен Webdriver
 • Ракување со колачиња во Селен WebDriver
 • Повлечете и испуштите во

Chapter 2: AJAX, Listener & dynamic applications

 • Динамички објекти - променлива xpaths
 • Динамична обработка на веб-маса
 • Вежба 2.1 - Работа со динамичка веб-табела
 • Ракување со AJAX Drop-Downs
 • Глувчето преку менија и рамки користејќи класа Action.
 • Вежбајте 2.2 - работи на класа на дејства
 • Десен клик на објектот

Chapter 3: Web Tables

 • Што е веб-табела
 • Извлекување на податоци од веб-табели
 • Примери за статични и динамички веб-табели
 • Креирање на повторливи функции за веб-табели
 • Вежба 3.1 - Креирање на повеќекратни функции за веб-табели

Chapter 4: Database testing using web driver

 • Инсталирање на MySQL база на податоци
 • Преглед на интерфејс за поврзување, интерфејс за изјава, преадаптирана изјава и интерфејси на резултет.
 • Пример програма за пристап до базата на податоци.
 • Некои примери за SELECT, UPDTE и DELETE queies
 • Вежба 4.1 - Тестирање на функционалностите на базата на податоци
 • Некои примероци на Webdriver со користење на податоци преземени од базата на податоци

Chapter 5 : DataDriven Framework using TestNG

 • Основна класа на испитување за градење со користење на testNG прибелешки
 • Читање XPATHS, Конфигурација од датотека со својства
 • Имплектирање на WebDriver имплицитно го користите WebdriverWait
 • Изградба на корисни функции
 • Имплементирање на тестови, серија со нивно извршување и параметризација со користење на xls датотека
 • Вежба .1 - Случај за користење на рацете со пристап на податоци
 • Контрола на извршување на нарачката од XLS датотеки

Chapter 6: Page Objects & Page Factory Framework using TestNG

 • Сценарио за тестирање што треба да се направи со користење на Page Factory Pattern и TestNG

Chapter 7: Reporting

 • Инсталирање приклучок за опсег за извештаи во Eclipse
 • Методи во обемниот извештај
 • Вежбање 6.1 - Имплементација на извештај за опсегот

Chapter 8: Maven Project Management Tool

 • Интеграција на селен со алатката за градење: Maven
 • Интеграција со напреден механизам за известување
 • Интеграција со log4j библиотека за известување
 • Развој на платформа за автоматизација: Desktop, RESTapi, Mobile
 • Споредба меѓу Мравка и Мавен
 • Инсталација на Maven
 • Разбирање на Maven Структура
 • Креирање на проект Maven во Eclipse
 • Maven Изградба на циклуси
 • Примерок Демонстрација за градење на сесија на Maven Project
 • Разбирање на зависностите на Мавен
 • Разбирање складишта на Maven
 • Вежба 7.1 - Демо на Интеграција на Мавен Еклипс

Поглавје 9: Континуирано тестирање на интеграција користејќи Џенкинс

 • Што е Џенкинс
 • Континуирано градење алатки за интеграција
 • Како да инсталирате Џенкинс
 • Како да креирате едноставна работа
 • Вежбајте 8.1 - Креирај работни места во Џенкинс
 • Интегрирање на Џенкинс во проектот
 • Интегрирање на Џенкинс со Eclipse
 • Вежбање 8.2 - Интегрирање на Џенинс со Eclipse

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.