типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

Селен со претходните епохи

Селен со Appium курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Селен со апиумска обука

Овој курс детали Функционални и регресија Тестирање за автоматизација со употреба на селен. Тој нагласува практична имплементација на сите концепти на Селениум. Appium овозможува Android автоматизација и iOS користење на Селен WebDriver. Истите врски со WebDriver можат да се користат во мобилната и веб-мрежата.

Цели на селен со Appium курс

 • Софтвер со отворен код
  • Apache 2.0 лиценца
 • Крст платформа
  • Тест Андроид на OS X, Windows, Linux
  • Тест за iOS на OS X
 • Мајчин, мобилен интернет, хибрид
 • Секој јазик. Секоја рамка.
  • Нема потребни промени на апликациите или пристап до изворниот код.

Наменска публика за селен со сертификат за апиум

 • Нови корисници на Селениум кои треба да автоматизираат рачно тестирање и верификација во краток временски период.
 • Корисници кои ќе претпостават технички водечки улоги или тимски улоги во користењето на автоматски алатки за тестирање.
 • Постоечки корисници на Селен кои треба да ги прилагодат и подобрат своите автоматски тестови преку скриптирање.

Предуслови за селен со сертификација на Appium

Работно познавање на:

 • Windows и веб-сајтови и прелистувачи
 • Добро разбирање на концептите за тестирање
 • Познавање на основните Java програмирање
 • Познавање на HTML
 • Сите системи се подготвени со потребното подесување

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Воведување на селен
  • Потребна е средина за селен
  • Поддржани прелистувачи и платформи
 • Елемент Локатор
  • Процес на идентификација на објекти
  • Инсталирање Firebug и Firepath
  • Работа со Firebug и FirePath
  • Идентификување на WebElements со користење на ID, име, име на линк, класа, xpath, ознака, CSS
  • Редовни изрази
 • Селен Web Driver
  • Воведување на Selenium Web возачот
  • Селен WebDriver Vs Селен RC
  • Веб-возач Архитектура
  • Преземање и конфигурирање на Webdriver во затемнувањето
  • Возачи за Firefox, IE, Хром, HTML единица
  • Профил на Firefox
  • Команди и операции на Селений-WebDriver API
  • Креирање тест скрипти во WebDriver
 • Контроли на формата
  • Пристапување до влезното поле
  • Пристап до комбинираните кутии со користење на Изберете и листа
  • Пристап до Checkbox со пример
  • Пристап до копчиња за поднесување со пример
  • Пристап до врски со пример
  • Извлекување на податоци од WebTable
  • Извлекување податоци од WebList
 • Синхронизација
  • Зошто синхронизација?
  • Thread.sleep
  • Имплицитно чекај
  • Експлицитно чекај
  • Ракување со Ajax апликации
 • Ракување со динамички објекти
  • Наоѓање на повеќе објекти
  • Премин преку веб-табели
  • Премин преку веб-листа
  • Ракување со динамички објекти
  • Изградба на xpaths во RunTime
 • Креирање тест скрипти во WebDriver
  • Снимање слики од екранот со WebDriver
  • Крст извршување на пребарувачот
  • Возачи за Firefox, IE, Хром, HTML единица
  • Профил на Firefox
 • Верификација
  • Потврдување на својствата на веб-елементот
  • Потврдување на наслови, текстуални кутии, копчиња за кликање, линкови
  • Тврдења
 • Ракување со настани на веб-страница
  • Настани на тастатура
  • Настани на глушец
 • Ракување со Pop-up Windows
  • Ракување со сигнали за JavaScript

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти