SharePoint 2013 Business Intelligence (M55042)

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M55042 - SharePoint 2013 обука за деловна интелигенција

Во овој курс ќе ја научите новата платформа SharePoint 2013 Business Intelligence и како нејзините придружни сервиси - PerformancePoint, Excel, Business Connectivity Services (BCS) и Visio-можат да ви помогнат во дизајнирањето, развојот и одржувањето решенија за SharePoint 2013 Business Intelligence.

Цели

 • Преглед на податоци користејќи SQL Server Management Studio и Visual Studio 2013
 • Подесувања и опции во Централната администрација на SharePoint 2013
 • Креирајте нова веб-апликација и деловна интелигенција
 • Создајте библиотека на SharePoint која содржи Excel работни книги, истражете ги локациите за доверливи локации
 • Excel Web Access и како да додадете веб апликации на веб-страница
 • Преглед на новите функции на PerformancePoint 2013
 • Разгледајте го интерфејсот на дизајнерот на таблата за да креирате и конфигурирате извор на податоци
 • Креирајте и конфигурирајте стандарден индикатор за индикатори за квалитет на лист (KPI) заедно со бројач за резултати за секоја од нив
 • Креирај и конфигурира аналитички графикони и мрежи
 • Креирајте и филтрирајте временска разузнавачка врска
 • Создадете, конфигурирате и распоредите објективна картичка за резултати
 • Преглед на новите функции на 2013 Visio Services, вклучително и цртежи поврзани со податоци и преглед на цртежи во прелистувачот
 • PowerPivot додаде нови 2013 карактеристики и врската со Excel и SharePoint
 • Креирајте и конфигурирајте во SharePoint 2013 BCS
 • Креирајте и конфигурирајте ги различните видови содржини на SharePoint 2013
 • Dashboards и како да ги поврзете SharePoint Web Apps

целната публика

 • Моќ корисници на SharePoint 2013 решенија за деловна интелигенција
 • Развивачи на деловна интелигенција и ИТ професионалци кои дизајнираат, развиваат и одржуваат SharePoint 2013 решенија за деловна интелигенција

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

1. Стејк за деловна разузнавање

 • SQL 2012 деловна интелигенција
 • Нови функции на SharePoint 2013 Business Intelligence и PowerPivot 2013 во Excel

2. SharePoint 2013 бизнис разузнавачки центар

 • SharePoint 2013 централна администрација
 • Дозволи, улоги, библиотека на документи и листа на апликации

3. SharePoint 2013 Excel услуги

 • Excel Web Access и Web Apps
 • Складирање на книги за SharePoint библиотеки
 • Power View додаток за Excel

4. SharePoint 2013 PerformancePoint 2013

 • Дизајнер на табла
 • Креирајте и конфигурирате KPIs, визуелни извештаи, филтри и броеви за карти

5. Услуги за Visio SharePoint 2013

 • Visio цртеж во прелистувачот
 • Веб-дел на Visio Web Access
 • Цртежи на Visio со податочни врски

6. PowerPivot 2013 Add-in

 • PowerPivot и Excel, SharePoint
 • PowerPivot и SharePoint
 • Enterprise Business Intelligence и PowerPivot

7. SharePoint 2013 услуги за поврзување со бизнис (BCS)

 • BCS терминологија и безбедност
 • BCS и SharePoint Designer 2013

8. Следење на мониторингот, анализирање и управување со таблата

 • Видови на контролни панели
 • Миграции на таблата
 • Табели, графикони и графикони
 • KPI
 • Microsoft Report Builder 3.0
 • База на податоци
 • SharePoint Web Apps

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • M55042 - обука за SharePoint 2013 за деловна интелигенција во Гургаон
 • M55042 - SharePoint 2013 Бизнис разузнавање трошоци за сертификација во Гургаон
 • Институт за M55042 - SharePoint 2013 деловна интелигенција во Гургаон
 • M55042 - SharePoint 2013 деловна интелигенција во Гургаон
 • M55042 - SharePoint 2013 сертификат за деловна интелигенција во Гургаон
 • M55042 - SharePoint 2013 деловна интелигенција курс во Гургаон
 • Најдобра M55042 - SharePoint 2013 обука за деловна интелигенција на интернет
 • M55042 - обука SharePoint 2013 за деловна интелигенција
-count batches > 1 -->