типОбука во училница
РЕГИСТАР
Sophos UTM архитект (UTMA)

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Sophos UTM архитект (UTMA)

Овој курс обезбедува длабинска студија на ОУЗ, наменета за технички професионалци кои ќе планираат, инсталираат, конфигурираат и поддржуваат распоредувања во производните средини. Разбирање на компонентите на UTM и како да ги конфигурирате. Архитект е решение за животната средина и потребите на клиентот. Спроведете доказ за концепт (PoC) со UTM. Изведете распоредување соодветно за многу кориснички средини. Конфигурирајте ги компонентите на UTM според најдобрите практики. Отстранување на вообичаени проблеми на UTM.

Цели:

По завршувањето на овој курс, слушателите ќе можат:

 • Разбирање на компонентите на UTM и како да ги конфигурирате.
 • Архитект е решение за животната средина и потребите на клиентот.
 • Спроведете доказ за концепт (PoC) со UTM.
 • Изведете распоредување соодветно за многу кориснички средини.
 • Конфигурирајте ги компонентите на UTM според најдобрите практики.
 • Отстранување на вообичаени проблеми на UTM.

предуслови:

 • Sophos Сертифициран инженер UTM
 • силно работно познавање на мрежна конфигурација и смена на проблеми

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Модул 1: Вовед
 • Модул 2: Системска конфигурација
 • Модул 3: автентикација
 • Модул 4: заштита на мрежа
 • Модул 5: Веб заштита
 • Модул 6: заштита на е-пошта
 • Модул 7: рецензија на инженер за заштита од крајната точка
 • Модул 8: Безжична заштита
 • Модул 9: Заштита на веб сервер
 • Модул 10: Црвен менаџмент
 • Модул 11: Виртуелни приватни мрежи на веб-страница и далечински пристап
 • Модул 12: Централен менаџмент
 • Модул 13: Висока достапност
 • Модул 14: Големинирање и излезни конекции

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Sophos UTM архитект (UTMA) обука во Гургаон
 • Sophos UTM архитект (UTMA) сертификација цена во Гургаон
 • Институт за Sophos UTM архитект (UTMA) во Гургаон
 • Sophos UTM архитект (UTMA) во Гургаон
 • Sophos UTM архитект (UTMA) сертификација во gurgaon
 • Sophos UTM архитект (UTMA) курс во Гургаон
 • Најдобра Sophos UTM архитект (UTMA) обука онлајн
 • Обука на Sophos UTM архитект (UTMA)
-count batches > 1 -->