типОбука во училница
РЕГИСТАР

Сертифициран инженер на Sophos

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Сертифициран инженер на Sophos

Овој курс е наменет за технички професионалци кои ќе демонстрираат UTM и обезбедува преглед на производот, вклучувајќи вовед во главните можности и основни конфигурациски концепти.

предуслови:

 • Техничко мрежно знаење како CompTIA N +, CCNA или еквивалентно
 • Познавање на општа мрежна врска со Windows
 • Искуство во инсталирање и конфигурирање мрежни порти и заштитни ѕидови

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Модул-1: Преглед и инсталација
 • Модул-2: Системска конфигурација
 • Модул-3: мрежни услуги
 • Модул-4: заштита на мрежа
 • Модул-5: автентикација
 • Модул-6: Веб заштита
 • Модул-7: заштита на е-пошта
 • Модул-8: заштита на крајната точка
 • Модул-9: Безжична заштита
 • Модул-10: Црвен менаџмент
 • Модул-11: Виртуелни приватни мрежи преку веб-страница и далечински пристап
 • Модул-12: заштита на веб сервер
 • Модул-13: Централно управување и известување
 • Модул -14: Sophos Mobile Control
 • Модул -15: Големина и поддршка

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти