типОбука во училница
РЕГИСТАР
Селен

Селен Основен курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Селен Основен курс за обука и сертификација

Селен е со отворен код и преносливо автоматско вбризгување алатка која се користи за тест автоматика (веб апликации). Таа е лиценцирана под Apache Лиценца 2.0. Селен е пакет на алатки кои помагаат во автоматизирање на само веб апликации. Ова упатство ќе ви даде во-длабочината на разбирањето на Селениум и неговите сродни алатки и нивната употреба. Има способности да работат во различни оперативни системи и прелистувачи. Селен не е само една алатка, туку сет на алатки кои им помагаат на тестерите да ги автоматизираат веб-базирани апликации поефикасно и попрецизно.

Цели на основната обука на селен

Селен е пренослива рамка за тестирање на софтвер за веб апликации. Ова е сеопфатен курс за автоматско тестирање, вклучувајќи Вовед во автоматизирано тестирање, Запознавање со IDE селениумот и неговото инсталирање, Селениум ИДЕ концепти, Селениум РЦ, ТестНГ, Функции на веб-драјвери, Рамка и Селенска мрежа итн.

 • Селен е алатка со отворен код.
 • Селен Може да се прошири за различни технологии кои го изложуваат ДОМ.
 • Таа има способности за извршување на скрипти во различни пребарувачи.
 • Може да извршува скрипти на различни оперативни системи.
 • Селен поддржува мобилни уреди.
 • Ги извршува тестовите во прелистувачот, така што фокусот не е потребен додека извршувањето на скрипти е во тек.
 • Може да изврши тестови паралелно со употребата на мрежи на Селениум.

Intended Audience of Selenium Basic Course

Селеновиот основен тренинг е наменет за професионалци за тестирање на софтвер кои би сакале да ги научат основите на селен преку практични примери. Туторијалот содржи доволно состојки за да започнете со Селениум од каде што можете да се однесете на повисоко ниво на експертиза.

Prerequisites of Selenium Basic Certification

 • Основни познавања на JAVA
 • Основни познавања за тестирање на софтвер

Course Outline Duration: 3 Days

Глава 1: Воведување во селен

 • Историја на селен
 • Вовед во селен
 • Архитектура на Селен Webdriver
 • Селениум Javadocs

Глава 2: Инсталации и конфигурации

 • Јава инсталација
 • Инсталација и конфигурација на Eclipse
 • Преземање и конфигурација на селениум тегли
 • Селенови нагодувања на проектот

Глава 3: Основни концепти на првата програма за веб-пренос

 • Интерфејс на Webdriver
 • Вежба 3.1: Имплементација на интерфејс за веб-пренос
 • Возачи на прелистувачи
 • Основни методи на Webdriver
 • Вежба 3.2: Имплементација на основните методи на веб-пренос
 • Како да стартуваш тестови во Google Chrome
 • Вежбање 3.3: Водење тестови во Google Chrome
 • Како да стартуваш тестови во Internet Explorer
 • Вежба 3.4: Водење на тестови во Internet Explorer

Глава 4: техники и алатки на локаторот

 • Инсталирање Firebug и Firepath во Firefox
 • Техники за лоцирање: ИД, xPath, tagName
 • Техники за лоцирање: className, име, linkText
 • Пишување приспособени xPaths
 • CSS селектори
 • Вежба 4.1: Имплементација на различни локатори

Глава 5: Техники за автоматизирање на веб-корисничкиот интерфејс

 • Се справува со паѓања
 • Методи за паѓање: Изберете
 • Вежбање 5.1: Ракување со паѓачки точки, Изберете вредности според видлив текст, по атрибутот вредност
 • Ракување со копчињата и контролните копчиња
 • Вежбање 5.2: Ракување со копчиња за радио и полиња за избор
 • Листа техника за да се справат со радио копчиња
 • Избор, одбирање, овозможување и онеспособување
 • Вежба 5.3: Имплементирање на селекција, деселеција, овозможување и онеспособување
 • Ракување со сигнали и скокачки прозорци
 • Вежбање 5.4: Ракување со скокачки прозорци, модали, сигнали за известување и потсетници од јавност

Глава 6: Техники за автоматизирање на веб-кориснички интерфејс - Напредно

 • Ракување со интеракции со глушец
 • Вежба 6.1: Спроведување на настани за глувци
 • Ракување со настани на тастатура
 • Вежбање 6.2: Имплементирај настани на Keypress
 • Дискусија за акција класа
 • Ракување со повеќе прозорци
 • Вежба 6.3: Отвори повеќе прозорци, префрлете се помеѓу нив
 • Концепти за управување со прозори
 • Управување со ul-линкови
 • Вежбање 6.4: Управувајте со ul и li ознаки
 • Како да се справите со iFrames
 • Вежбање 6.5: Интеракција со iFrames
 • Ракување со табеларни мрежи
 • Вежба 6.6: Прочитајте податоци од податочната мрежа
 • Максимизирање на Windows и бришење на колачиња
 • Преземање на грешки
 • Резултати за е-пошта
 • Вежбајте 6.7: земи ги сликите за грешки и резултатите од е-поштата за е-пошта

Поглавје 7: Синхронизација и чека

 • Управување со синхронизирање на проблеми
 • спиење ()
 • Имплицитно и експлицитно чекај
 • Слободни Чекај
 • Вежбање 7.1: Спроведување на сите видови чекања

Глава 8: Повеќе функции на

 • Посакувани можности
 • Работа со прелистувачот без глава
 • Работа со PhantomJS
 • Вежба 8.1: Спроведете тест во PhantomJS
 • Работа со HtmlUnitDriver
 • Вежба 8.2: Спроведете тестови во HtmlUnitDriver
 • Профили на Webdriver
 • Вежба 8.3: Изврши тестови во повеќе профили на прелистувачи
 • Ракување со динамички објекти

Глава 9: Селенска мрежа

 • Што е Селенска мрежа
 • Како да ги извршувате тестовите на Selenium далечински
 • Конфигурирање на центар и јазол
 • Регистрирање на Hub и Node Server
 • Посакувани можности - грид програма
 • Вежба 9.1: Изврши далечински тестови

Глава 10: Тестирање за мобилна автоматизација

 • appium Карактеристики
 • Инсталација на Android SDK, Eclipse
 • Поставување на променливи на системот за да се направи андроид работа
 • Инсталирање на серверот поранешните епохи
 • Конфигурирање епохи, селен тегли
 • Повикувајќи виртуелен уред со Android
 • Вежбање 11.1: Водење тестови на Андроид Виртуелен уред

Глава 11: Дизајнирање на шаблони за веб-тестирање

 • Шаблони на објект на страница
 • Шаблони за фабрики на страници
 • Вчитани компоненти
 • Вежбање 12.1: Имплементирање на објекти на страница и фабрика на страници за сценарио за тест случаи

Глава 12: Рамка за тестирање

 • Зошто TestNG и неговите предности
 • Инсталација и подесување на TestNG во затемнување
 • Коментари на TestNG
 • Приоритет на тестовите во testNG
 • Вежба 13.1: Спроведување на TestNG прибелешки
 • Исфрлање и овозможување на тестови и користење на тајм-аут
 • Важноста на конфигурациската датотека TestNG - testng.xml
 • Групи во TestNG
 • Тестирање на податоци со TestNG
 • Анотација на DataProvider - Параметрирање на тест случаи
 • Параметри во извештаите
 • Паралелни апартмани, паралелни тестови, класи и методи
 • Вежбање 13.2: Водење паралелни тестови и апартмани
 • Повторувањата не успеаја
 • Успех, неуспех и тврдење
 • Пријавување резултати, Вчитување на слушатели, Пријавување на новинарите
 • Репортер API

Глава 13: Генерирање на извештаи

 • Преземање и конфигурирање на XSLT извештаи
 • Генерирање на HTML извештаи за извршување на тест на Селен
 • Вежба 14.1: Генерирање на XSLT и HTML извештаи

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.